Dal som si vikendovu rozborku bicykla.
Vysledok:
- rozbite lozisko v stredovom (malo narok, no)
- zaseknute piestiky v zadnej brzde
- rozpadnuty vencek v hlavovom -> vydrate drahy
- vakel na dva mesiace starych pedaloch
- poriadne nacata miska v zadnom naboji
- zalomeny bowden - uvolnena patka
- vydrata ryha na vnutornej nohe. Vidlu som este nerozobral...
- natrhnuty ventil na dusi, nechapem ze to nepustalo
Bonusova sprava: po umyti ramu nastastie nic neprasklo
Zaver: je nutne zrobit GO castejsie ako 2x rocne...
tak sa pridam aj ja. vcera som chcel ist po dvoch mesiacoch najazdit nejake kilometre a dopadlo to uplne zle. predna hydraulicka brzda sucha. to by som prezil, aj tak ju takmer nepouzivam. ale orech je uplne tuhy. netoci sa ani do jednej strany. tak to zajtra odveziem do servisu a uvidim co povedia. znovu sa mi potvrdilo, ze v zime treba ist na lyze a nie na bicykel.
Axel to su tie vyjazdy na Ukrajinu (robim si srandu). S tym ventilcekom som to raz mal tiez. Obcas mi zahadne vyfucala dusa cez noc, ale inokedy drzala.
Srandu si mozno robis, ale IMHO na to mali poooriadny vplyv.
A este par bahenno mrazovych kupelov teraz cez zimu.
Ventilcek som zjavne strihol, ked som zjazdoval na Kojsovke na prakticky prazdnom kolese.
Dnes sa zadarilo pri páde odtrhnúť 4 zuby z vrchnej kladky (netuším ako sa mi to podarilo pri zaradenom najťažšom prevode.
Ak by mal niekto typ kde nájsť alternatívu na X1 / XX1 kladky budem vďačný.
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/mtb-10-11-prevodov/sram-xx1-x01-kladky-blackbox-keramicke-loziska-11-rychl.html drahý špáz tych 11 prevodov
Zatiaľ drahý, pevne som veril, že sezónu vydrží kým niečo z toho odíde a po roku by to už mohlo byť lacnejšie. No nebude to také jednoduché ako vidím.
Práve preto hľadám alternatívu, no všetko čo som našiel ma podobnú cenu (okrem nejakých hlinikových ebay kladiek vo funky farbách).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.cpsc.gov/en/Recalls/2015/SRAM-Recalls-Zipp-88-Bicycle-Wheel-Hubs/#remedy
Vysledok:
- rozbite lozisko v stredovom (malo narok, no)
- zaseknute piestiky v zadnej brzde
- rozpadnuty vencek v hlavovom -> vydrate drahy
- vakel na dva mesiace starych pedaloch
- poriadne nacata miska v zadnom naboji
- zalomeny bowden - uvolnena patka
- vydrata ryha na vnutornej nohe. Vidlu som este nerozobral...
- natrhnuty ventil na dusi, nechapem ze to nepustalo
Bonusova sprava: po umyti ramu nastastie nic neprasklo
Zaver: je nutne zrobit GO castejsie ako 2x rocne...
A este par bahenno mrazovych kupelov teraz cez zimu.
Ventilcek som zjavne strihol, ked som zjazdoval na Kojsovke na prakticky prazdnom kolese.
Ak by mal niekto typ kde nájsť alternatívu na X1 / XX1 kladky budem vďačný.
SRAM BlackBox kladky s keramickými hybridnými ložiskami XX1 X-Sync, 11 rýchl.
81,99 €
MOC 102 €Zatiaľ drahý, pevne som veril, že sezónu vydrží kým niečo z toho odíde a po roku by to už mohlo byť lacnejšie. No nebude to také jednoduché ako vidím.
Práve preto hľadám alternatívu, no všetko čo som našiel ma podobnú cenu (okrem nejakých hlinikových ebay kladiek vo funky farbách).
SRAM BlackBox kladky s keramickými hybridnými ložiskami XX1 X-Sync, 11 rýchl.
81,99 €
MOC 102 €http://www.chainreactioncycles.com/sk/en/sram-xx1-x01-x1-alloy-jockey-wheels/rp-prod122546
Len do toho bude treba trošku menej "dupať"
Ja ako vychutnávač "vozenia sa" nezlomím ani špagetu.