V praxi ide hlavne o to ,ze rozdiel sa nerata od stredu kazety prevody dolu 0.25 mm a od stredu hore 0.25mm ale rozdiel sa kumuluje od zaciatku kazety.
Takze pri vyladeni na super radenie , ktore by nemalo byt ani prilis hlucne(to zn. neopotrebovavat kazetu), v prvej polovici kazety, urobi v jej hornych prevodoch rozdiel a potom radenie nieje az take presne a tiche.
Profik naozaj potrebuje v prvom okamihu koleso, ak by mal trochu problem s prevodmi pri mechanickom radeni dokaze dany prevod doladit aj za jazdy mikroskrutkami na bowdenoch alebo na vstupoch do ramu.
Jezus mas cestak? s 11 rychlostnou sadou? alebo zase len teoretizujes?
ultegra 6800 nevie byt vyladena na 11speed campa kazetu tak aby fachcali vsetky prevody bez problemov....mam to vyskusane na svojom bajku vzdy sa najde prevod ktory hapruje...
Však nikto ani Campa kazetu na Shimano nedáva. Preto sa aj na servisných vozidlách vozia Shimano kazety a nie naopak A v tom 0,5mm na celej kazete to fakt nie je.
eh, poznam tuna ludi co spokojne jazdia 11spd shimano/sram sady aj s campa kazetami a radi to proste normalne, nikto sa nestazoval... mozno problem v nastaveni?
idem kupovat na jar Force22 paky (zvysok sady ostava zo stareho force kedze u Sramu vsetko je prakticky rovnake medzi 10 a 11spd) a rozmyslam nad "upgrade" kolies na campa orech kvoli 12-29 Campa kazete - neskutocne ma stve ze Shimano ani Sram nerobia normalnu 11spd 12-28/30 kazetu (okrem dura, ale ta cena je mimo)... preco doprdele vsetko zacina na 11z nepochopim (okrem 12-25 ale 25z mi je malo )
Však nikto ani Campa kazetu na Shimano nedáva. Preto sa aj na servisných vozidlách vozia Shimano kazety a nie naopak A v tom 0,5mm na celej kazete to fakt nie je.
Nechcem sa nikoho dotknut, ale myslim, ze sa vedie zbytocna debata. Jednoducho na tej RR6-tke je nasadena
Shimano sada +/ Shimano orech + Shimano kazeta , bars aj na Campagnolo kolesach/ = 100% funkcnost.
Akekolvek ine riesenie bude kompromisom, mozeme sa donekonecna natahovat a teoretizovat, ake kombinacie sa daju porobit a do akej miery to este bude fungovat. Nikto ma nepresvedci, ze vyssie urobene osadenie nie je najlepsie mozne. Nie som velkym vyznavacom miesania sad, clovek sa zvycajne snazi niekde usetrit, namixuje sady krizom krazom a potom preplati, ked zisti, ze to nefunguje ...
hlavne to nemá moc praktický význam, konkrétne v tom našom prípade, keď sme kupovali celú sadu ultergra, tak načo by sme ešte zvlášť kupovali kazetu od campagnolo
Ono je to tazko, su ludia ktori hovoria vsetko mi krasne radi a sadne nato druhy clovek a povie si grc na nicom horsom som nejazdil . Servisoval som bike kde mal typek zle zlozenu kazetu, mal tam dva krat 12zubovi pastorek ale on tam ten rozdiel citil. Proste ak si povies ano radi to na 100% tak to tak radi.
jazdila si taku kombinaciu? shimano vsetko campa kazeta? nefunguje to spravne.....ako ti fulli ukazal pred chvilou si pisala nieco ine ty uz ani nevies co tvrdis
Verim, ze Kristina s jej zivotopisom vie co pise. V kazdom pripade, ak niekto kupuje vsetko nove, tak zbytocne skusat vymyslance a jednotna sada je na cestaku nepisane pravidlo.
Dajte uz konecne niekto foto, ja som sa k foteniu zatial nedostal.
Verim, ze Kristina s jej zivotopisom vie co pise. V kazdom pripade, ak niekto kupuje vsetko nove, tak zbytocne skusat vymyslance a jednotna sada je na cestaku nepisane pravidlo.
to ze nevie co pise dokazala uz tym ze poslednym jej prispevkom znegovala to co napisala predtym...
Ako nič v zlom, ale kvôli Vám, čo sa tu rozpisujete v galérii na 3 strany o hovadinách, ktoré sem vôbec nepatria toto fórum, resp. mtbiker ako také, nemá žiadnu úroveň.... a to je škoda...
Tak pridam fotku ja po zimnom upgrade
Snad mam dostatocne vysunutu sedlovku a dostatocne dlhy predstavec.
Nova sedlovka, sedlo, predstavec, riaditka, kosiky, omotavka...
ja som sprosty strojar ale 0,5mm je v mojom obore sakra vela pokial ti stroj dokaze vyrabat s presnostou na 0,001mm. to radenie fungovat bude ale len po urcity pastorok. campa vyraba svoje retaze ktore su kompatibilne aspon podla toho co som pozrel v eshopoch len s ich systemom lebo pravdepodobne maju inak rozpocitane medzery medzi koleckami na kazete cize tie podlozky ktore ma budu asi odlisne ako u shimana alebo hrubka celeho kolecka bude ina. dalej mozu mat uplne ine nabehy na zuby. myslim ze aj pomer radenia v pakach bude iny. kazda kvalitnejsia kazeta alebo prevodnik maju frezovane ozubenie a nabehy kvoli presnosti radenia. pokial je vsetko nove krasne to do seba zapada nic nepreskakuje a aj nastavenie je velmi rychle. ako nikdy som nemal campu ani v rukach mozno trepem hovadiny ale z technickej stranky je pre mna aj 0,5mm vela. keby mam od nich kazetu a vsetko si pomeral vedel by som ci sa to da nejako prekabati alebo nie
no tak za tuto vetu ta isheep urcite pochvali force22 ma aj on to ti zhejtovat nemoze a zbytok bajku mas poskladany paradne ja by som mozno dal ciernu omotavku..ale to je len vec osobneho nazoru paci sa mi aj s bielou
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze pri vyladeni na super radenie , ktore by nemalo byt ani prilis hlucne(to zn. neopotrebovavat kazetu), v prvej polovici kazety, urobi v jej hornych prevodoch rozdiel a potom radenie nieje az take presne a tiche.
Profik naozaj potrebuje v prvom okamihu koleso, ak by mal trochu problem s prevodmi pri mechanickom radeni dokaze dany prevod doladit aj za jazdy mikroskrutkami na bowdenoch alebo na vstupoch do ramu.
ultegra 6800 nevie byt vyladena na 11speed campa kazetu tak aby fachcali vsetky prevody bez problemov....mam to vyskusane na svojom bajku vzdy sa najde prevod ktory hapruje...
Však nikto ani Campa kazetu na Shimano nedáva. Preto sa aj na servisných vozidlách vozia Shimano kazety a nie naopak
idem kupovat na jar Force22 paky (zvysok sady ostava zo stareho force kedze u Sramu vsetko je prakticky rovnake medzi 10 a 11spd) a rozmyslam nad "upgrade" kolies na campa orech kvoli 12-29 Campa kazete - neskutocne ma stve ze Shimano ani Sram nerobia normalnu 11spd 12-28/30 kazetu (okrem dura, ale ta cena je mimo)... preco doprdele vsetko zacina na 11z nepochopim
Nechcem sa nikoho dotknut, ale myslim, ze sa vedie zbytocna debata. Jednoducho na tej RR6-tke je nasadena
Shimano sada +/ Shimano orech + Shimano kazeta , bars aj na Campagnolo kolesach/ = 100% funkcnost.
Akekolvek ine riesenie bude kompromisom, mozeme sa donekonecna natahovat a teoretizovat, ake kombinacie sa daju porobit a do akej miery to este bude fungovat. Nikto ma nepresvedci, ze vyssie urobene osadenie nie je najlepsie mozne. Nie som velkym vyznavacom miesania sad, clovek sa zvycajne snazi niekde usetrit, namixuje sady krizom krazom a potom preplati, ked zisti, ze to nefunguje
jazdila si taku kombinaciu? shimano vsetko campa kazeta? nefunguje to spravne.....ako ti fulli ukazal pred chvilou si pisala nieco ine
to ze nevie co pise dokazala uz tym ze poslednym jej prispevkom znegovala to co napisala predtym...
a btw. je to k teme cestnych bicyklov...
Snad mam dostatocne vysunutu sedlovku a dostatocne dlhy predstavec.
Nova sedlovka, sedlo, predstavec, riaditka, kosiky, omotavka...
Este planujem upgrade sady na sram force22 ale to este musim setrit