chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
tak neviem, mám nový minnion dhf 2.5 ust 2015 a je niekde na bežnej šírke 2.2 - 2.3 (ca 50mm na 28mm ráfe)
začnite písať aj reálne šírky a bude v tom väčší prehlad.. tie ultra nepresne palcove hodnoty sú akurát na záchod..
ja mám 2ku maxis a má tiež 50mm na 21mm ráfe
Ja som dnes pri velkom servise zistil ze mam zadny rocket ron EVO 2.1, 26" na maderu. na troch miestach bol prerezany s toho jedna velka diera..nahodil som ho novy na prelome oktobra/novembra, ma asi 600/700km uplna bieda cakal som viac, aj stuple su riadne odrate. naopak Nobby Nic je v predu ten isty cas a uplna pohodka, ten rocket ron ale uplna bieda, nabuduce urcite daky conti vyskusam, naopak s racing ralph EVO 26" 2,1 som bol maximalne spokojny aj po troch tisic, neviem cim to je ale viem ze do zadu na MK singlovanie uz urcite R Ron nie..
ak chces oba rovnake tak v tejto cene by som siel do continentalu MK, do predu kludne 2,4. Ardent je super do sucha, no na mokro by som ho nedal do predu aspon nie 2,25. s HD nemam skusenosti
Co poviete na Michelin XC All Terrain 26x2.00? Uvazujem o nich ako o nahrade za dozivajuce rocket rony - na vyslovene blato a sneh a divocinu mam inu sadu.
Mohol by som ich mat za celkom rozumnu cenu.
Minuly tyzden som sa zbavil 3 sad starych plastov a este dalsie pojdu za nimi, tak uvazujem o doplneni stavu..
Tie mišáky sú tiež staré. Okolo roku 2009 menili v Micheline výrobu mtb gúm za iné typy/zmesy, čím klesla ich kvalita hlavne v rapídne nižšej životnosti.
snad nebudem uplne mimo s otazkou ale....... buduci vikend si idem prejst cast zavodu Tour de Flanders (macacie hlavy) ako amater... a konkretne 72km.... pojdem na svojom FULLe 29" a otazka co obut?.... mam na vyber Schwalbe Smart Sam 2,25 alebo Contiky X-King 2,4
prave o tych SS tu niekto pisal ze su to na asfalte pekne brzdy tak teraz neviem
Tie mišáky sú tiež staré. Okolo roku 2009 menili v Micheline výrobu mtb gúm za iné typy/zmesy, čím klesla ich kvalita hlavne v rapídne nižšej životnosti.
Ja na tych plastoch planujem najazdit len par 100 km rocne, takze zivotnost ma az tak netrapi, skor ide o to, ci maju rozumne vlastnosti ako odpor na beznych lesnych cestach a zaroven aspon podrzia.
Nie aby som sa namakal ako na MK 2.4 a zaroven este prisiel o grip...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak neviem, mám nový minnion dhf 2.5 ust 2015 a je niekde na bežnej šírke 2.2 - 2.3 (ca 50mm na 28mm ráfe)
začnite písať aj reálne šírky a bude v tom väčší prehlad.. tie ultra nepresne palcove hodnoty sú akurát na záchod..
ja mám 2ku maxis a má tiež 50mm na 21mm ráfe
tak tie fast tracky swork verzia 29x2.2 na 21mm rafiku sirka cca 54,5 co by zhruba aj tej sirke 2,2 placa aj zodpovedalo (55,9mm)
mne sa urcite derie rychlejsie zadny ako predny
na plášti je to síce udané 54mm ale potom v palcoch by to bolo 29x2.1 a nie 2.25
logicky áno, ale neplatí to, výrobcovia si to značia všelijako. dolezite je zmerať plášť po celej šírke rozprestretý, nielen dezén, behúň.
V predbežnom záujme sa ocitli tieto tri:
1. Continental Mountain King II Performance 26x2,20" MTB plášť kevlar - http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/continental-mountain-king-ii-performance-26x220-mtb-plast-kevlar-13982.html cena 22,00 EUR
2. Maxxis Ardent 26x2,25" EXO TR plášť kevlar - http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/26/maxxis-ardent-26x2-25-exo-tr-plast-kevlar.html cena 22,40 EUR
a napriek tomu, že som sa zaprisahal, že šajble už neobujem tak sa do výberu dostal aj
3. MTB plášť Schwalbe Hans Dampf 2,35 Performance - http://suncycle.sk/sk/produkt/mtb-plast-schwalbe-hans-dampf-2-35-performance/368 cena 22,95 EUR
Tak ak máte nejaké skúsenosti a ctené rady sem s nimi. Ďakujem.
savings Continental Mountain King II 27.5x2.30" Performance plášť, drôt
15,09 € savings
MOC 25,99 €savings Schwalbe Hans Dampf 29x2.35" Performance Addix E-25 plášť, TLR, kevlar
26,99 € savings
MOC 44,99 €Mohol by som ich mat za celkom rozumnu cenu.
Minuly tyzden som sa zbavil 3 sad starych plastov a este dalsie pojdu za nimi, tak uvazujem o doplneni stavu..
prave o tych SS tu niekto pisal ze su to na asfalte pekne brzdy tak teraz neviem
Ja na tych plastoch planujem najazdit len par 100 km rocne, takze zivotnost ma az tak netrapi, skor ide o to, ci maju rozumne vlastnosti ako odpor na beznych lesnych cestach a zaroven aspon podrzia.
Nie aby som sa namakal ako na MK 2.4 a zaroven este prisiel o grip...