zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
ja som nahadzoval notubes yellow tape na rafik wtb i25 frequency. rafik ma 25mm vnutro, paska tiez.
a na prvy raz sa mi to nepodarilo. dovod ze tento rafik ma hlbsi vnutorny zlab, asi 1cm hlboky a 2cm siroky. urcite to nerobit podla official videa na youtube od notubes. robi to taky fuzaty mladik a robi to zle, snazi sa tu pasku co najviac natiahnut, potom ale vznikne suvisla bublina v tom zlabe, a ak aj sa to podari nalepit dobre, moze sa odlepit, lebo ta paska je velmi velmi malo pruzna (ale trochu je). v principe to treba napnut ale len do tej miery aby sa to dobre zahryzlo do toho zlabu. treba to lepit palcom od toho zlabu. a treba na to dost sily, idealne aj v nejakych textil rukaviciach aby sato smykalo. ten moj rafik tam ma aj drazky na patky plasta priamo na dne rafika, bal som sa ze ta paska na nich odskoci, ale ten zlab ubral zo sirky pasky. inac by bolo lepsie radsej uziu pasku aby zakryla iba diery po niploch. podla mna netreba pasku priamo pod patkou plasta, co si myslite?
tuto je dobry video navod:
https://www.youtube.com/watch?v=8nWgaOnrOWg
K duši sa vyjadriť neviem, mal som ju tam iba 4 dni, v prvom technickejšom zjazde som ju na 2,0" XR1 plášťoch presekol na 4 miestach. Letela do koša a plášte na bazár
takze myslis, ze mozem dat 23mm pasku? teda neviem v akych sirkach sa robi.
ja som nahadzoval notubes yellow tape na rafik wtb i25 frequency. rafik ma 25mm vnutro, paska tiez.
a na prvy raz sa mi to nepodarilo. dovod ze tento rafik ma hlbsi vnutorny zlab, asi 1cm hlboky a 2cm siroky. urcite to nerobit podla official videa na youtube od notubes. robi to taky fuzaty mladik a robi to zle, snazi sa tu pasku co najviac natiahnut, potom ale vznikne suvisla bublina v tom zlabe, a ak aj sa to podari nalepit dobre, moze sa odlepit, lebo ta paska je velmi velmi malo pruzna (ale trochu je). v principe to treba napnut ale len do tej miery aby sa to dobre zahryzlo do toho zlabu. treba to lepit palcom od toho zlabu. a treba na to dost sily, idealne aj v nejakych textil rukaviciach aby sato smykalo. ten moj rafik tam ma aj drazky na patky plasta priamo na dne rafika, bal som sa ze ta paska na nich odskoci, ale ten zlab ubral zo sirky pasky. inac by bolo lepsie radsej uziu pasku aby zakryla iba diery po niploch. podla mna netreba pasku priamo pod patkou plasta, co si myslite?
Preco zbytocne spekulovat, ked vyrobca odporuca aby paska zasahovala pod patku plasta? Navyse cena pasky so sirkou 24,26,28 aj 30mm je rovnaka...
How to properly install rim strip, valve core and tire for tubeless mtn bike wheels - WTBOtvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Myslím, že áno mal som aj 21mm pásku na 21mm crestoch 2 roky a ničomu to nevadilo.
23mm bude ok
aký tmel by ste brali vy? schwable doc blue alebo no tubes quart tmel pint?
Ďakujem
Ja si myslim,ze vyrobca pocita s paskou a kedze ma certifikovany UST system od Mavicu, tak vyska zliabku musi zodpovedat norme. Sice paska nie je prilis hruba, ale co ja viem
edit: WTB paska le tensia a lahsia ako Notubes
aký tmel by ste brali vy? schwable doc blue alebo no tubes quart tmel pint?
Ďakujem
Stan´s no tubes.
Vojde tam?
NoTubes vyraba tmel aj pre Schwalbe takze to je za jedno. Ja som bral schwalbe lebo bol lacnejsi a este ktomu bol aj kluc na ventile.
Jedneho aby s toho piclo
Neviem posúdiť, záleží asi od objemu fľaše (cena za 1ml).
Ja kupujem zásadne 950ml, ktorá vyjde najlacnejšie a stačí mne aj frajerke na celú sezónu
Čomu by som sa ale vyhol oblúkom je tmel od Rubeny, mne neutesnil ani bočnicu novonahodeného TLR plášťa (scylla)
lepite len jednu vrstvu alebo pre istotu dve? dakujem
http://www.effettomariposa.eu/en/products/caffelatex-family/caffe-tubeless-tape/