ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Cervena, tam neviem, ta mi pride lahsia nez zlta .. akurat teraz neviem uplny spodok, kde vlastne zacina, stale to menia.
hellwings: link nefunguje
silva: okolo fialovej som okolo siel pred mnohymi-mnohymi rokmi .. ta zlta, neviem preco, ale myslel som si, ze tam nieco bude, ale asi nic pre mna. Oranzova, nic tazke, okrem toho pretlacenia sa cez kamene, co neviem. Draci hradok je lepsi
astrox
naposledy ked som tade isiel peso, jeden cyklista to slapal hore na nejakom cyklokrose na tenuckych gumach bez dezenu. Na moju poznamku smerok k bicyklu odpovedal ze tak jazdi 20 rokov a nic lepsie nie je. Potom asi 5x musel zastavovat lebo sa mu smykalo koleso v tom terene.
Niekto z vas ?
Cervena, tam neviem, ta mi pride lahsia nez zlta .. akurat teraz neviem uplny spodok, kde vlastne zacina, stale to menia.
silva: okolo fialovej som okolo siel pred mnohymi-mnohymi rokmi .. ta zlta, neviem preco, ale myslel som si, ze tam nieco bude, ale asi nic pre mna. Oranzova, nic tazke, okrem toho pretlacenia sa cez kamene, co neviem. Draci hradok je lepsi
astrox
Ten link bol na modre "C" 2008 z Deviateho mlyna na Kamzik. Zaciatok je v pohode, ale tu luku nad Kramarmi nemam rad ani hore, ani dole. Zabijak /teda pre mna/ prichadza pri kratkom,ale ostrom stupaku v lesiku a potom dorazacka v druhom ostrom stupaku po napojeni sa na modru TZ.
Mne prišla náročnejšia ako žltá. Ale to bude možno tým, že som tam bol s mizernou kondičkou. Najmä je oveľa dlhšia ako žltá, čo sa strmých pasáží týka.
Ide sa tam lahko .. po naucnej zvaznici, v zakrute, ktora ide dolava, treba ist proste rovno hore po chodniku
edit: vyjazdenie je samozrejm dalej po luke, ale sklon dalej uz sa da povazovat za rovinu
Ano, je fakt ze to je kratke, ale vlani som na to este nemal. Ono tie ostre useky su cca po 2,5 km nie prilis oddychovej trase /teda ak startujem od Zel.stud./. Tento rok som sa na to este neodvazil , ale tak raz to musi prist
Zda sa mi ze cervana ako pise tmax je narocnejsia, minimalne ten ostry usek na cervenej ma cca 600m, su tam kamene, a na tej luke je to hladke a cca len 250m. Cervenu aj zltu som isiel, toto zatal nie, treba vyskusat a potom hodnotit...
Ako pises .. treba vyskusat a potom hodnotit
fakt?
na cervenej si pamatam, ze tam boli v niektorych miestach rigoly s vymletym kamenim, tak je mozne ze su useky kde moze byt problem viac so stopou respektive povrchom ako samtnym sklonom dlzkou strmych pasazi..pravdu povediac nejako sa necitim na to aby som tam siel pokusat kolena znova
astrox
Tak tu oranzovu by si mi mohol niekedy predviest
lebo pises ze pohoda, ako minule na neofi zaver bk trailu, a naposledy si to tu v prispevku nejak prehodnotil ze nedas ani kamene medzi ani tie v otocke hmmmm?
zlta ma len blby zaciatok potom to ide, a fialova ma jeden hnusny skok ostatne je iba strme ale hladke
lebo pises ze pohoda, ako minule na neofi zaver bk trailu, a naposledy si to tu v prispevku nejak prehodnotil ze nedas ani kamene medzi ani tie v otocke hmmmm?
Otocka dole nie je problem, ked som to minuly rok siel. Ak sa to nezmenilo, kludne ti to predvediem