Zaujímalo by ma, aké hry na PC/konzolách hráte, aká je vaša najobľúbenejšia hra a akú hru práve hrajete. A ešte na akú hru sa najviac tešíte?
Ja hry hrajem len občas. Pred tromi rokmi, keď som nemal internet, tak som hral každý deň... Moje najobľúbenejšie staršie hry sú: Transport Tycoon Deluxe, Sims, Need For Speed Underground 2, GTA, GTA San Andreas, SWAT 4. V poslednom čase ma chytili hry:Far Cry, Rainbow Six: Vegas, Crysis (raz som to prešiel), Call of Duty 4 (prešiel som to dvakrát, škoda, že to je také krátke, ale Multiplayer je výborný!) a teraz si občas zahrám hru S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl. Táto hra ma veľmi baví. Má veľmi krutú atmosféru a minule som to nedokázal hrať dlhšie ako hodinu, musel som to vypnúť. Normálne som sa až bál. Ani sa nečudujem keď som to hral vnoci s 5.1 zvukom
A najviac sa teším na hru, ktorá by mala vyjsť do konca tohto roka a to je GTA IV, S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky a Far Cry 2
Mám ale na Vás otázky z praxe :
1. Vybrať 1920*1080 Full HD 15" display lesklý/matný na hry alebo rovno IPS ? Za IPS by musel niečo navyše pridať, ale neviem či sa podarí už aj tak prekročený rozpočet naplniť.
2. Niektoré vyššie modely nemajú DVD mechaniku, ako riešite nahrávanie hier? Externá DVD alebo v dnešnej dobe všetko z cloudu?
3. Co by nemalo chýbať na klávesnici, pozeral som niektore modely, zarazilo ma rozmiestneenie (napr. nahradenie END tlacitka vypinacom a podobne), je to dolezite riesit?
Mozno blbe otazky, ale brat je len konzument, chce sa len hrat a ma taky a taky rozpocet k dispozicii, aj mu chcem zase co najlepsie poradit co sa oplati a preco vybrat.
Diskusie mam prezrete, recenzie tiez, ide mi len o "vysledky praxe". Ja sa hry nehrajem.
Vdaka.
Mechaniku by som tiez neriesil - Steam, GOG, Origin a nic mu chybat nebude. Ak vobec planuje kupovat hry, ked ma obmedzeny rozpocet na HW...na torrenty DVD mechaniku nepotrebuje.
Na klavesnicu si zvykne. Vsetky notebooky maju naprd klavesnicu.
Procesor v dnesnej dobe nie je dolezity - nech to je aspon dual core s HT, a je jedno ci to je i5 alebo i7, brzda bude aj tak skor grafika a cipset na zakladnej doske, nie procak.
Sluzby ako steam funguju aj offline. samozrejme musis mat hru uz stiahnutu.
v hladine 800-850 moc moznosti vyberu nieje ak nechces obetovat hruby vykon za ine featury
??? ved prave pri notebooku mas obrazovku 20cm od hlavy a teda aj minimalny pohyb sposobi ze farby sa rozpadnu. IPS s 5ms nie je absolutne ziadny problem pre hry. Hral som 10 rokov na 2ms Samsungoch s TN panelmi vsetko mozne, hlavne 3D strielacky kde odozva je najdolezitejsia.
3 roky mam obycajny kancelarsky IPS NEC s 5ms a absolutne ziadny rozdiel som nespozoroval. 5 ms alebo 2 ms je absolutne irelevantne - ide cisto o marketing.
Zato rozpadnute farby na TN obrazovke si vsimne kazdy ked zdvihne hlavu o 5cm. TN je prezitok.