To ti viem poradiť až máš otázky napíš..
Nešlo by to posunúť o týždeň môžeme sa dohodnúť viacerý, skúsil by som osloviť chalanov ?
Aj počasie má biť lepšie vraj
Nazdar, no to je taká moja úchylka stavať snehuliakov . Išiel som na Žuhračku z tade na nádrž a potom do Čajkova. Škoda toho vetra. Plánoval som až po lúku, ale nejak tento rok nevládzem.
Pani, ta serpentinkova cesta od Osicanskej luky smerom k nadrzi pod Rakovcom /alebo opacne do Cajkova/ niekomu patri ? Ked som tade v nedelu isiel, pri tom dome /boli tam aj dve BA auta - to patri Kvietikovcom?/ sedel taky chlapik a okrikol ma, ze tam nemam co robit, ze ta cesta nie je pre bikerov. Nie je tam vyznaceny ziadny sukromny pozemok a ta cesta je oznacena "..vyrobena z fondov EU.." - teda ak som si spravne vsimol . Tak teraz neviem. Chodievate tade bezne ?
Mimochodom, na buduce /asi v lete/ to chcem skusit po modrej az na Priesil a potom vymysliet nejaky technicky zjazd k Rakovcu. Hmm, co si o tom myslite ?
Pravdeopodobnosť, že by z EU fondov urobená cesta mala byť neprístupná verejnosti a zablokovaná ako súkromný pozemok, je relatívne malá. Obvykle sa dá vytiahnuť ten projekt a pozrieť podmienky. Ak to niekto porušuje, koleduje si o sankcie. Kde presne to je?
Tie pozemky patria Kvietikovcom. Pri každej rampe je značka zákaz vjazdu, ktorá platí žiaľ aj pre cyklistov. keď tadiaľ pôjdeš pešo tak ti nič nepovedia.
Tie pozemky sú v SPRÁVE Karpatskej lesníckej spoločnosti,to si len niekto myslí,že mu patria.Tiež nás Kvietik ml. odtiaľ vyháňal.Sú to protipožiarne lesné cesty a neviem o tom,že by bol na nich zakázaný pohyb na biku.Chodievame tadiaľ radšej cez týždeň,keď tam pán veľkomožný nieje,nech nám zbytočne neznepríjemňuje výjazd...
http://mapy.hiking.sk/?trasa=mwwiM
Toto je ten usek. Bodmi som oznacil informacne tabule. Nestihol som to cele precitat, ale aj vlani v lete som to pozeral. Je tam napisane nieco taketo : "protipoziarna cesta postavena z prostriedkov EU... " . Bola tam aj zakazova znacka pre motorove vozidla, ale nevsimol som si /alebo nemam vedomost/, zeby platila aj pre cyklistov.
Stĺpy sú zrejme na osadenie brán a sú na každej ceste vstupujúcej do "ich" revíru.Akože chápem,že chcú zamedziť vjazdu motorovým vozidlám,ale vyháňať cyklistov to je také slovenské...
Až tak čierne by som to nevidel. Zelená a modrá turist. trasa sú oficiálne desiatky rokov. Z Tekovskej Breznice sa tiež konajú pochody až na Žuhračku. Neviem čo by na to povedali obyvatelia. Pokiaľ to nebudú oplocovať, tie brány či rampy sa budú dať obísť.
Našiel som na internete monitorovací výbor pre plán rozvoja vidieka, ale mailové adresy nefungujú. Poslal som tam text nižšie, ale vrátilo sa to ako nedoručené. Ešte pozriem, či nájdem nejaké aktuálnejšie adresy. Inak nebolo by márne, keby sa do tohto pustili najmä miestni cyklisti.
Pre: MONITOROVACÍ VÝBOR PLÁNU ROZVOJA VIDIEKA SR/Sekcia lesnícka MP SR
(Na vedomie Predseda výboru)
Dobrý deň pán Marcinek,
obraciam sa na Vás s otázkou, či je možné, aby mohol niekto brániť cyklistom využívať protipožiarne cesty, ktoré boli zrekonštruované z prostriedkov Európskeho poľnohospodárskeho fondu PRV.
Konkrétne sa jedná o okres Levice, protipožiarne lesné cesty v k.ú. Rybník. Približné umiestnenie dotknutej cesty sa dá vidieť tu: http://mapy.hiking.sk/?trasa=mwwiM
Na danej ceste sa opakovane stáva, že tam niekto slovne napáda prechádzajúcich cyklistov, pravdepodobne sa bude jednať o nejakých ľudí z poľovníckej komunity. Z priložených fotografií vidno, že sa tam chystá inštalácia brán. Brániť zneužívaniu ciest motorovými vozidlami by ešte bolo logické, ale neviem si predstaviť, že by sa z Európskeho poľnohospodárskeho fondu na rozvoj vidieka mohli financovať projekty na rekonštrukciu ciest, ktoré by si potom nárokovali využívať výlučne súkromní vlastníci poľovníckych združení.
Rád by som od Vás obdržal stanovisko k tomuto problému, očakávam Vašu radu k tomu, aby cyklistická komunita nebola týmto spôsobom obmedzovaná, prípadne uvítam Váš priamy zásah k náprave tohoto stavu.
Tak to mate asi smolu. Ja som sa v danej lokalite stretol pár krát z tu menovaním veľkomožným zemepánom , akurát sme s pozdravili ale inak nič..
Pali65 rád sa pridám, až niečo treba..
Ahojte ! Ako sa nám zrazu rozhýbala téma MTB trasy Levice a okolie.
1. hellwings, tým miestom, ktoré si vyznačil na mape, chodím pravidelne (inak nie je to ešte Osičanská lúka, kde to začína, tá je trošku hlbšie v lese po modrej TZT). Myslíš Zajkovu chatu (ak si pozrieš to miesto na Google satelitných mapách, je tam aj fotka), kde som aj ja niekoľkokrát stretol ľudí, ale nikdy mi nič zatiaľ nepovedali. A čo sa týka toho výletu ďalej po modrej TZT až na Priesil, raz som podobnú ambíciu mal aj ja, ale trochu som sa stratil a na Osičanskej lúke som odbočil na nejakú nesprávnu lesnú cestu (ak si pozrieš túto tému, o tomto výjazde som aj podrobne písal). Ale každopádne, bola to viac turistika ako cyklistika, pretože je tam obrovské stúpanie a je to veľmi neudržiavané. Z Priesilu modrá TZT k Rakovcu prakticky neexistuje. Je to zarastené a orientoval som sa horko-ťažko podľa akýchsi oranžových (pravdepodobne poľovníckych) značiek na stromoch a mapy. Ale možno sa nejaká alternatíva nájde.
2. Ohľadom pohybu na bicykli po lesných cestách zdieľam podobný názor ako Pali65, pierox aj Lelo. Nemyslím si, že by to bolo porušovanie nejakého predpisu. Z právneho hľadiska sa tu o tom písalo dosť v téme Podraz? - Zákaz bicyklovania na lesných chodníkoch. Obzvlášť dávam do pozornosti príspevok práve z našej oblasti od lubo28 na 95 podstránke (kluby-legislativa-cyklodoprava/podraz-zakaz-bicyklovania-na-lesnych-chodnikoch-t14086-1410.html), kde mu ďalej aj odpovedali podľa mňa jednoznačne - nie je to zakázané.
Hmm, myslim, ze ta znacka tam je
Ale co tak skusit vybavit vynimku. Pokial to nebude oplotene, bude to prejazdne. Inac nie som si isty ani tym oplotenim - do akej miery moze sukromna /pravnicka osoba obmedzit pohyb v lese.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nešlo by to posunúť o týždeň môžeme sa dohodnúť viacerý, skúsil by som osloviť chalanov ?
Aj počasie má biť lepšie vraj
Mimochodom, na buduce /asi v lete/ to chcem skusit po modrej az na Priesil a potom vymysliet nejaky technicky zjazd k Rakovcu. Hmm, co si o tom myslite ?
Toto je ten usek. Bodmi som oznacil informacne tabule. Nestihol som to cele precitat, ale aj vlani v lete som to pozeral. Je tam napisane nieco taketo : "protipoziarna cesta postavena z prostriedkov EU... " . Bola tam aj zakazova znacka pre motorove vozidla, ale nevsimol som si /alebo nemam vedomost/, zeby platila aj pre cyklistov.
Pre: MONITOROVACÍ VÝBOR PLÁNU ROZVOJA VIDIEKA SR/Sekcia lesnícka MP SR
(Na vedomie Predseda výboru)
Dobrý deň pán Marcinek,
obraciam sa na Vás s otázkou, či je možné, aby mohol niekto brániť cyklistom využívať protipožiarne cesty, ktoré boli zrekonštruované z prostriedkov Európskeho poľnohospodárskeho fondu PRV.
Konkrétne sa jedná o okres Levice, protipožiarne lesné cesty v k.ú. Rybník. Približné umiestnenie dotknutej cesty sa dá vidieť tu: http://mapy.hiking.sk/?trasa=mwwiM
Na danej ceste sa opakovane stáva, že tam niekto slovne napáda prechádzajúcich cyklistov, pravdepodobne sa bude jednať o nejakých ľudí z poľovníckej komunity. Z priložených fotografií vidno, že sa tam chystá inštalácia brán. Brániť zneužívaniu ciest motorovými vozidlami by ešte bolo logické, ale neviem si predstaviť, že by sa z Európskeho poľnohospodárskeho fondu na rozvoj vidieka mohli financovať projekty na rekonštrukciu ciest, ktoré by si potom nárokovali využívať výlučne súkromní vlastníci poľovníckych združení.
Rád by som od Vás obdržal stanovisko k tomuto problému, očakávam Vašu radu k tomu, aby cyklistická komunita nebola týmto spôsobom obmedzovaná, prípadne uvítam Váš priamy zásah k náprave tohoto stavu.
Vopred ďakujem a zostávam s pozdravom,
http://www.minv.sk/?pozemkovy-a-lesny-odbor-27
(podla lokality pripadne pozemkovy a lesny odbor v Zarnovici
http://www.minv.sk/?kontakty-127 )
Pali65 rád sa pridám, až niečo treba..
1. hellwings, tým miestom, ktoré si vyznačil na mape, chodím pravidelne (inak nie je to ešte Osičanská lúka, kde to začína, tá je trošku hlbšie v lese po modrej TZT). Myslíš Zajkovu chatu (ak si pozrieš to miesto na Google satelitných mapách, je tam aj fotka), kde som aj ja niekoľkokrát stretol ľudí, ale nikdy mi nič zatiaľ nepovedali. A čo sa týka toho výletu ďalej po modrej TZT až na Priesil, raz som podobnú ambíciu mal aj ja, ale trochu som sa stratil a na Osičanskej lúke som odbočil na nejakú nesprávnu lesnú cestu (ak si pozrieš túto tému, o tomto výjazde som aj podrobne písal). Ale každopádne, bola to viac turistika ako cyklistika, pretože je tam obrovské stúpanie a je to veľmi neudržiavané. Z Priesilu modrá TZT k Rakovcu prakticky neexistuje. Je to zarastené a orientoval som sa horko-ťažko podľa akýchsi oranžových (pravdepodobne poľovníckych) značiek na stromoch a mapy. Ale možno sa nejaká alternatíva nájde.
2. Ohľadom pohybu na bicykli po lesných cestách zdieľam podobný názor ako Pali65, pierox aj Lelo. Nemyslím si, že by to bolo porušovanie nejakého predpisu. Z právneho hľadiska sa tu o tom písalo dosť v téme Podraz? - Zákaz bicyklovania na lesných chodníkoch. Obzvlášť dávam do pozornosti príspevok práve z našej oblasti od lubo28 na 95 podstránke (kluby-legislativa-cyklodoprava/podraz-zakaz-bicyklovania-na-lesnych-chodnikoch-t14086-1410.html), kde mu ďalej aj odpovedali podľa mňa jednoznačne - nie je to zakázané.
http://www.porada.sk/t112744-zakaz-vjazdu-vsetkych-vozidiel-a-bicykel.html
http://www.porada.sk/t112744-zakaz-vjazdu-vsetkych-vozidiel-a-bicykel.html
Hmm, myslim, ze ta znacka tam je
Ale co tak skusit vybavit vynimku. Pokial to nebude oplotene, bude to prejazdne. Inac nie som si isty ani tym oplotenim - do akej miery moze sukromna /pravnicka osoba obmedzit pohyb v lese.