Čaute páni,

Rád by som poznal Váš názor.
Mám na biku
kazetu SRAM PG-950 11-34T (9 kolo) a

poriadne som vyťahal 20-zubový pastorok – môj obľúbený prevod

. Ostatné
pastorky sú O. K. Viem to, lebo som skúsil založiť novú reťaz a všetko bolo v poriadku, okrem toho 20-zubového pastorku.

Problém je v tom, že mi to dosť skáče na tej 20 už aj na starej reťazi. Už som sa zmieril s tým, že musím kúpiť celú novú kazetu.
C

hcem sa spýtať, keď už idem kupovať novú kazetu, čo mám kúpiť. Znovu SRAM alebo radšej SHIMANO.

Mám reťaz SRAM a aj komplet radenie s prehadzovačkou SRAM.
Nejde mi tak ani o váhu, nezaujíma ma ani vzhľad, ALE nech je to kuva pevné, aby som to tak rýchlo nevyťahal.

Inak, ak máte niekto vyhodenú kazetu SRAM PG-950 s funkčným (!!nevyťahaným!!) 20-zubovým pastorkom – okamžite KÚPIM; ostatné môže byť poškodené.

SRAM
kazety sa dajú komplet rozobrať, len zohnať jednotlivé pastorky sa nedajú. Ach tá obchodná politika.........
Ale asi ho to baví
Ale asi ho to baví
no ja to robim podobne a bavia ma tie usetrene peniazky za kazety a ozubniky...
ale je pravda, ze kto napr. najazdi 500 km rocne, tak to moc vyznam nema...
Každých 1000 km mením retaz, raz za dva roky kazetu, to je všetko, kľuky neriešim lebo som ešte namal nikdy tak dlho bicykel aby som ich menil kvôli opotrebovaniu.
Každých 1000 km mením retaz, raz za dva roky kazetu, to je všetko, kľuky neriešim lebo som ešte namal nikdy tak dlho bicykel aby som ich menil kvôli opotrebovaniu.
to som nemyslel na teba, sam som to donedavna neriesil, ale vyznam to urcite ma, ja teraz tocim tri retaze, nehovoriac o lepsom radeni...
urcite sa da usetrit aj na retaziach aj na kazetach, ja to radsej investuje do kvalitnej retaze a kazety...
keďže nikto z Vás nemá skúsenosti s BBB kazetami, budem ja pokusný králik. Kúpil som kazetu BBB BC S-09S (11-32 z). Kazeta je komplet lesklá, aj upevnovacia matica. Použijem kombináciu kazeta BBB s reťazou SRAM PC951. Na prvý pohľad sa mi zdá, že BBB kazeta má dlhšie zuby na pastorkoch ako na SRAM kazete PG970.
Zatiaľ jediné, čo som urobil, je porovnanie hmotnosti kaziet (
S ďalšími skúsenosťami sa s vami podelím, keď na tej BBB kazete najazdím niekoľko km.
prejdi na pre mna osvedceny sposob, ktory som odkukal od Slava Stre.... sefa cyklotouru.
kupujem jednu kazetu (pre mna s idealnymi prevodmi), prevodniky ci cele kluky a 3 nove retaze vyssej kvality (na cestak campagnolo record, na horaka sram 991).
na cestnom retaze striedam po 5000 km a na horskom po 2000 km.
nesledujem ich opotrebovanie, len ich po najazdenych kilometroch vymenim.
takto mam osvedcene, ze ziadna z tych troch retazi nebude na ziadnom prevode "strielat". a deriem to do vtedy, kym uznam za vhodne. na cestaku do 30 000 km a na horskom do 12000 km alebo to risknem do 18 000 km.
len skoda, ze campagnolo 9 kolova kazeta nie je kompatibilna s horskou sram kazetou. campa ma kvalitnejsi material. nevytlaca zuby, len ich retaz zoderie.