ak mate rozne zdravotne problemy sposobene parazitmi chlamydie/mykoplazmy/boreliozy+ine koinfekcne zataze sem s nimi: OSVETA je dolezita
stretol som sa s par ludmi primarmi,ktori zial bohu poculi 1x o niektorych parazitoch a odpoved bola,ze toto sa nelieci
mozem prispiet aj ja,kto bude chciet,od prolongovanej ATB liecby,bylinky,systematicke symptomy,priznaky apod
kludne aj PM,kto bude mat s tym verejne problem,kedze na takychto ludi sa pozeraju lekari ako na debilov
mňa pred dvomi rokmi poštípala muchnička ,zostal mi fľak , ktorému som nevenoval pozornosť.No a asi za pol roka mi borelióza napadla bedrové kľby a koleno( http://zivot.cas.sk/clanok/7927/lietajuce-klieste-muchnicky-sposobuju-vazne-zdravotne-problemy) , kliešťa som nemal aspoň 20 rokov.
Momentálne beriem 7 mesiacov trojkombináciu ATB , antivirotiká, lieky na imunitu a podporu pečeňe a iné...
Bikovania som sa však nevzdal.
Takže pozor na podozrivé červené fľaky a nemusí to byť ani kliešť.
Uz sa aj budem bat vyjst von. Pred tyzdnom cez vikend a aj vcera ma postipala taka nejaka haved ako ta muchnicka. Po tej co ma postipala vcera mam na nohe velmi divny cerveny flak, nie taky klasicky okruhly...
V lepšom prípade je to len zápalová reakcia na poštípanie. Pre boreliózu je typické, že v streda začne tá škvrna blednúť. Ale byť tebou neváham a idem na vyšetrenie. Čím skôr sa to podchytí, tým lepšie.
P.S. Vcera som si vytahoval dalsieho kliesta. "Podberak" sa velmi osvedcil a ako dezinfekciu som pouzil ako uz klasicky Cyklostar.
doporučujem toto voziť,poznám pár ludí,ktorý dopadli po kliešťoch dosť zle
A sleduj sa Dano este aspon 2-3 tyzdne. Zvysena teplota, bolesti svalov a pod.