Rad by som prešiel z 26 " XC/HT na 29" HT alebo Fulla. Je podľa vás lepšia prerábka alebo kúpiť nový kus? Mohol by som v prípade prerábky použiť niečo aj zo starého biku? Ak áno tak čo? Mám Cuba Analoga disc 2012. Pokukujem po týchto rámoch : http://www.bike-discount.de/it/comprare/cube-aim-29-pro-frame-233613 alebo http://www.bike-discount.de/it/comprare/cube-ams-120-hpa-29-pro-frame-black-n-white-233873/wg_id-276
Dakujem za vaše postrehy.
Ozaj, pri kúpe rámu je možné prikúpiť za výhodnú cenu tuto sadu: http://www.bike-discount.de/it/comprare/complete-mounting-preparation-28567/wg_id-276
Neviete niekto na co slúži? Ma význam ju zakúpiť? Alebo je lepšie prenechat úpravy ( opravy) bikeov na servisy a priplatiť si za ich služby?
Ďakujem za vaše rady.
Ams rám ktorý som kúpil je už po reklamácii verzia 2014 ktorá by to už mala mať ošetrené - aj keď zatiaľ ešte neviem že ako vlastne
Začal som si písať s podporou Cube a chcem z nich dostať potvrdenie, že mi uznávajú záruku aj keď sa majiteľ rámu mení a že stále platí 6 rokov od dodania.
Tak snáď všetko dopadne ako má a bude to ok.
BTW: aby som si mohol kúpiť ďalší Bike, som predal dva staršie a jeden pôjde na súčiastky - dúfam že to za to bude stáť.
Pokial mas 90kg+ precitaj aj toto: post887558.html#p887558
(+zopar nasledujucich prispevkov)
matko001
Pochopil som to tak, ze si kupil novy ram, ktory niekto dostal po reklamacii. Vies aj co sa stalo tomu povodnemu? Pokial to bol ten cap, pochybujem, ze to nejako menili.
Inak na mtb-news pribudol medzicasom dalsi takyto pripad.
Ale pokiaľ mi Cube potvrdí záruku a nechávam si ešte druhého fulla, tak sa o to zase až tak moc nebojím - max budem chvíľku jazdiť zase na starom.
Aj ked by sa ti ten srob v cape zlomil a nemal by si to pokryte zarukou, tak by sa to malo dat u sikovneho sustruznika poriesit a zmenit to na variantu s oskou.
(+zopar nasledujucich prispevkov/]
Takze ten Al rám je dimenzovaný na určitú váhu, predpokladám kvôli šetreni na hmotnosti. Cyklisti vo váhe okolo 100 kg by teda mali uz uvažovať o pevnejších rámoch.
Pri mojich 80 kg by to teda este malo byt v povolenom rozsahu
Mimochodom, dnes som bol u známeho, obzrieť si jeho párik bikeov. Jeden skoro nový karbónový Reaction 29 a jedno jazdené Al Amsko ale 26. Sám je aktívny biker a aby mi prechod na 29 " sťažil, radil mi že do tej 29ky nemám ísť, najmä ak uvažujem o fulle. Tam odporúča skôr 27,5" nakoľko väčší rozmer kolies je uz vraj u full bikeoch kontraproduktívny a obmedzujúci. On sám sa vrátil naspäť na menšie kolesa a predpovedal mi že onedlho tak urobia mnohy bikeri jazdiaci viac terén ako cesty. Uz v tom začínam mat zmätok. Poväčšine totižto čítam skôr opačne názory a zaznamenávam veľký úspech 29 kolies. Vrátim sa asi este do predajne a protestujem aj 27,5 veľkosti, aby má neskôr nemrzelo.
Hoc, keď tak nad tým uvažujem, tak na 29 rám by asi nemal byt problém v prípade potreby nahodit 26" kolesa, či?
Vidlica - minimalne 200€ (beriem jazdenu a snad nejaku Rebu? Alebo neviem - uvidim co sa podari vydrazit)
Hlavove Zlozenie (tapered) od 20€ vyssie
Kluky - okolo 40€ (jazdene XT - nove pily mam doma)
Kedze idu nove pily a stary chcem mat pojazdny, tak pojde rovno aj retaz a kazeta - cca 40€
Stredove zlozenie - snad cca 20€
plaste + duse - cca 40€
Brzdove kotuce - cca 50€ (Shimano ice-tech XT)
Nejaky spotrebak - bowdeny, lanka... cca 15€ (mozno aj menej)
Lisovanie zlozeni v servise - snad iba 20€ - Holandsko je nevyspytatelne
Presmyk - 20€ - XT na navarku
Follow-me adapter na 12mm osku - cca 20€
Mozno bude treba adapter na k tlmicu - cca 20€
Cize 520€ celkom a budem mat novsi bike. Keby som naozaj chcel, tak to este stlacim dole, ale chcem mat bike na ktorom zase za rok nebudem menit polku veci.
A necelych 65€ a budem mat aj stary bike komplet a pojazdny.
Predaj stareho XT presmyku - minus 15€
Suma sumarum: 570€ a mam dva pojazdne biky, kde je jeden konecne akutalny a skoor podla predstav...