Ahoj bikeri, pravdepodobne ste postrehli novinky vo výjazdoch, ktoré boli v ostatných dňoch nasadené:

* v ľavom menu pribudol jasný odkaz na vlastné výjazdy (za inšpiráciu vďaka jordimu)

* vo všetkých výjazdoch (a teda vrátane tých vlastných) nájdete prepracovaný filter na vyhľadávanie

* štatistiky sa nebudú zobrazovať ani pod bicyklami, ak si to používateľ vyberie v nastaveniach (na čo upozornil lapaloma)

* výjazdy po asfalte sú od dnes už podstatne presnejšie klasifikované (vďaka za príklady lakko a vikino1), odteraz ak sa asfalt označí za lesnú cestu, tak je to s najväčšou pravdepodobnosťou nedokonalosťou mapy, ale to sa dá jednoducho riešiť jej úpravou - viď predchádzajúci príspevok a onedlho na túto tému napíšeme článok (taktiež stále nevylučujem ani chybu algoritmu a samozrejme akceptujem prípadné reklamácie)

* dávkový import pribudol už ako regulérna položka v ľavom menu

* a v neposlednom rade pribudla "FAQ" stránka, ktorá ale skalným čitateľom tohto vlákna asi úplne užitočná nebude :-)

EDIT: ešte som skoro zabudol, na stránke s výjazdom sú v tracklogu farebne odlíšené jednotlivé typy povrchov...
12.05.2015 - 20:31:54
03
Zdravim, pridavam aj ja jeden napad na vylepsenie: celkom by sa mi pacil nejaky heatmap v sekcii 'Moje vyjazdy', resp. vramci teamovych vyjazdov. Proste z gpx tracklogov analyzovat kadial sa najcastejsie jazdi. Nieco take som si zatial spravil sam pre svoje vyjazdy (vid. prilozene foto alebo http://goghino.byethost31.com/), ale bolo by fajn mat nieco take priamo na mtbiker.

Prílohy:

heatmap.png
heatmap.png 1.14 MiB thumb_up1thumb_down

13.05.2015 - 23:00:24
01
Super napad. To by sa aj mne pacilo aby som videl kade som jazdil. :)
13.05.2015 - 23:05:10
00
stink, nešlo by jednotlivé druhy povrchu odlíšiť výraznejšie? Tá terajšia zelená a modrá mi nejak do očí nesedia. Musím riadne zazoomovať, aby som videl zreteľne o akú farbu sa jedná.
Ako v OpenSreetMap označiť trajlíky, aby ich to správne bralo? Generic path?
O Zobor by som sa priebežne postaral. ( Momentálne je v mape riaden chaos - veď podľa nej na Zobore nemáme ani jeden trail a to sme ich vlastnoručne budovali )
13.05.2015 - 23:37:30
00
goghino2202: Heatmape by som sa isto nebránil :-) verím, že sa v tých tisícoch tracklog nájdu zaujímavé "kresby", len bude treba predtým ešte pár technických otázok doriešiť. Ale bol by som zvedavý na Tvoje riešenie, ak by sa chcel pochváliť, tak som samé ucho (oko).

GaliPe54: Ad farby: nechcel som, aby z toho bola totálna omaľovánka, ale máš pravdu, skúsim to lepšie zvýrazniť. Ad zápis trailov: viď info na https://github.com/matejmojzes/mtb-osm/blob/master/docs/about.md, prosím. Ale pracujem už aj na samostatnom článku ako na to. Každopádne to nie je žiadna veda, ale aj tak by som chcel motitovať viacero bikerov zdokonalovať našu OpenStreetMap :-)
14.05.2015 - 20:44:36
00
stink: Pouzil som JavaScript API od Google Maps https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/examples/layer-heatmap. Je to volne dostupne, pokial mas menej ako 25k zobrazeni mapy denne. Po tom ako prekrocis tento limit Ta kontaktuje niekto z Googlu s navrhom na platobne podmienky. Podobneho vysledku by sa dalo dosiahnut aj s pouzitim Fusion Table Heatmaps. Rozdiel je ten, ze "Fusion Tables heatmaps are rendered server side. If you prefer client side heatmaps, use the Heatmap Layer instead" (ja som pouzil tu druhu variantu, prislo mi to jednonduchsie s ohladom na strojove spracovanie).
14.05.2015 - 23:15:05
00
Ako v OpenSreetMap označiť trajlíky, aby ich to správne bralo? Generic path?

Urcite mas zle oznacenie highway=footway, lebo to je urcene pre chodniky v meste. Treba to nahradit highway=path. Ja (a nielen ja) znacim chodniky v lese len tymto tagom.
Aby ti to vo vyjazdoch dalo ako trail, treba doplnit aj ine tagy, su v tom linku, co dal Stink.
(dovodom uplne nerozumiem, diskutovali sme o tom 2 strany dozadu).
17.05.2015 - 22:40:53
00
Chalani mám dotaz, ak som mimo vlákno tak ma preklopte, ale tuším že odvčera mi na Endomonde zmizla možnosť exportu máp-dát a tým pádom som off z vkladania výjazdov na základe týchto údajov. To isté má aj iný užívateľ Endomonda od nás z tímu, tak neviem či zrušili túto možnosť alebo nám len skončila platnosť free verzie. Obaja sme si Endomondo inštalovali približne v rovnakom čase. Diky za radu alebo prípadné odporúčania.
20.05.2015 - 21:28:58
00
garupel, tak to je nestastne, zial ale neviem s tym poradit. Skus napisat na ich podporu, prosim. Aky pouzivas hardware pre nahravanie dat do Endomonda?
21.05.2015 - 09:58:45
00
Takže sa to už poriešilo, už to ide, robili úpravy na stránke "majú nový šat" :-)) Vďaka aspoň za reakciu.
21.05.2015 - 13:28:02
00
Je to pod takou akoby šipkou napravo, ked si otvoríš výjazd.
21.05.2015 - 17:37:48
00
Mimochodom, na tému mapovania (ktorú otvoril aj GaliPe54) práve vyšiel samostatný článok: http://www.mtbiker.sk/clanky/7679/ako-zmapovat-nase-traily-raz-a-pre-vzdy-a-pre-vsetkych.html :-)
02.06.2015 - 20:12:46
00
Ten clanok mi pripomenul, ze som sem nieco zabudol napisat.
Pouzivat tag bicycle ako podmienku na kategorizaciu povrchu je podla mna nevhodne.
1. jednak je to duplicitna info k mtb:scale a zaroven kategorizujes povrchy uz absolvovanych vyjazdov, takze je jasne, ze bike tade presiel.
2. ale najma tag riesi legalne aspekty
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Bicycle#Bicycle_Restrictions
Vzhladom na sucasne znenie lesneho zakona a zakona o ochrane prirody je (ne)legalnost trailov dost diskutabilna a tych trailov, ktore su uplne oficialne (spravidla su to cyklotrasy) je minimum.
Ten tag len zbytocne nuti definovat v OSM veci, ktore riesit netreba.
02.06.2015 - 22:56:42
00
Palo TT, to mi hovoríš z duše. Na druhej strane tento tag je jediná možnosť ako sa brániť prípadným obvineniam a iným nepríjemným diskusiám, ktoré môžu vznikať vďaka spomínanému lesnému zákonu. Nech si o ňom myslí kto chce čo chce, máme ho a musíme s ním holt nejako žiť. Naštastie v poslednej dobe je vidieť mnoho úspešných rozšírení cyklotrás na fajnové traily.
02.06.2015 - 23:09:53
00
Tym, ze nieco otagujes bicycle=yes sa obvineniam, ze je to v rozpore so zakonom urcite neubranis, prave naopak ich vyvolavas.

IMHO vysledok tagu bicycle bude:
1. lepsi pripad: pribudne len malo naozaj oficialnych trailov. Ak je to tvoj zamer, potom to malo byt tucnym cervenym uvedene v clanku, lebo inak nastane zly stav 2.
alebo
2. horsi kontraproduktivny pripad: ludia zacnu do OSM zanasat veci v rozpore s realitou (tagovat bicycle=yes vsetky lesne chodniky) len preto aby v statistikach mali svoj chodnik ako trail.

Ja ta stale tlacim aby si aspon dorobil aj stvrtu kategoriu chodniky (maju len "nekonfliktny" tag highway=path a zaroven nie su traily podla tvojich kriterii) a spokojni budu vsetcia :)
02.06.2015 - 23:31:20
00
keyboard_arrow_up