Ahojte, uvazujem nad kupou Garmin eTrex Venture, ktory nema barometricky vyskomer. Chcem sa spytat, ci ma niekto konkretne skusenosti s meranim vysky. (Pripadne skusenosti s Legend, ma ten isty chipset SiRF II). Nejde mi ani tak o absolutnu presnost, skor o to, ze ked pojdem plynule do kopca, ci udaj bude plynulo narastat a nie skakat +/- 20m. Mal som moznost skusat GPS modul so SONY chipsetom a ten fungoval skvele, ziadne skakanie, prirastky/ubytky vysky plynulo po 1 metri. Takto nejako by som si to na bicykli predstavoval, preto sa pytam na konkretne skusenosti. Dakujem.
Prave mi volal otec z roboty, a v novinach (MY Trnavske noviny) mal mountfield reklamu - Garmin eTrex Legend za nieco okolo 2000Sk. Neviem ci to plati iba u nas v TT, alebo celoslovensky.
Rozmyslam nad tym, ale zobral by som to jedine keby sa to dalo pouzivat aj v aute cestou na dovolenku. Neviete ako je to s tymto, pripadne ci existuju aj nejake free mapy atd.
//hm s autom mi to nepomoze, tak nic.
Napriklad:
- mala pamat
- problemy s aktualizaciou firmwaru, ked po uspesnej aktualizacii nevedelo najst satelity (spravilo to stovkam pouzivatelov)
- nizka vydrz baterie (8-12 hodin)
- problemy s vodotesnostou senzoru kadencie
- obcas zaznamenalo bludy (akoze som isiel 200 km/h )
- auto start/stop je nepouzitelny, berie to udaje z GPS a nie zo zadneho kolesa, tym padom stale pocita cas aj pri stati na mieste (lebo GPS signal "poskakuje")
- Training Center ma velmi malo funkcii, nedokaze napr. ani zratat, kolko km som presiel za tento rok
atd., atd.
Ale napriek tomu je to super vecicka, nahras GPS trasu nejakeho zavodu a mozes ist trenovat pol roka predtym ako bude vyznacena
A ked tam mam nahrate niektore body zaujmu, dokazem sa podla toho krasne orientovat v neznamom terene.
Ahoj ja mam Etrex Legend namontovany na riadidlach a zatial som celkom spokojny, signal chytam aj v hustom lese, akurat ked som v nejakej tiesnave
tak to obcas vypadne.
co sa vysky tyka, tak ak sa nemylim na urcenie vysky potrebujes minimalne 4 satelity na presnejsie 5 a viac,
Legend cx ktory pouzivam mal tiez problem s firmwerom ale po aktualizacii je Ok. Co sa tyka urcovania vysky tak pocet satelitov ovplyvnuje prestnost merania tz. cim viac tym presnejsie, ked som porovnaval s barometrickym vyskomerom na Sigme 2006 tak sa udaje odchylovali + - 3 m co je zanedbatelne. Maly hendikep je v slabsej citlivosti prijimaca v zalesnenom terene ale v programe dodanom k GPS dokreslim aktualny stav. Cx vie urobit vyskovy profil co je super pre archivaciu preslych tras.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozmyslam nad tym, ale zobral by som to jedine keby sa to dalo pouzivat aj v aute cestou na dovolenku. Neviete ako je to s tymto, pripadne ci existuju aj nejake free mapy atd.
//hm s autom mi to nepomoze, tak nic.
Sorry, az teraz som to nasiel
Napriklad:
- mala pamat
- problemy s aktualizaciou firmwaru, ked po uspesnej aktualizacii nevedelo najst satelity (spravilo to stovkam pouzivatelov)
- nizka vydrz baterie (8-12 hodin)
- problemy s vodotesnostou senzoru kadencie
- obcas zaznamenalo bludy (akoze som isiel 200 km/h
- auto start/stop je nepouzitelny, berie to udaje z GPS a nie zo zadneho kolesa, tym padom stale pocita cas aj pri stati na mieste (lebo GPS signal "poskakuje")
- Training Center ma velmi malo funkcii, nedokaze napr. ani zratat, kolko km som presiel za tento rok
atd., atd.
Ale napriek tomu je to super vecicka, nahras GPS trasu nejakeho zavodu a mozes ist trenovat pol roka predtym ako bude vyznacena
A ked tam mam nahrate niektore body zaujmu, dokazem sa podla toho krasne orientovat v neznamom terene.
Najlepsie je pozriet si diskusiu na http://www.motionbased.com, tam vidis skusenosti pouzivatelov.
tak to obcas vypadne.
co sa vysky tyka, tak ak sa nemylim na urcenie vysky potrebujes minimalne 4 satelity na presnejsie 5 a viac,
pridam foto podvecer