neisiel som este tento maraton a nepoznam ani trat. mozete ju nejako strucne charakterizovat porovnat napr. so sulovskym maratonom. Je tam viac technickych usekov, singlov? Alebo da sa viacmenej bezproblemov aj predbiehat na sirsich lesnych cestach?
neisiel som este tento maraton a nepoznam ani trat. mozete ju nejako strucne charakterizovat porovnat napr. so sulovskym maratonom. Je tam viac technickych usekov, singlov? Alebo da sa viacmenej bezproblemov aj predbiehat na sirsich lesnych cestach?
Nenapísal si na akú trať chceš ísť. Mám prejdenú 42 km trať, zvyčajne sú cesty dosť široké na obiehanie, jeden singláč je z kamzíka, resp. krátky výšľap na biely kríž, ale ak niekomu zakričíš.. tak by tam nemal byť problém.. Súľov je podľa mňa ťažší, ale je to subjektívny pocit, Karpaty v okolí BA nie sú až také ťažké ako inde, ale záleží na trati, keď pôjdeš 105 km.. tak to si mákneš
Je tam jeden dlhsi a strmsi stupak -od zeleznej studnicky na Kamzik. Ostatne stupaky su kratke, uplne v pohode a nedaju sa so Sulovom vobec porovnat. Su tu /na rozdiel od Sulova/ ale dlhsie rovinate, alebo mierne stupajuce useky na ktorych sa da ist dost svizne /+-30km/h/. Par technickejsich kratsich zjazdov, ktore su v pohode a jeden asi 500m singel ktory je relativne narocny. Celkove to je dost jazdiva trasa
Ešte som zabudol, jeden úsek tesne pred cieľom ako sa odpojí od žltej. Tam je to dosť úzke, zvyčajne sa to tam mieša, hlavne pomalší z krátkej trate, je to tam nebezpečné, tak treba byť viac ohľaduplný.
Dneska som presiel kratku 25km trat a bol som dost prekvapeny v akom stave je cast trate cca 5km od ciela kde sa zvaza drevo a napr. Dneska to bolo cele zahadzane a bicykel som musel na viacerych miestach prenasat na rukach.. O tom ako je to rozbyte ani nehovorim
Paralelne so žltou vedie jedna zvážnica a niektoré vyrúbané stromy prečnievajú aj na TZ... dalo sa tadiaľ prejsť bez zosadnutia, asi na dvoch-troch miestach bolo treba spraviť malý bunny-hop
Dnes som polovičku trénoval na 25 -ku. Ťažba prebieha na Svätom vrchu, práve svah smerom k žltej. Moja zvládla singel bez problémov. Do maratónu to bude ok. Čo ma prekvapilo, bola nová ťažba dreva - hlavne agát -ďalej na žltej TZ v agátoch asi 500 m pred opustením žltej z. na trase mar. Cesta bola závaľaná porúbanými stromami. Tento úsek sme museli obísť cez priľahlú luku. Do mar.to určite zmizne, ale nechápem, že môžu lesáci nechať taký bordel.
Dneska som to presiel znova a ten singlac bol uplne v pohode v porovnani s tym co tam bolo piatok rano. Este otazocka pre znalych.. . Stupanie na biely kriz pojde cez les alebo po ceste??
Bol som si prejsť časť 42 km trate od Kamzíka po cieľa, na niektorých úsekoch sú zvyšky po ťažbe, väčšie haluze, dá sa to prejsť ale je to v zjazde, čo nemusí byť moc bezpečné. A tiež jeden úsek na žltej tesne pred odbočkou do cieľa bol neprejazdný..
zacalo sa so znacenim trate - usek ktory som siel je vyznaceny luxusne tak snad to tak vydrzi az do soboty aj na zvysku trate a zaskodnici daju pokoj...
zaciatok zlteho zjazdu nad marianku v dlzke asi 50m momentalne drzi asi ako keby tam bolo 15cm snehu vdaka lesakom a hrubej vrstve prachu - az takto veselo tam v nedelu nebolo. inak je (42km) trasa v stave ''rychlo a zbesilo''
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nenapísal si na akú trať chceš ísť. Mám prejdenú 42 km trať, zvyčajne sú cesty dosť široké na obiehanie, jeden singláč je z kamzíka, resp. krátky výšľap na biely kríž, ale ak niekomu zakričíš.. tak by tam nemal byť problém.. Súľov je podľa mňa ťažší, ale je to subjektívny pocit, Karpaty v okolí BA nie sú až také ťažké ako inde, ale záleží na trati, keď pôjdeš 105 km.. tak to si mákneš
Bude tam nejaka kontrola ? Budu mat organizatori na to g..e diskvalifikovat cloveka, co pojde asfaltom ?
zaciatok zlteho zjazdu nad marianku v dlzke asi 50m momentalne drzi asi ako keby tam bolo 15cm snehu vdaka lesakom a hrubej vrstve prachu - az takto veselo tam v nedelu nebolo. inak je (42km) trasa v stave ''rychlo a zbesilo''