Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
cize plast s patkou sa neda zamenit s bezdusakom s patkou: vidiet rozdiely medzi nimi? mozno to bola nahoda,ale ten s patkou isiel vzdy nasadit ***** tazko
canopus radsej si najdi 30 minut cas a precitaj poslednych 20 stran tejto temy a pochopis to vsetko. Riesilo sa to tu opakovane x-krat. Miesto tolkych otazok si si to uz davno mohol aj vyguglit
Neexistuje plášť bez pätky, či je to klasika, bezdušák alebo dokonca pláštovka! Všetky majú rovnaký systém upínania a všetky nahodíš na to isté koleso. Jediná výnimka je galuska ale to už je o inom.
presne ako pise Hack3r
lebo na tych fotkach FULCRUM vidiet tie 2 kovove droty na tom bezdusaku: preto sa pytam,ci rozozna laik bezdusak s kovovou patkou od plastu s kovovou patkou? Janiiik vsak som googlil a nasiel temu na mtbiker fore,kde su tu o tom keca
z tych viet to nedava vobec,ale vobec zmysel a to mam logiku vyvinutu troska nadpriemerne zistujem ze z borely som troska pripeceny
v dnesnej dobe nepoznam nikoho z mojho okolia,kto by pouzival bezdusaky : tych 147 tubularov vs 187 clincherov je dostatocny dokaz,ze bezdusak je hovadina
v amerike to riadne fici vo vsetkych odvetviach cyklistiky, cestna nie je vynimkou v europe asi len v MTB ...
tuna som uz par ludi videl jazdit bezdusaky od bontrageru, odkedy to zacali predavat tak sa na to troska chytaju... ale zas take velke vyhody to nema, takze sa to asi tak neuchyti
90% ludi co poznam jazdi klasicke plaste (aj s karbon rafikmi, nikto tu este nepocul o problemoch s tym spojenymi, ale zas casto si na horske vyjazdy davaju kolesa s hlinikovou brzdnou plochou ), zvysok galusky (najma triatlonisti )
No ja som tu uz cital x prispevkov od pouzivatela TomasMen, ktory varuje pred pouzivanim plastovych verzii karbonovych rafikov. Ale presne ako pises, vacsina ludi vozi hlinikove kolesa s plastami /pripadne plastovkami/ alebo galuskove karbony.
janherich: AT,CZ,UK,HR,PL,HU som to nevidel nikde co poznam ludi tam zijucich : viacej nevyhod ako vyhod ice29 myslis clincher tubular,ked pises ze jazdia plaste na karbone,lebo to vyznelo,ze uz existuje ze na tubular kolesa das plast: lebo to je hovadina,nemyslis? ....
Janiiik a co je zle na clincheroch? nevidim ziadny problem..asi si zle pochopil Tomasa FEDERER na vsetky karbony idu plastovky? to je vtip? alebo sa zase nechapeme v pojmoch a vyrazoch
pochybujem,ze na moje Zippy supnem klasicky plast, vacsiu blbost som nepocul .... take karbonove rafiky sa volaju clincherky a tie su na to vyrobene,kto ma tubularky len a len iba galusky....
Existuje karbonovy rafik pre GALUSKU a karbonovy rafik pre pouzitie plastov. Pokial mas rafik pre pouzitie plastov mozes tam pokojne dat aj plastovku /pokial je dostatocne siroky resp. uzky) a je jedno ci je to hlinikovy alebo galuskovy rafik.
Pri pouziti plasta na karbonovom rafiku vznika riziko prehriatia brzdnej plochy, tym padom destrukciu bocnej steny rafika vzhladom na tlak, ktorym na nu posobi nafukany plast. Tieto rizika eliminuje prave plastovka, ktora je konstrukcne riesena podobne ako galuska. Len tam uz nevidim zmysel kupovat si karbonove kolesa v prevedeni pre pouzitie plastov, nakolko su tazsie. Zaroven samotna plastovka je tazsia ako galuska. Takze by si mal vlastne "galuskove kolesa" len omnoho tazsie. Osobne ale nepoznam nikoho, kto by mal spominany problem s destrukciou bocnej strany rafika pri plastovej verzii.
V pripade defektu ma vyhodu galuska, ze aj na spustenej vies dojst domov, nakolko tam na rafiku nie su tie vyvysene bocne steny. No pri plastovom kolese, by som jazdu na vyfucanej plastovke urcite neriskoval.
Ak ale niekto chce mat karbonove kolesa a boji sa galusiek, pokojne tam moze dat aj obycajny plast a dusu. Len tam "vraj" hrozi to vyssie spominane riziko.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
plast s a bez patky
bezdusak s patkou
lebo na tych fotkach FULCRUM vidiet tie 2 kovove droty na tom bezdusaku: preto sa pytam,ci rozozna laik bezdusak s kovovou patkou od plastu s kovovou patkou?
Janiiik vsak som googlil a nasiel temu na mtbiker fore,kde su tu o tom keca
z tych viet to nedava vobec,ale vobec zmysel a to mam logiku vyvinutu troska nadpriemerne
v dnesnej dobe nepoznam nikoho z mojho okolia,kto by pouzival bezdusaky : tych 147 tubularov vs 187 clincherov je dostatocny dokaz,ze bezdusak je hovadina
tuna som uz par ludi videl jazdit bezdusaky od bontrageru, odkedy to zacali predavat tak sa na to troska chytaju... ale zas take velke vyhody to nema, takze sa to asi tak neuchyti
90% ludi co poznam jazdi klasicke plaste (aj s karbon rafikmi, nikto tu este nepocul o problemoch s tym spojenymi, ale zas casto si na horske vyjazdy davaju kolesa s hlinikovou brzdnou plochou
ice29 myslis clincher tubular,ked pises ze jazdia plaste na karbone,lebo to vyznelo,ze uz existuje ze na tubular kolesa das plast: lebo to je hovadina,nemyslis? ....
FEDERER na vsetky karbony idu plastovky? to je vtip? alebo sa zase nechapeme v pojmoch a vyrazoch
Pri pouziti plasta na karbonovom rafiku vznika riziko prehriatia brzdnej plochy, tym padom destrukciu bocnej steny rafika vzhladom na tlak, ktorym na nu posobi nafukany plast. Tieto rizika eliminuje prave plastovka, ktora je konstrukcne riesena podobne ako galuska. Len tam uz nevidim zmysel kupovat si karbonove kolesa v prevedeni pre pouzitie plastov, nakolko su tazsie. Zaroven samotna plastovka je tazsia ako galuska. Takze by si mal vlastne "galuskove kolesa" len omnoho tazsie. Osobne ale nepoznam nikoho, kto by mal spominany problem s destrukciou bocnej strany rafika pri plastovej verzii.
V pripade defektu ma vyhodu galuska, ze aj na spustenej vies dojst domov, nakolko tam na rafiku nie su tie vyvysene bocne steny. No pri plastovom kolese, by som jazdu na vyfucanej plastovke urcite neriskoval.