Kategórie
Bike-techAké galusky / plášte / plášťovky? # recenzie # plášte # bezdušové plášte # skúsenosti # poradenstvo # diskusia # kompatibilita # technické otázky
posledný komentár: 27. 10. 2016 o 16:09
posledný komentár: 19. 10. 2013 o 14:32
-25% Michelin POWER CUP 700x28C RACING LINE, GUM-X galuska, classic
101 €
-25%
MOC 149 €
Výpredaj -23% Vittoria Triathlon EVO II 28" x 22 mm tub full black
50,99 €
-23%
MOC 77,99 €
savings Continental Sprinter Gatorskin SafetySystem 28" (28"x22 mm)
52,99 €
savings
MOC 80,99 €
savings Continental Grand Prix 5000 700x28C plášť, kevlar, cream
50,99 €
savings
MOC 78,99 €
Akcia -23% Pirelli P ZERO™ Race RS 700x26C TechBELT SmartEVO2 plášť, kevlar, classic
54,99 €
-23%
MOC 80,99 €
Výpredaj Ere Research GENUS PRO CCR 700x28C Armis1 plášť, kevlar, skinwall
51,99 €
MOC 68,99 €
Akcia -11% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SPEEDCore SmartEVO Colour Edition White plášť, TLR, kevlar
63,99 €
-11%
MOC 90,99 €
Akcia -26% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SPEEDCore SmartEVO plášť, TLR, kevlar, žlté popisy
57,99 €
-26%
MOC 86,99 €
Akcia -15% Pirelli P ZERO Race RS 700x30C plášť, TLR, kevlar, classic
65,99 €
-15%
MOC 98,99 €
savings Continental GrandPrix 5000 S TR 27.5"x30C plášť, kevlar, čierna/transparentná
62,99 €
savings
MOC 91,99 €
savings Pirelli P ZERO TM Race 700x26C TLR SL plášť, kevlar
56,99 €
savings
MOC 91,99 €
Akcia -20% Pirelli P ZERO™ Road 700x35C TechLINER plášť, TLR, kevlar
46,99 €
-20%
MOC 66,99 €
-14% Pirelli P ZERO™ Race 700x28C SPEEDCore SmartEVO plášť, TLR, kevlar
49,90 €
-14%
MOC 91,99 €
Akcia -15% Pirelli Cinturato™ EVO 700x28C SmartEVO AS TechWALL+ plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-15%
MOC 85,99 €
Akcia -17% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, biele nápisy
53,99 €
-17%
MOC 80,99 €
Akcia -14% Pirelli P ZERO™ Race 4S 700x32C plášť, TLR, kevlar
66,99 €
-14%
MOC 98,99 €
-9% Pirelli P ZERO™ Race 700x35C SPEEDCore SmartEVO plášť, TLR, kevlar
59,99 €
-9%
MOC 91,99 €
Pirelli P ZERO™ Race RS 700x30C TechBELT SmartEVO2 plášť, kevlar, retro
65,99 €
MOC 80,99 €
nalievat mlieko? nie vsetci nalievaju, nosia pri sebe tufo tmel biely resp. extreme cerveny .... podla praxe je najlepsie pouzivat stannotube, nie kazdy vie ze klasickym Tufo tmelom sa da znicit aj galuska,kedze na 90% malokto kupuje latexaky.....
toto vytesat do kamena, davat plast na tubulary je hovadina!!!!!!!!!!!!!!
k tej poslednej poznamke:
canopus zda sa, ze zasa ti nieco uniklo... pisal som o plastovej verzi karbonovych kolies. Ach jaj. A to si pisal, ze si chapavy
Tu si sa trochu preklepol, Janko
a chapavy som teda dost
kazdy si urobi vlastny nazor,ked pises o galuske na clincherke: nejak zacinas mat v tom bordel
ozvite sa mi vsetci,co ste v pohode dosli na sfuknutej galde domov, rad sa s Vami stretnem osobne a mozeme si to na priklade aj ukazat...
Tu si sa trochu preklepol, Janko
Dakujem Peto, to som nepostrehol. A ja som uz normalne nechapal, ze co to ten chlapec stale pletie a to ja som mal preklep.
Opravujem: Hlinikovy alebo karbonovy rafik.
Pardon maestro canopus
na sfuknutej galuske sa da prejst ak sa neodlepi
chalosi,vsak forum je na to,aby sa to pochopilo a ozrejmilo viacerym... a nie posielat zistovat si to na google, casom ked toto niekto bude citat,bude mu to zrejme
peace!!!
No kazdopadne ten kto pisal ze tomu bezdusaku pri cestaku veri, ved nech skusi brnknut po ventilku na cestnom nafukanom napr na 9bar a na MTB nafukanom na 2bar. Na MTB tlak nepoklesne vobec. Na cestaku je hned o 2bary menej. Tmel to za taku dobu nestihne zapchat, nema sancu. A k tomu ze plast s dusou vydrzi rovnako- to ano. Ked chytis klinec tak si rozbijes hubu aj na klasike. Ale tolko krat som rozrezal plast a cez dieru este trcala dusa... Pri bezdusaku by som uz bol na rafiku, tmel by tie boky ajtak nezalepil..
A situaciu by nezachranil ani TLR profil rafiku, v ktorom su patky pevne ukotvene na mieste, pri takych silach by sa tam ajtak neudrzali
A nie raz...Co si tak spomínam, tak spoza Passau až do Rakúska, do Nierranny (cca 25 km) - ale po Passau som párkrát dofukoval, potom som to vzdal a išiel na prázdnej - zadnej.
V Chorvátsku sme sa dávali dohromady po zjazde, čakali sa na krizovatke. Potreboval som si cvrknúť, tak som oprel bicykel o značku a odskočil si za kríky (boli tam aj dámy). Keď som zobral bicykel, tak som počul slabe fučanie - v prednom kolese bol v bočnici zapichnutý tŕň. Na prazdnej galuske som došiel asi 16-17 km až do hotela.
Na Okolo Slovenska niekde zjazde v kopci dostal nejaký pretekár v prvej skupine defekt. Balík bol roztrhaný na sračku, vpredu som bol len ja s hlavným rozhodcom a neutrálny mechaničák. Ten ostal s tým pretekárom. Potom dostal defekt Broniš. Plápolal na konci skupiny a rozhodca dovolil pustiť dopredu ich mechaničák. O kúsok ďalej dostal defekt ďalší pretekár - ten okamžite ostal stáť. Rozhodca opäť povolil pustiť dopredu tímový mechaničák. Samozrejme, kým mechaničáky došli k pretekárom, tak to chvíľu trvalo... Broniš na galuskách došiel do cieľa v prvej skupine, ten druhý na plášťoch prišiel v tabaku...
JoKo no mne sa to tak nezdalo: poskodit karbonovy rafik som nechcel,tak som volal zakonitu
Ver, ci nie....
Hlavne pri zjazdoch, sa brzdna plocha rafika neskutocne prehrieva (neodporucam skusat rukou).
Problem nastava hlavne pri pouziti karbonovych clincher kolies (na plast, plastovku). Galuska ma iny tvar v priereze a vdaka tomu dovoluje spravit hrubsi rafik v mieste brzdnej plochy, takze to teplo sa odvadza aj tam a hlavne sa to neprebori.
Okrem velkeho tlaku zo strany brzdovych spalkov (nasledneho tepla z nich a v lete aj tepla z duse) tam z druhej strany tlaci patka plasta, takze na brzdnu plochu karbonoveho rafiku tlacia v jednom momente dve obrovske sily (a ked to mas prave naklopene, tak je ta sila este vacsia na jednu stranu rafika), navyse pri vysokej teplote a ten tenucky karbon to v tak namahanom mieste proste nevydrzi.
V pripade drvivej vacsiny karbonovych plastovych kolies (hlavne rozne ciny, nech uz to ma nalepku akukolvek) nastava zborenie rafika vplyvom tepla a tlaku, kedy sa karbon doslova roztecie+roztrhne a co nasleduje dalej nemusim hovorit.
Ten material (karbon pouzivany vacsinou znaciek na ich kolesa) nie je prisposobeny na taky napor tepla a mechanickej sily, preto tam napr. Mavic vklada hlinikove obruce (cosmic carbone 40 c), ktore by mali zaistit pevnejsi rafik v mieste brzdnej plochy.
Na druhu stranu, pocul som, ze toto riesenie ale vobec nebrzdi (na tom hliniku je nalepeny nejaky prapodivny "karbon", ktory uz od oka vyzera velmi smyklavo, aj ked na pohlad su tie kolesa pekne...).
Preto najvacsiu istotu poskytuju galuskove kolesa a ked plastove, tak vzdy s hlinikovou brzdnou plochou (nech uz su to celohlinikove kolesa, alebo hlinik-karbon ako napr Mavic Cosmis SLS).