EURÓPSKE HRY V BAKU 18-20.6. 2015

časovka - 25,8 km
28. MEDVEDOVA Tereza
http://www.procyclingstats.com/race.php?id=160138

preteky - 120,7 km
44. MEDVEDOVA Tereza
http://www.procyclingstats.com/race.php?id=160140
23.06.2015 - 16:04:44
00
Na úvod si časovkársku trasu v okolí Žiliny vyskúšali juniorky a prvú zlatú medailu na podujatí vybojovala Lucia Valachová, ktorá je dcérou Jána Valacha. Pretekárka tímu VŠC Banská Bystrica zvládla túto trasu suverénne, svojim konkurentkám nedala šancu. Na druhom mieste so stratou dvoch minút prišla do cieľa Petra Panáčková, bronzovú medailu si vybojovala Erika Glajzová. Zaujímavosťou je, že Centrá talentovej mládeže v Žiline, Trenčíne, Žiari ani Podbrezovej nemali žiadnu pretekárku, ktorú by postavili na štart.

http://www.cycling-info.sk/slovensko-a-slovaci-clanky/2529-msr-2015-medvedova-vyhrala-casovku-o-desatiny-sekundy-foto-a-videa

www.cycling-info.sk
www.cycling-info.sk
25.06.2015 - 20:06:00
00
MSR: Tituly pre Pavlendovú a Panáčkovú, rozhodlo sa pred cieľom + foto

http://www.cycling-info.sk/slovensko-a-slovaci-clanky/2531-msr-a-cr-2015-tituly-vybojovali-na-samom-konci-pavlendova-a-panackova

www.cycling-info.sk
www.cycling-info.sk
27.06.2015 - 20:43:59
01
Ta Lucia Valachova vyzera az podozrivo velmi dobre. Ale aj Tereza Medvedova je velmi sympaticka. Nemozem si pomoct, volam ju Medvedikovita.
29.06.2015 - 11:12:32
00
A ako to je unas na Slovensku ohľadom žien, dievčat si len môžeme domyslieť keďže v ČR sú ďaleko pred nami... (viď. článok nižšie) !!!??? Napriklad teraz MSR Žilina časovka žien na štarte ČR 22, SVK 7, juniorky ČR 14, SVK 5. Preteky žien na štarte ČR 27, SVK 12, juniorky ČR 16, SVK 3.



Sáblíková deklasovala cyklistické profesionálky. Opravdu?
Česká multisportovní hvězda Martina Sáblíková v sobotu na spojeném šampionátu českých a slovenských cyklistek opět deklasovala startovní pole. V reakci na to se znovu objevuje kritika české profesionální cyklistky, které opět vládne sportovkyně se zcela jinou profesní orientací. Situace ale není tak jednoduchá, jak se na první pohled může zdát. Martina Sáblíková je bez sebemenších pochyb talentovaná sportovkyně s obrovskou vůlí, což jí pomohlo navzdory startovním podmínkám stát se tím, čím je – živoucí legendou českého sportu. Tento komentář rozhodně nemá za cíl jakkoli zpochybňovat její výkony nebo výsledky. Ale nářky nad českými cyklistkami v tomto nejsou fér.

Rychlobruslařka už nestrádá
Doby, kdy Sáblíková na dlouhých soustředěních musela jíst i plesnivý chleba jsou dávno pryč. Dnes má díky komerčním sponzorům, ale také podpoře Ministerstva vnitra podmínky odpovídající profesionálnímu sportovci. Ať už se jedná o materiální, zdravotnické, finanční zabezpečení nebo dostupnost různých soustředění. To je oproti jejím soupeřkám na českých silnicích obrovský rozdíl. České profesionální cyklistky v tomto smyslu bychom zřejmě napočítali na prstech dvou rukou, velká část z nich navíc na šampionátu ani nestartovala, protože se věnuje jiným cyklistickým disciplínám. Už samotný počet 27 žen na startu hovoří za vše.

Na startu většina amatérek
Česká rychlobruslařka tak na stupních vítězů stála například s lékárnicí na plný úvazek Zuzanou Neckářovou nebo teprve devatenáctiletou nadějí české horské cyklistiky Barborou Průdkovou, která se ještě před třemi lety věnovala na reprezentační úrovni lyžování. Ze startovní listiny pak k cyklistkám na plný úvazek můžeme ještě zařadit snad jen dvojici dráhařek pražské Dukly, zkušenou Martinu Růžičkovou, cyklokrosařku Martinu Mikuláškovou a Pavlínu Šulcovou, která kombinuje horská kola se silničními. Mistrovství se opět nezúčastnily nejlepší české závodnice v olympijském cross-country horských kol. Kateřina Nash pomalu končí kariéru a Tereza Huříková v sobotu zápolila na maratonském šampionátu v Itálii. A nezúčastnila se ani Karla Štěpánová, Jitka Škarnitzlová nebo Pavla Havlíková. Výčet cyklistických profesionálek se zřetelně omezuje zejména na závodnice pohybující se především v terénu. Čím to je? Předně v podstatě vůbec neexistuje ženská silniční reprezentace. Respektive donedávna neexistovala. Český svaz cyklistiky (ČSC) tato oblast nezajímala, neexistoval nikdo, kdo by měl ženskou reprezentaci na starosti. Není divu, že s ČSC mívala značné rozepře svého času i Lada Kozlíková, která patřila na přelomu tisíciletí ke světové špičce.

Situace se zlepšuje
Adeptky reprezentace si tak samy sháněly finance, aby občas mohly vyjet na nějaký závod. Za tímto účelem postupně například nafotily několik kalendářů. Svaz pak v podstatě pouze půjčil dresy. Přesto se stávalo poměrně běžně, že oba české mezinárodní etapové závody žen zůstávaly bez obsazení domácí reprezentací. Situace se začala nepatrně zlepšovat až v minulém roce, kdy se organizace ujali ve svém volném čase nadšenci jako je Jaromír Friede nebo Michal Frantík. Přesto na loňský světový šampionát jela pouze Martina Sáblíková, která díky své sportovní historii přináší cyklistice mediální pozornost, aniž by pro to svazoví funkcionáři museli cokoli udělat. Česká republika měla sice „vyjeta“ dvě místa, ale po onemocnění původně nominované (chodkyně) Anežky Drahotové se nikdo neobtěžoval s dopisováním jiné závodnice. Pavlína Šulcová s Martinou Růžičkovou tak závod prožívaly pouze jako spolukomentátorky České televize a domácí jedničce nemohly nijak pomoci. Věřme ale, že i české ženské silniční cyklistice se postupně blýská na lepší časy. Například v osobě stále ještě juniorky Nikoly Noskové, která se na sobotním šampionátu jako jediná dokázala dlouho držet Sáblíkové a která na loňském světovém mistrovství sahala po medaili. Dále u nás díky velké popularitě různých závodů horských kol pro širokou veřejnost, tedy struktuře v podstatě nezávislé na svazu, mohou vyrůstat (a vyrůstají) další závodnice.

http://sport.aktualne.cz/sablikova-deklasovala-cyklisticke-profesionalky-opravdu/r~88ba368c1d0011e5a43f002590604f2e/
29.06.2015 - 21:43:05
02
Nerozumiem tomu, ved na cyklistky sa ovela lepsie pozera a malo sa o nich pise aj zverejnuju fotky. Aj vo www.53x11.cz nie su skoro ziadne rozhovory a clanky o cyklistkach.
01.07.2015 - 10:25:38
00
Kam tento rok dokráčali naši cyklisti? (komentár k MSR a ČR v Žiline)



U junioriek nečakané zrodenie novej Valachovej generácie
Kategória junioriek sa pomaličky zlepšuje. Na štart časovky sa postavilo päť cyklistiek, čo je najviac za posledné roky. Dievčatá vytvorili aspoň akú-takú konkurenciu. Zvíťazila však, a pomerne jasne, pretekárka, ktorá nikdy žiadnu cyklistickú časovku neabsolvovala. To hovorí o veľmi slabučkej výkonnosti týchto báb. Na druhej strane ukázal štvrtok slušný potenciál Lucie Valachovej, ktorá by sa systematickým tréningom mohla posunúť výrazne vyššie. Génový fond aj tréningové prostredie hrajú jasne v jej prospech. Idú prázdniny a tie bude môcť využiť na kvalitnú prípravu. Budem zvedavý, ako zajazdí časovku na ME v Estónsku. Potom to ešte bude chcieť naučiť sa bicyklovať v pelotóne, čo môže chvíľu trvať.
V pretekoch sa Petre Panáčkovej oproti minulému roku vymenili obe súperky (inak, u Eriky Glajzovovej gény tiež nezaostávajú) a rolu favoritky zvládla. Dokázala dokončiť v skupine s našimi najlepšími ženami, takže dúfajme, že ju to namotivuje k ďalšiemu tréningu a povedzme, že dokončeniu pretekov na ME. Ťažko povedať, či sa ešte niekedy na takúto akciu dostane. Napokon tam podľa rozhodnutia komisie cestnej cyklistiky pocestujú juniorky dve, Valachová na časovku, Panáčková preteky. Za ideálnych okolností by malo do tejto kategórie o rok smerovať päť kadetiek, takže tých sedem cyklistiek na štarte by bolo rozhodne viac ako jedna jediná pred troma rokmi. Pripomeňme, že na štarte sobotňajších pretekov bolo 16 junioriek z Česka.

Šesť medailí pre ženy si zo Žiliny odniesli iba tri z nich
U žien sme sledovali súboj Alžbety Pavlendovej s Terezou Medveďovou. V časovke o chlp vyhrala jediná Slovenka so zahraničným angažmánom, aby jej to naša najlepšia dráharka vrátila v pretekoch. Tie sa začali vzrušujúco. Pelotón sa výkonnostne rozdelil a vpredu boli štyri Slovenky. Okrem spomínanej dvojice aj Lívia Hanesová a Zuzana Juhásová. Češiek tam bolo štrnásť. Partia však prestala spolupracovať a pozostatok balíka ich dostihol. To absolútne "zabilo" preteky a toto hlavné pole vedomé, že na Sáblikovú a jej súperky vpredu nemá, šlo doslova tréningovým tempom. Jasným dôkazom toho bol menný zoznam Sloveniek, ktoré sa tam držali, ale výkonnostne na to jednoducho nemajú. Nechcem ich menovať. Dúfajme, že ich sobota bude motivovať. Ženy na Slovensku pretekajú s kadetmi a jednoducho nie sú naučené, ako sa preteká. Ich celoživotnou taktikou je držať sa v nejakej skupine. Prežiť to. Nevedia útočiť, boja sa, aby im nedošlo. Nechcú riskovať a nevládne medzi nimi ani žiadna rivalita. V sobotu nemal kto vstať zo sedla a zbaviť sa súperiek. Je pravdou, že na začiatku i na konci to skúšala Tereza Medveďová, ale zjavne slabo. Bolo nad slnko jasné, že špurt vyhrá Alžbeta Pavlendová, ktorej tempo maximálne vyhovovalo a jej taktické zmýšľanie i špurt z dráhy, sú na najvyššej úrovni. V poslednom okruhu jazdila Betka úplne na čele, strážila si Terezu a v cieľovej rovinke podľa predpokladov nedala súperkám žiadnu šancu. Keď už videla, že vyhrá, zámerne zvoľnila, aby jej Češky mierne ušli a mala lepšiu cieľovú fotografiu.
Pretekom chýbala forma Moniky Kadlecovej, ktorá prvý raz po štyroch rokoch ostala bez medaily. Keďže už ukončila štúdium a CK EPIC Dohňany ju má záujem angažovať ako trénerku mládeže, dúfajme, že o rok bude späť vo forme. Ešte vetu k vlani striebornej Ľubici Ďaďovej. Hoci som to tu pôvodne nemal v pláne. Jej okolie nezmyselne vynadalo nášmu portálu do hlúpeho bulváru kvôli tomu, že sme napísali, že sa v sobotu bola na preteky pozrieť, čomu ja osobne absolútne nerozumiem. Je skvelé, že na cyklistiku napriek pracovným povinnostiam nezanevrela a bola kamarátky aspoň svojou prítomnosťou podporiť. Napísali sme iba pravdu a čitatelia mohli jej prístup oceniť, rovnako, ako sa to páčilo aj mne. Čo už na to niekomu vyslovene prekáža, je mi záhadou.

Po dlhých rokoch, od éry Lenky Illavskej, začína SZC uvažovať nad štartom pretekárky na MS. Akosi automaticky sa rátalo s tým, že tam poletí Medveďová, no titul majsterky SR získala Pavlendová a páčiť sa jej to určite nebude, čo je aj logické. Ja nie som arbiter a nechcem ani nikoho uraziť. Rozdiel medzi týmito dvoma pretekárkami vnímam ten, že zatiaľ čo Pavlendová za dva roky nevyužila už existujúce reprezentačné družstvo na štart v žiadnych pretekoch UCI (áno, niekedy aj kvôli dráhovému programu), Tereza v tejto sezóne absolvovala 13 súťažných dní na podujatiach UCI, ktoré sa jazdia úplne odlišne od poslednej soboty. Tento sporný prípad, ktorý bude naozaj ťažké rozlúsknuť, nech slúži zväzu ako príklad, že je potrebný aj v tejto kategórii štatút reprezentanta, ktorý jasne určí, že ak chce cyklistka reprezentovať svoju krajinu na vrcholnom podujatí, musí dovtedy odjazdiť určitý počet pretekov v danom odvetví. V každom prípade, zlatú medialu má v rukách Pavlendová a budeme so záujmom sledovať, ako sa siutácia vyrieši.

Pamätajme si teda, že rodina Michaličkovcov získala prvú z mnohých juniorských medailí doma v Žiline a o rok v Česku už očakávame Jurajovu sestru Luciu (1999). Po nej Štefana (2000), Zuzanu (2002) a napokon sa možno dočkáme aj Štefánie (2007). Celá rodina cyklistiku miluje. Pod tento odsek som chcel umiestiť fotografiu hlavy rodiny - otca Juraja Michaličku, ale kolega fotograf mi ju do času zverejnenia neposlal.

http://www.cycling-info.sk/slovensko-a-slovaci-clanky/2538-kam-dokracali-nasi-cyklisti-komentar-k-msr-a-cr-v-ziline
01.07.2015 - 15:04:28
01
3-12.7. 2015 Women - Giro d'Italia Internazionale Femminile (2.1)

Vysledky: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151463

Info:
http://www.girorosa.it/

http://www.twitter.com/girorosacycling

http://www.facebook.com/pages/Giro-Rosa-Cycling-Race/1436449503235716?fref=ts

https://www.youtube.com/channel/UC-j8PYUcpNacf0Zh9VpyxrA
08.07.2015 - 19:57:39
00
Tour de Feminin 9 - 12.7. 2015
Stage 1 - Krásná Lípa › Krásná Lípa (118.7k)
Stage 2 - Jiříkov › Jiříkov (91k)
Stage 3 (ITT) - Krásná Lípa › Krásná Lípa (14.6k)
Stage 4 - Rumburk › Rumburk (71.6k)
Stage 5 - Varnsdorf › Krásná Lípa (98.5k)

O závodě
"Na počátku tradice etapového cyklistického závodu Tour de Feminin byla jednak moje vlastní sportovní kariéra a jednak letitá láska ke kolu," říká zakladatel a ředitel závodu Jiří Vích, který ke kolu přivedl i svou dceru, aktivní účastníci závodu.
80. léta byla v Československu ve znamení silné ženské cyklistiky. Na podporu jejího rozvoje dokonce oddíly, ve kterých byly zastoupeny ženské kategorie (od žákyň přes dorostenky až po ženy), měly povinnost zorganizovat alespoň jeden závod ročně pro tyto kategorie. Od této cyklistickým svazem předepsané povinnosti pak byl jen krůček k vypsání etapového závodu, jehož první ročník startoval v roce 1988. Závod se tehdy jel se třemi etapami, které bez větších změn daly základ jeho dnešní 5-etapové podobě.
Závod je zařazen od roku 1990 do seriálu Women Elite (kategorie 2.2.) mezinárodní organizací UCI.
Od roku 2005 se jede Tour de Feminin "O cenu Českého Švýcarska".

Info:

http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151469

http://www.tourdefeminin.com/cz/
08.07.2015 - 20:16:43
00
FOTO 3-12.7. 2015 Women - Giro d'Italia

http://cyclingtips.com.au/2015/07/photo-gallery-highlights-from-the-2015-giro-rosa/
18.07.2015 - 18:26:24
00
WOMEN Tour de France 2015

La Course by Le Tour de France 26.7.2015

http://www.letour.fr/la-course-by-le-tour-de-france/2015/us/

http://www.procyclingstats.com/race/La_Course_by_Le_Tour_de_France_2015

TV PRENOS . Naživo nedela 26.7.2015 - TV Eurosport 1 od 14.00 do 15.45 hod.
18.07.2015 - 18:32:03
00
LIVESTREAM : https://www.procyclinglive.com/livestream/#


WOMEN Tour de France 2015

La Course by Le Tour de France 26.7.2015

http://www.letour.fr/la-course-by-le-tour-de-france/2015/us/

http://www.procyclingstats.com/race/La_Course_by_Le_Tour_de_France_2015

TV PRENOS . Naživo nedela 26.7.2015 - TV Eurosport 1 od 14.00 do 15.45 hod.
25.07.2015 - 18:12:22
00
Dnes na Tour v zavode zien 120 pretekarok na starte vid.: scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net

images.cyclingtips.com.au
images.cyclingtips.com.au
images.cyclingtips.com.au
26.07.2015 - 09:22:06
00
.
Príloha:
tereza28.7.2015.jpg
tereza28.7.2015.jpg 1.03 MiB thumb_up0thumb_down

28.07.2015 - 19:42:39
00
23.08. - 26.08.2015 [Francúzsko] - Trophée d'Or Féminin
Prologue - Saint-Amand-Montrond › Saint-Amand-Montrond (7.2k)
43.miesto MEDVEDOVA Tereza
Stage 1 - Orval › Culan (95.1k)
40.miesto MEDVEDOVA Tereza
Stage 2 - Cosne-Cours-sur-Loire › Cosne-Cours-sur-Loire (96.6k)
51.miesto MEDVEDOVA Tereza
Stage 3 - Villequiers › Villequiers (88.5k)

Stage 4 - Saint-Doulchard › Saint-Amand-Montrond (101.1k)

VYSLEDKY TU: http://www.procyclingstats.com/race.php?id=151512

www.procyclingstats.com
25.08.2015 - 21:04:57
00

Výber z produktov

    Prejsť do shopu ()
    keyboard_arrow_up