Chcem si kúpiť nový zadný náboj s rozmermi 135/9-10 na 9 pastorkovou kazetu. Mal by mať priemyselné ložiská, dobrú hmotnosť a hlavne tichučký voľnobeh. Ideálne nepočuteľný. Poznáte niekto taký?
Chcem si kúpiť nový zadný náboj s rozmermi 135/9-10 na 9 pastorkovou kazetu. Mal by mať priemyselné ložiská, dobrú hmotnosť a hlavne tichučký voľnobeh. Ideálne nepočuteľný. Poznáte niekto taký?
no lahučký a pritomna priemisloch asi najškôr novatec SB712 ale tichý zrovna neni....hmotnosť a cena je celkom dobrá 270/do 80e..
nižšia rada 042sb ale to už je polkilove zavažie do 50e
Moj Novatec nevydava uz vobec ziadne zvuky, ale je to dosledok opotrebovaneho vnutorneho rohatkoveho systemu. Inak ale hlucny je minimalne, vdaka tomu, ze rohatky su pritlacane len takym ocelovym drotikom cez vsetky kusky.
Zdravím,
trochu oživím túto tému. Voľnobežka môjho súčasného náboja po 12 000 km začala vypovedať, a ja sa pozerám po novom. Určite chcem už náboj s priemyselnými ložiskami, a ďalšia dôležitá požiadavka je, aby bol čo najtichší, keďže môj súčasný je od novoty takmer nepočuteľný. Mal by mať 32 dier, os 10x140x135 mm a uchytenie kotúča na 6 skrutiek. A aby to nebolo také jednoduché, tak ideálne by mal stáť do 40-50 € Objavil sa za tie 3 roky, čo táto téma zapadala prachom, nejaký náboj, ktorý tu nebol spomenutý? Budem vďačný za každý tip, ďakujem
50e za zadny naboj na priemysloch ? Za tolko ledva kupis predny .. a v poziadavkach mas, ze ma drzat, alebo moze sem tam prasknut oska, orech , ci rohatka?
lto Tak napríklad u tohto sa píše, že má priemyselné ložiská, a stojí 23 €, lenže ten je dosť hlučný. Tak som si nemyslel, že je to až také nereálne, keď som dal 2-násobný rozpočet.
Aha, odtial mas ten zvlasny popis 10x140x135. No, pravda je, ze si ma dostal .. tieto naboje nikdy nepozeram, lebo byvaju extremne tazke a zvacsa sa nedaju konvertovat na 12x142.
Pochopil som to tak, ze chces 10x135 a moznost konverzie na 12x142, ale mozno , ze som len takto poznaceny.
Este je otazka ci chces priemysel aj na orechu, lebo to casto robia tak, ze tam su konusy, ale neviem ako to ma tento.
edit: pozeram, ze tam je zadny aj za 12e a predny za 7e, radsej to zatvaram (tu ponuku), lebo sa zase naseriem , ake prachy vedia pytat vyrobcovia za bezne naboje
ltoPriznám sa, že teraz si ma domotal Ak to pomôže, potrebujem náhradu za Sram MTH 306. Žiadna konverzia ma nezaujíma, len aby mi pasoval na bike Ten čo som linkol som kupoval na priateľkin bike, preto viem, aký je hlučný. Priznám sa že som netušil, že každá strana náboja môže mať kvalitatívne iné ložisko. Samozrejme že by potešilo, keby boli priemyselné na oboch stranách.
Nahraj zvuky z oboch nabojov a supni to sem (teda odkaz na youtube). Neviem vobec porovnat .. kedze som ich nepocul. Poznam a viem sa vyjadrit len k DT Swiss (2zubatka aj ratchety), Mavic, Novatec (starsi), stary LX Shimano, American Classic, Spank a snad Hope /ten som nejazdil len pocul a mali by ho zakazat).
S tymi loziskami som to myslel inak .. mas lave a prave na naboji a potom bud mas orech na konuse alebo na 2ks loziskach. Cize cisto priemyselny naboj ma obvykle 4 loziska, niektore maju aj 5 (tusim Hope a este niekto).
lto Ahá, to ma nenapadlo. V tom prípade mi ide asi len o ložiská cez ktoré ide os. Zvuky nahrávať je asi zbytočné. Môj náboj je "bezhlučný", teda pri odvaľovaní kolies ho jednoducho vôbec nepočuť. Horšie ale je, že mi už voľnobežka pri vyšších otáčkach v zábere preskakuje No a ten čo som sem postoval, proste klasicky rapká.
Veľká časť mojich výjazdov je za účelom fotenia zveri, a čím tichšia jazda, tým väčšia šanca, že niečo stretnem/odfotím ešte po ceste
Tomu rozumiem, tichy/resp. bezhlucny naboj je nieco, co by clovek vyvazoval zlatom. Ale bol taky tichy od zaciatku ? Bo ja mam tiez uplne tichy, ale pretoze je mierne vydrany. A to je nieco, co je uplne paradne, ked nepocut nic. Taky ale asi nezozenies, vsetky rapkaju, niektore ale silno, niektore slabo. mozno ten novy Shimano XTR. Ale ten bude urcite tak za 300e. Asi jedine skusit zohnat rovnaky ako mas, novy, ak sa da. Inak aky system zapadiek v nom je, nemas fotku rozobraneho naboja ?
Kúp si henten Force alebo "olovený" Novatec D042SB . Pri tom rozpočte nič nevymyslíš a požiadavka na tichosť chodu orechu je podľa mňa pritiahnutá trošken za vlasy.
P.S. Alebo nejakú neložiskovú verziu Shimano nábojov kategórie Deore + .
D042SB je asi najtichsi z tych co som jazdil (potom asi Mavic, alebo cca tak), ale potom co sa ojazdil vnutorny ring (ale stale funguje) je po namazani dokonca povacsine uplne nehlucny. Praporky su pritlacane takym prerusenym kuskom dratu, takze nechrchotaju tak. Co je uplna parada.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no lahučký a pritomna priemisloch asi najškôr novatec SB712 ale tichý zrovna neni....hmotnosť a cena je celkom dobrá 270/do 80e..
nižšia rada 042sb ale to už je polkilove zavažie do 50e
trochu oživím túto tému. Voľnobežka môjho súčasného náboja po 12 000 km začala vypovedať, a ja sa pozerám po novom. Určite chcem už náboj s priemyselnými ložiskami, a ďalšia dôležitá požiadavka je, aby bol čo najtichší, keďže môj súčasný je od novoty takmer nepočuteľný. Mal by mať 32 dier, os 10x140x135 mm a uchytenie kotúča na 6 skrutiek. A aby to nebolo také jednoduché, tak ideálne by mal stáť do 40-50 €
Pochopil som to tak, ze chces 10x135 a moznost konverzie na 12x142, ale mozno , ze som len takto poznaceny.
Este je otazka ci chces priemysel aj na orechu, lebo to casto robia tak, ze tam su konusy, ale neviem ako to ma tento.
edit: pozeram, ze tam je zadny aj za 12e a predny za 7e, radsej to zatvaram (tu ponuku), lebo sa zase naseriem , ake prachy vedia pytat vyrobcovia za bezne naboje
Voľakedy Shimano Silent clutch...
S tymi loziskami som to myslel inak .. mas lave a prave na naboji a potom bud mas orech na konuse alebo na 2ks loziskach. Cize cisto priemyselny naboj ma obvykle 4 loziska, niektore maju aj 5 (tusim Hope a este niekto).
Veľká časť mojich výjazdov je za účelom fotenia zveri, a čím tichšia jazda, tým väčšia šanca, že niečo stretnem/odfotím ešte po ceste
P.S. Alebo nejakú neložiskovú verziu Shimano nábojov kategórie Deore + .