ale tocis pri tom jak blazen co nie kazdemu vyhovuje.
na 50/12 mas pri 90 RPM 47 km/h pri 110 RPM 58 km/h
na 52/12 mas pri 90 RPM 49 km/h pri 110 RPM 60 km/h
ja tiez idem radsej 85 RPM ako 110 lebo pri 110 som hned mrtvy
55 naozaj nie je rychlost kam by ta nepustil prevod 50/12, ked som mal este tento najrychlejsi prevod, tak nebol problem dosiahnut 65km/h v zjazdoch. Vela jazdcov toci na rovine velmi male otacky (70-80) lebo im je to pohodlnejsie a ich nohy nie su zvyknute na rychlu kadenciu - ono sa to bez problemov da, ked ides pomerne malou rychlostou 20-35km/h, kedze sila posobiaca na pedal je vtedy este znesitelna. V naozaj vysokych rychlostiach (55+) uz vsak len velmi tazko utocis kadenciu 70-80, kedze sila na pedal je tam uz velmi velka, zredukovat ju mozes len tak ze zvysis kadenciu. Drahovi sprinteri maju uplne inu silu v nohach, napriek tomu maju prevody nastavene tak ze pri 60-65km/h tocia vysoko nad spominanych 110 RPM (kludne aj 140-150 RPM), casovkari na drahe takisto netocia 70-80 RPM, pozrite aky prevod mali vsetci jazdci pri nedavnych pokusoch o hodinovku a aka kadencia z toho vychadza. Moze sa ti zdat, ze nad 55km/h ta nepusti prevod, v skutocnosti ta tam nepustia vlastne nohy, trenuj silu spojenu s kadenciou.
to je sice pekna teoria co si napisal ale v praxi je to tak ze das vacsie prevody a tych 60 km/h na rovinke dosiahnes a udrzis "lahsie" a dlhsie ako kebyze to skusas na kompakte
na 50/12 pri 100 rpm mas trapnych 52,5 km/h a 60 dosiahnes pri 115. neviem ako ty ale ja ked idem na topspeed tak ked mam nad 100 rpm tak uz radim lebo inak sa mi neda
Môj prvý MTB bajk mal oválne prevodníky a pocitovo to bolo lepšie, bolo mi ľúto, že to potom nejako zmizlo. V tom čase mnohí fóristi ešte hádam za sebou ani neťahali káčera na šnúrke. Naisto sa k tomu chcem niekedy vrátiť.
No ved teraz nie je problem kupit ho, co som pozeral tak okolo 50 € stoja lacnejsie.
Takze mozem do toho v pohode ist ? Moj styl jazdenia je taky , ze sa snazim drzat konstantne otacky a prisposobujem to prevodom.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cestne presmykace su urcene na max. rozdiel 16 zubov medzi velkym a malym prevodnikom, cize by sa zislo vymenit aj maly prevodnik za 36zubovy.
Pripade popozeraj sa po celych klukach 53/39.
pri zjazde ma to nepusti nad 55 km
na 50/12 mas pri 90 RPM 47 km/h pri 110 RPM 58 km/h
na 52/12 mas pri 90 RPM 49 km/h pri 110 RPM 60 km/h
ja tiez idem radsej 85 RPM ako 110 lebo pri 110 som hned mrtvy
na 50/12 pri 100 rpm mas trapnych 52,5 km/h a 60 dosiahnes pri 115. neviem ako ty ale ja ked idem na topspeed tak ked mam nad 100 rpm tak uz radim lebo inak sa mi neda
Takze mozem do toho v pohode ist ? Moj styl jazdenia je taky , ze sa snazim drzat konstantne otacky a prisposobujem to prevodom.
http://www.absoluteblack.cc/mtb-chainrings/