ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
inak veselost sama ked oproti tebe zjazduje fesak zjavne na hranici svojich moznosti s hlavou v mape na mapniku...
Stanovistia orientaku ?? Nie je Cerovka ako sutazna trat zakazana ?
Zdravy biker by sa pristavil a aspon opytal, ci nepotrebuju pomoct...
a teda ze v nedelu jazdili makadaci ako prasata s hlavami v mapniku ako som uz pisal - teraz to foristickym moralistom nevadi
(a ano, makado je super akcia. len sa bavim nad ohybanim nazorov niektorych clenov vzhladom na situaciu ako im vyhovuje - ze Jezus a kolektiv)
lto si vynasiel teleport ako sa na stanovistia dostat inak ako ''trasou''?
V zasade da, kedze znamy na tych majstrovstvach bol (nebolo to Makado ale open majstrovstva cr a sr) a vysvetloval mi zakladne pravidla - mozes ist na kotu skratkou lesom, ale musis niest bike 20 cm nad zemou. Ale nemyslim ze to pouzilo vela ucastnikov
No a kde je teda na orientaku stanovena trasa ? Videl si taku ? Lebo ja nie .. mozes ist akoukolvek cestickou, pokial je ale nutne pre orientacke preteky vybavovat povolenie pre celu oblast, kde sa kona pretek, tak ano, mas pravdu
logicka hadanka: ak je stanoviste na cerovke a k stanovistiu vedie iba cesticka po cerovke z 2 stran - akou cestickou pojdes ak nie po cerovke???
a kedze to nebolo makado - VSETCI museli ist po cerovke aby neboli diskvalifikovani (a zrovna tie stanovistia absolutne nedavali zmysel na to aby ku nim VSETCI utekali krizom cez les ako pisal r0sty)
zbohom
Inak lapalko to tym svojim predposlednym postom vystihol. Ja k tomu len dodam, ze ten les patri nam vsetkym, takze hrat sa tu na prikazy a zakazy je smiesne a detinske. Max. je vhodne slusne upozornit pesiaka, nech si dava pozor, ze tam jazdia niektori rychlo na bajkoch, ale ani jeho v principe nie je mozne vykazat z chodnika v lese. Ved o nic nejde, chodnik ako kazdy iny.
A ked dava statusy Maros, tak dam aj ja status za tento rok: 0x