Moja otazka je ci sa to vobec oplati ked:
-piesty maju zabruseny ten stredny capik dorovna-takze neviem ci sa tam da upnut nova platnicka?
-zatial sa nehybu vobec-vycistil som to dookola,ale nie je tam tlak-kedze vytiekol olej/ci cely neviem-urcite vsak na packu ziadna reakcia-a ta packa ide tiez bez znamky zivota
-kotuce uz nemaju tu lesklu plochu ani nahodou-ale podla mojho nazoru niesu vybrusene nijak dotenka,zeby uz nemohli byt pouzite-ale jedn typek tam hovoril-ak je to sive -musi sa vymenit!-co vy na to???
-da sa to prasa bezpecne otvorit-kedze nie som ziadny mechanik-bez rizika,ze to uz neposkladam,alebo poskodim?
diky za kazdu radu!
posledný komentár: 22. 10. 2023 o 6:51
to dudo: aspon na tvojej foto to vyzera ,ze mas tie capiky na pieste trochu dlhsie..anyway..-vcera uplne nahodou som sa pozeral na milacika,..zacal nevinne stlacat packu-ze "pohni sa moja"
ps:-chodia nepravidelne-to som si vsimol uz predtym -a mam aj ja tie piesty aj platnicky zbrusene viac na jednej strane.
takze predpokladam ,ze rozobratie prasata nei je ziadny hlavolam-potom vycistit a dat nove piesty-dufam ze sa to da v pohode kupit (a ze to neni az tak moc drahe-kusok umeliny
z celeho usudzujem,ze olej vytiekol okolo piesta prijeho stoceni-bruseni..
hadicky su neposkodene.
dufam ,ze to zvladnem.-verim si terazky uz...
este to dat potom natlakovat (nemam tu sadu ani olej-a asi to vide v cykle1 lacnejsie-ako to cele kupovat-momentalne)
ja mam taky ako na tej druhej-hovoris povodny..
ja mam taky ako na tej druhej-hovoris povodny..
urcite si nebol sam co zodrali dosticky
Zaslal: 13.08.2008 - 13:59:15 Predmet:
--------------------------------------------------------------------------------
Pomaly končím servis. U mňa škody minimálne. Až som preqapený. Len zadné doštičky. Ale tie tam boli už riadne dlho. Predné boli funglovky a sú v pohode. Som dumal prečo to aj tak nebrzdilo. Na tých mechanických kotúčovkách asi hlavne povoľovali lanká(možno sa rozmočili )a ostatné súčasti brzdného mechanizmu. A aj keď som to vyšruboval na max, tak nestačilo.
Ale pár qapiek vody bolo aj vo vidle, aj v nábojoch, aj v hlavovom. Z rámu sa nevylialo nič.
Zajtra ešte vyčistím páčky, doštelujem brzdy a keď bude všetko ok, tak popoludní dám výjazdík.
funglovky som nemal to je pravda ale ani moc zodrate neboli-ale boli to originalne-ziadne metalicke ani nic ine..takze tam moze byt rozdiel-a zasa na 2.stranu ja brzdim dost-hlavne z takych kamenoch-a o citlivosti v tej kose moc hovorit nebudem-dalsi dovod preco..takze jedny to mozno vydrzali,tie moje nie-nemyslim si vsak ze to bolo tim ze uz boli moc zbrusene...aj ked ktovie -fakt je ze 2 tyzdne predtym som isiel "zVOLEn"!!!-to bolo nieco velmi podobne -kvalitou blata-krejzikovy-s kopou kamena..a slnkom..
Turbi> ako si vedel?
myslis ,ze chyba jazdcov?
inak ak mate niekto nejake linky na nahradne diely-hlavne tie piesty-platnicky maju snad vsade (kup,kolo-kram...)
Ak sa bavime o tom, ze ste mali nove resp. zanovne oblozenie, tak ak ste ho uplne zodrali tak ano, je to chyba jazdca minimalne na 75% (nespravna technika brzdenia). Blato tvori max. 25% problemu.
Na MTB Trophy som na tretej etape stretol chalana, ktory v druhej etape odbrzdil platnicky co mal na biku nahodene pred startom prvej etapy a okrem nich stihol zrusit v tej istej etape este dalsie 2 pary. Ja na tych istych platnickach z MTB Trophy jazdim este teraz. Sice zadne na Horalovi odisli, ale tie mali uz 4000 km. Predne maju len 2500 km a este peknych par 100 km preziju.
P.S. Velmi by vam inak pomohlo, keby ste mali na biku flasu s cistou vodou a pred pustenim sa do zjazdu splechli na strmen do zony kontaktu platniciek s kotucom a vyplavili odtial najväcsi bordel.
..a vo zvolene boli tiez take a ziadne nasledky som nevidel...-ale horal mal moc piesocnatu podu-tym si to vysvetlujem!
Tak ja len ako že do toho vôbec nevidím. Tie predné nové sú akoby v nich boli také zlaté stružlinky. Žeby metalické?
A druhá vec. Podľa mňa hydry vytvárajú na trecej ploche omnoho vačší prítlak a tým pádom aj idú v takých podmienkach oveľa skôr do púpav. Tie moje starinky mechanické možno aj preto lepšie obišli.
Samozrejme okrem toho že mám sqelú jazdeckú techniku.
1. keby vytiekla kvapalina z prasaťa okolo valčeka, tak ti zlezie farba zo všetkého čo je naokolo
2. kvapalina v systéme bude
2a. keď si skúšal a vravíš že piest (valček) máličko chodí, kvapalina je v hornom valci pri páke - to zn. vylučuje sa tvrdenie 1.
Toto by si nespravil keby si tam nemal kvapalinu.
2b. kvapalina je vyvarená - pri takom trení, že z piestu obrúsi ten výbežok alebo čo to je ako to nazvať, tak pri tej teplote to uvaríš aj kvapalinu dot 5.1
Rozoberať? Rozobrať sa dá všetko inak by to vo fabrike nezložili to je fakt,
no ale tak rozoberať prasa a nemať druhé, to by som už neriskoval.
Raz som také niečo robil a potom som pitschoval celý fíkend že načo som to robil 5 minút pred tým ako zatvárali posledný obchod.
Pápá
Dudo je cool, je dobry, proste najlepsi na svete...
napr. www.bikeonlineshop.at
10,59 Juro a u Schicky-Mickeyho mam pivo
a este navod na rozobratie: http://www.mtb-news.de/forum/showthread ... bremsbelag