Potrebujem radu, pomoc. Za obdobie asi 3 mesiace mi praskli 4 špice na zadnom kolese. Stále to dám spraviť vycentrovať. Zase to praskne kolesa Newmen Advanced SL R.38 Carbon, Bicykel Cube C68X Race litening. Máte skúsenosti s častým lámaním špíc? dik za každú radu ?
Ja by som tiež komplet prepletal na nové špice. Ak chce mať človek istotu.
U Newmen by som nepredpokladal nesprávny výplet alebo nevhodné špice, veď katalógovo píšu tie kolesá do 125 kg. Prípadne reklamovať, nie je bežné takéto práskanie š*****v.
Nespochybnil som vyplet samotny ale styl jazdy resp hmotnost, urcite nie je normalne, ak spice "len tak" praskaju. Odporucil by som nove pevnejsie... (a nepises, ci ich strihne v strede alebo pri hlave)
Teraz ich striha pri hlave moja váha ja 86. Keď spravíš spice vycentruješ ideš sa pohodovo povoziť a streli to. Nový bike nové kolesa kolesa majú 1500km kupované v marci 2021
Skusenost: Mne strihalo spice pri alu-niploch na novych specialized kolesach (Alu raf). Spice boli DT swiss stensovane 1.8 / 1.6, reklamoval som - neuznane. Preplentene koleso na novo s 2mm s*****mi - odvtedy nebol problem.
prvý príspevok o vyplete po smrti som napísal poučený skúsenosťou s AMEN setom znacky SunRingle kúpenom na bike24, po asi 18 mesiacoch jazdenia prevažne v MK som začal strácať špice z SP vypletu ... najprv som to chodil Turbimu dokladat ale po tretej otočke som pochopil že problém je systémový ... reklamácia dopadla konstatovanim že vyplet is subject to wear and tear, následne to Turbi preplietol na DT matrosi a odvtedy to jazdí už dve sezóny k spokojnosti ...
Kde praskla? Pri náboji alebo pri ráfe? Zo strany kotúča, alebo z opačnej?
Mne praskali 2mm hrubé pri kotúčoch, keď som bol naložený s bagážou naťažko. Po výmene výpletu za Sapim strong 2,3mm pri náboji 2mm nipel už je kľud 7 rokov.
daj to skontrolovať niekomu kto má tenziometer, jedna s***** môže byť aj náhodná chýba kusu, ale môže to byť aj pretiahnute ... v každom prípade iný servis ako to prepletal ...
Bol som dneska v servise si predstavte že oni vymenili len Spice nie niple tak problém bude asi tam. Takze objednali nové niple na komplet koleso. Spice boli použité Dz swis 2mm
opravovat koleso, ci kupit nove, resp iba novy rafik prepliest? od marca ma zadne koleso asi 5 tisic km. v juni praskla prva s*****, asi som buchol koleso na traily a neskor praskla s*****. vymenena a po mesiaci praskla dalsia. nova s***** a teraz po asi 2 tisic km zasa praskla. vsetky tri praskli pri naboji. mam to za 7 eur znova opravit, ci rafik to ma uz za sebou a treba novy? koleso asi zakladne na Epic Ht. ako zistim aky mam rafik, od akeho vyrobcu, model? je cely cierny bez popisu a ani na stranke vyrobcu nic nepisu. chcel by som vediet aku ma hodnotu a aky je pevny.
Prosím ťa a čo bola teda chyba? Mám tiež cube tiež tie isté kolesá a ten istý problém... Tenké špice alebo tie niple?
Kolesá majú 300 km a už tretí špic... Paradoxne na asfalte pri ľahkej jazde som preletel drenaznu ryhu. Ale ani veľké bum, jednoducho som spomalil a zrazu nipel v rafiku... Na hliníkových kolesách nikdy nič a teraz toto. Mám 80kg teda nie som pierko ale ani bombardér...
Ďakujem za odpoveď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
U Newmen by som nepredpokladal nesprávny výplet alebo nevhodné špice, veď katalógovo píšu tie kolesá do 125 kg. Prípadne reklamovať, nie je bežné takéto práskanie š*****v.
pripadne nie je chyba v naboji? ostre hrany? - len hadam
Mne praskali 2mm hrubé pri kotúčoch, keď som bol naložený s bagážou naťažko. Po výmene výpletu za Sapim strong 2,3mm pri náboji 2mm nipel už je kľud 7 rokov.
Nový vyplet dnes som koleso doniesol domov zo servisu
Nový vyplet dnes som koleso doniesol domov zo servisu
toto ma dost zaujima, daj pls fotku + ake spice a niple si pouzil
Kolesá majú 300 km a už tretí špic... Paradoxne na asfalte pri ľahkej jazde som preletel drenaznu ryhu. Ale ani veľké bum, jednoducho som spomalil a zrazu nipel v rafiku... Na hliníkových kolesách nikdy nič a teraz toto. Mám 80kg teda nie som pierko ale ani bombardér...
Ďakujem za odpoveď.