Vie mi niekto poradiť, kde na Slovensku robia lakovanie rámov? Ide mi o kvalitnú prácu - odstránenie starej farby, základná farba, lak, nalepky, vrchný lak. Mám síce úpne nový rám( som klasik- niet na CrMo ocel), ale chcem ho mať v inej farbe.
tiez sa chystam zrenovovat ram a chcel by som chromovu farbu. poradili mi chromovnu, tam ti bike namocia do chromovej lazne a je cely pekne nafarbeny
nema s tym niekto skusenost? vydrzi to, ked sa to potom aj nalakuje?
btw, ako je na tom chrom s trvacnostou? ma s tym niekto skusenost?
Existujú dva druhy chrómovania - technické a dekoratívne.
To technické musí zodpovedať presne stanoveným požiadavkam zákazníka - hrúbka,tvrdosť,drsnosť povrchu...a pod.
Dekoratívne - je ...ehm....proste dekoratívne /Made in China/.
Voľakedysi,keď sa išlo chrómovať,musel sa povrch najprv pomediť.Neviem ako to robia dnes ,ale je to celá alchýmia.
Ak by som bazíroval na super lesklom biku a jedná sa o hliník,radšej by som popremýšľal nad vysokoleštením,či lapovaním kostry a následné prelakovanie,aby to časom nezoxydovalo - nezošedlo . Nie
Cawte chcem prestriekat svoj bike ale nwm kolko vrstiev farby mam naniest na ram. PLS poradte DIKI.
A cim to ides striekat ? Lebo moj ramik uz je obruseny akurat este kutiky pojdu na opieskovanie a potom nastrek v lakovni, nalepky vyrobene v reklamke a na vrch samozrejme lak. Doma as ti to kvalitne nepodari. Iba ze pouzijes specialne techologie
Sprej nie
A určite by som si nestriekal sám bike...pokiaľ to neni olpran z tesca, ten som striekal
Striekanie je hotová veda...Neni to až také ľahké ako sa zdá, neodborný prístup sa odzrkadlý na výstupe
Ak ideš do toho sám určite zagoogli...
prečo dá sa aj sprejom, ale každú vrstvu brúsiť "pod vodou". Samozrejme že tiež nie spej za 2€ z prvej drogérie...inak ja by som dal na bicykel tak 3-5 vrstiev ale to záleží od dosť vecí. na vrch samozrejme nejaký priehľadný lak toho aspoň 2 vrstvy...takisto, každú vrstvu nechať vytvrdnúť pred striekaním nasledujúcej....
chod na cyklobazar.cz daj vyhladat ram "BEER" su to chalani čo strikaju bajky, desing jaky sceš stači sa s nimi dohodnuť, čo som videl tie ich ramy tak vyzeraju super
prečo dá sa aj sprejom, ale každú vrstvu brúsiť "pod vodou". Samozrejme že tiež nie spej za 2€ z prvej drogérie...inak ja by som dal na bicykel tak 3-5 vrstiev ale to záleží od dosť vecí. na vrch samozrejme nejaký priehľadný lak toho aspoň 2 vrstvy...takisto, každú vrstvu nechať vytvrdnúť pred striekaním nasledujúcej....
priesvitny lak? ty si odkial spadol... najprv obrus ram, potom naneses aspon 2 vrstvy zakladneho laku /vyzera jak taka vygrcana bledo modro-seda/ a potom zase aspon 2 vrsty farebneho laku aky chces a na to das ten priesvitny aby mal bike lesk alebo pred tym priesvitnym nanes metalizu a potom daj priesvitny lak
samozrejme že pred striekaním treba rám obrúsiť od starej farby, poprípade čo to vytmeliť a prebrúsiť, to som bral ako samozrejmosť. Dá sa striekať aj na starú farbu ale hrozí že nová sa bude olupovať.
Metalíza býva súčasťou farby, keď už tak býva perleťový lak. Celé prázdniny som brigádoval v lakovni. A priesvitný lak som nenapísal, nauč sa čítať, ale priehľadný ak chceš číry, lesklý....farebné laky čo píšeš ty sa bežne nepožívajú, ale zvyknú sa aplikovať na bielu farbu napr zelené alebo modré laky a vo výsledku celok vyzerá akoby žiaril, neónový efekt....
základovku dávať môžeš ale nemusíš, záleží od toho na aký materiál striekaš, takisto či chceš mať vo výsledku povrch ako zrkadlo alebo mať matný povrch....
je to celá veda...taktiež ak má byť povrch rovný je dôležité každú vrstvu namokro prebrúsiť, zbaviť prachu z brúsenia a nechať vytvrdnúť...a tak dookola až po poslednú vrstvu...
no,keď už máš celý rám opieskovaný,obrusený,nezabuni odmastiť,potom dáš základnú farbu,tá musí pekelne ztvrdnúť,celé to znovu prebrúsiš,nastriekaš plnič,na mokro zbrúsiš(alebo stačí aj nejakou napr.800 šmirglom),potom už nastriekaš farbu akú chceš(ja by som dal 2 vrstvy),a potom číri lak-tiež 2 vrstvy...ale nakoniec zistíš, že to bude trvať stášne dlho a že sa ti to neoplatí,tak to dáš niekomu nastriekať alebo sa na to vykašleš
dúfam že to sem môžem postnúť ale tu je vcelku dobrý zrozumiteľný návod, po česky. Je to síce o úpravách PC skriniek, ale podstata je rovnaká, len iný tvar toho čo sa bude lakovať. Je tam aj niečo o tmelení ale to sa môže v kľude preskočiť...
zdravicko robim pieskovanie,striekanie,lakovanie, casti motora, diskov,plechacov a gravirovanie do skla, dreva, plechu ak ma niekto zaujem kludne s ami ozvite na tel cislo 0911299435 okres Brezno
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nema s tym niekto skusenost? vydrzi to, ked sa to potom aj nalakuje?
Biky sa podla mna eloxuju ked uz. Co je drahe ale trvacne.
btw, ako je na tom chrom s trvacnostou? ma s tym niekto skusenost?
Existujú dva druhy chrómovania - technické a dekoratívne.
To technické musí zodpovedať presne stanoveným požiadavkam zákazníka - hrúbka,tvrdosť,drsnosť povrchu...a pod.
Dekoratívne - je ...ehm....proste dekoratívne /Made in China/.
Voľakedysi,keď sa išlo chrómovať,musel sa povrch najprv pomediť.Neviem ako to robia dnes
Ak by som bazíroval na super lesklom biku a jedná sa o hliník,radšej by som popremýšľal nad vysokoleštením,či lapovaním kostry a následné prelakovanie,aby to časom nezoxydovalo - nezošedlo . Nie
A určite by som si nestriekal sám bike...pokiaľ to neni olpran z tesca, ten som striekal
Striekanie je hotová veda...Neni to až také ľahké ako sa zdá, neodborný prístup sa odzrkadlý na výstupe
Ak ideš do toho sám určite zagoogli...
priesvitny lak? ty si odkial spadol... najprv obrus ram, potom naneses aspon 2 vrstvy zakladneho laku /vyzera jak taka vygrcana bledo modro-seda/ a potom zase aspon 2 vrsty farebneho laku aky chces a na to das ten priesvitny aby mal bike lesk
Metalíza býva súčasťou farby, keď už tak býva perleťový lak. Celé prázdniny som brigádoval v lakovni. A priesvitný lak som nenapísal, nauč sa čítať, ale priehľadný ak chceš číry, lesklý....farebné laky čo píšeš ty sa bežne nepožívajú, ale zvyknú sa aplikovať na bielu farbu napr zelené alebo modré laky a vo výsledku celok vyzerá akoby žiaril, neónový efekt....
základovku dávať môžeš ale nemusíš, záleží od toho na aký materiál striekaš, takisto či chceš mať vo výsledku povrch ako zrkadlo alebo mať matný povrch....
je to celá veda...taktiež ak má byť povrch rovný je dôležité každú vrstvu namokro prebrúsiť, zbaviť prachu z brúsenia a nechať vytvrdnúť...a tak dookola až po poslednú vrstvu...