Vedeli by ste mi poradit nejake schopne, rokmi overene momentove kluce?
Nakolko takmer kazdy komponent na bicykli je potrebne utiahnut spravnou silou. Pozeram sa po nejakom momentovom kluci. Viete nieco odporucit?
Nazdar nenasiel by sa tu niekto kto by mi v Ba bol ochotny pozicat na 13sekund momentovy kluc? Potrebujem dotiahnut skrutky na vahadle pridem dotiahnem podakujem a letim
Konečne som dostal ten správny momenťák (pôvodný som vrátil) Proxxon 3-15 Nm (+/- 4%), celkom zaujímavá firma, u nich sa totiž momentové kľúče kalibrujú od 0,04 až po 7.000 Nm s presnosťou na 0,2%, vymenil som tento za moje knižky o predaji:
Konečne som dostal ten správny momenťák (pôvodný som vrátil) Proxxon 3-15 Nm (+/- 4%), celkom zaujímavá firma, u nich sa totiž momentové kľúče kalibrujú od 0,04 až po 7.000 Nm s presnosťou na 0,2%, vymenil som tento za moje knižky o predaji:
Mal som ho cca 8 rokov. Rozpadol sa mi. Začalo v ňom hrkať ......
Neviem prečo práve mne sa toto stalo.
Prisiel momentak z Temu. V navode nema vyslovene napisane, ze dokaze aj lavotocive zavity a zaroven tam nie je vystraha, ze nepouzivat na lavotocive zavity. A teraz otazka za milion: ak pri zatahovani dolava klikne rovnakym sposobom a pocitovo pri rovnakom odpore ako pri zatahovani doprava, znamena to, ze dokaze zatahovat na nastaveny moment aj lavotocive zavity?
Poprosim reakcie zo skusenosti, nie nazory alebo domnienky.
Myslím, že ani reakcie zo skúsenosti nemusia byť presné. Veď ani "momenťák z Temu" nie je presná špecifikácia... ale nie preto píšem
Urob si vlastnú "skúsenosť". Chyť momenťák do zveráka a slilomerom skontroluj uťahovací moment na obe strany. Samozrejme ti to neprezradí úmysel výrobcu, či ho plánoval obojstranne, ale prezradí to aktuálnu funkcionalitu.
Myslím, že ani reakcie zo skúsenosti nemusia byť presné. Veď ani "momenťák z Temu" nie je presná špecifikácia... ale nie preto píšem
Urob si vlastnú "skúsenosť". Chyť momenťák do zveráka a slilomerom skontroluj uťahovací moment na obe strany. Samozrejme ti to neprezradí úmysel výrobcu, či ho plánoval obojstranne, ale prezradí to aktuálnu funkcionalitu.
No, silne pochybujem, ze vyrobcovi sa podarilo len nahodou ho skonstruovat tak, ze funguje rovnako aj do lavej strany... Co ma zaraza, je fakt, ze v navode to nie je vyslovene uvedene, ci ano alebo nie, ked je obojsmernost momentakov vseobecny problem, ktory by mal byt jasne spomenuty pri kazdom jednom. Ide mi o to, aby som nejak nenarusil kalibraciu, ak s nim pojdem silovo do lavej strany, ak na to urceny naozaj nie je.
Neostava asi nic ine, ako brat to tak, ze co sa v navode vylozene nezakazuje, to je dovolene - a teda, ze ak v navode nevaruju pred pouzitim do lavej strany, malo by byt bez rizika ho pouzit aj dolava.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Objednaný , budúci týždeň by mal doraziť tak som zvedavý...
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/momentove-kluce/force-racna-momentova-1-4-0-14-nm.html
Alebo
https://www.chainreactioncycles.com/mobile/x-tools-essential-torque-wrench/rp-prod155414
FORCE račňa momentová, 1/4", 2-14 Nm
66,99 €
MOC 78,99 €Mal som ho cca 8 rokov. Rozpadol sa mi. Začalo v ňom hrkať ......
Neviem prečo práve mne sa toto stalo.
Poprosim reakcie zo skusenosti, nie nazory alebo domnienky.
Vdaka
No, silne pochybujem, ze vyrobcovi sa podarilo len nahodou ho skonstruovat tak, ze funguje rovnako aj do lavej strany... Co ma zaraza, je fakt, ze v navode to nie je vyslovene uvedene, ci ano alebo nie, ked je obojsmernost momentakov vseobecny problem, ktory by mal byt jasne spomenuty pri kazdom jednom. Ide mi o to, aby som nejak nenarusil kalibraciu, ak s nim pojdem silovo do lavej strany, ak na to urceny naozaj nie je.
Neostava asi nic ine, ako brat to tak, ze co sa v navode vylozene nezakazuje, to je dovolene
Ten kluc je tu:
https://www.temu.com/sk/pracovn%C3%BD-kl%C3%AD%C4%8D-na-kr%C3%BAtiaci-moment-2-5-30n-m-a%C5%BE-10--m-1-4-palca-3-8-palca-1-2-palca-nastavite%C4%BEn%C3%BD-n%C3%A1stroj-na-opravu-svie%C4%8Dok-profesion%C3%A1lne-auto-a-bicykel-servisn%C3%A9-vybavenie-g-601100938087371.html?_oak_mp_inf=EMuXjr%2Br1ogBGh1nb29kc19tbDg0eTVfc29sZF9vdXRfc2ltaWxhciCJ9ezR%2FjI%3D&top_gallery_url=https%3A%2F%2Fimg.kwcdn.com%2Fproduct%2Ffancy%2F3a4e3ddd-7a71-4594-a915-19c7927c037e.jpg&spec_gallery_id=11010508454&refer_page_sn=10032&refer_source=10016&freesia_scene=25&_oak_freesia_scene=25&_oak_rec_ext_1=Mjg4NQ&_oak_gallery_order=1088537219%2C1982659725%2C1209380114%2C1649715078%2C125889918&refer_page_el_sn=200970&_x_sessn_id=q6s17dtu2n&refer_page_name=goods&refer_page_id=10032_1751981438558_y4hyzjo0wl