Na bajku mam naboje shimano HB-RM66 . problem je v tom, ze pri prejazde prudsich zakrut my zacnu suchat brzdove kotuce do platniciek. usudil som ze su na vine naboje kolies, ze v zakrutach pracuju( pruzia). chcem ich vymenit za daco lepsie. da sa kupit daco rozumne do 50€ obidva, aby boli pevnejsie ako tie co mam?
Chalani mám kolesá dt swiss x 1800 26" tuším sú tam naboje dt 370 dbis 135/5 28 dier ak sa mýlim opravte ma podstatné je že zadný naboj má už veľkú vôľu rozmýšľam nad výmenou ložísk viete mi poradiť aké tam idú respektíve ci sa to oplatí ? Popripade nejakú alternatívnu toho naboja ja som našiel len tento www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/mtb-kotucove/dt-swiss-350-dbis-zadny-naboj-7131.html čo je pre mňa dosť drahé
Chlapci, mate niekto radu aku vazelinu pouzit na premazanie lozisk v nabojoch kolesa? Priemyselne loziska, ALU naboje. Ako spravne zoservisovat orech? Namazal som to len okolo lozisk teflonovou vazelinou ale neni to ono, je to pravdepodobne nevhodny typ na tento ucel, kolesa sa netocia ako predtym, vacsi odpor pravdepodobne... Rozmyslam o shimano dura ace vazeline. Ma niekto skusenosti? Dik.
A skusenosti? Nie je to moc huste, t.j. nekladie velky odpor voci toceniu? To je cela veda okolo mazania. Prilis riedke mazivo vytecie, huste vydrzi roky ale zas zhorsuje rotaciu, kladie vyssi odpor. Skusil som dnes vazelinu dura ace od shimana ale pocitovo je to hrosie ako predtym. Mozno treba co to najazdit a sadne si to. Este je tu moznost vystriekat loziska mazacim olejom, nasadit puzdro (pisem o original zapuzdrenych priemyselnych loziskach, ktore otvoris, vycistis, namazes, zatvoris) a na puzdra dat vazelinu. Olej tym padom nevytecie a vazelina chrani lozisko pred vodou a prachom. Len kolko to vydrzi....
hustá je tak akurát a či kladie väčší odpor nemám ako porovnať, na klasických ložiskách málinko zmeníš vôľu kónusu a už je badateľne iný odpor, viac ako ovplyvní táto vazelína...
Nazdar servismani
Každý rok o tomto čase si robím servis nábojov - demontáž kónusov, vyčistenie dráhy guličiek (DG) v náboji aj na kónuse, kontrola DG, nanesenie novej vazelíny, výmena guličiek a spätná montáž. Okrem guličiek vždy mením aj kónus, ak už bola DG dzignutá.
Tento rok sa mi prvý krát stalo, že bola dzignutá DG nie v kónuse, ale v náboji Z doterajších skúseností som vychádzal, že DG v náboji je odolnejšia, ako na kónuse z dôvodu jednoduchšieho servisu. Že by som sa mýlil a celý doterajší život som žil v ťažkom omyle? Alebo som len natrafil na šmejd? V prípade, že matroš náboja bude slabší, ako matroš kónusu, zrúti sa mi celý hodnotový rebríček aj náboženská orientácia (doteraz som vydržal ako ateista, ale asi s tým seknem).
Koleso má za sebou 2 sezóny, t.j. cca 10 tkm (FH M-615).
Stáva sa vám, že poškodenie DG bolo skôr v náboji, ako na kónuse? Je to normálne?
Ďakujem za odpovede
už to nieje co bývalo, , 10tis na deore náboj je už slušná porcia predsa len je to prvá horská sada.. tam nejakú zavratnú životnosť nečakaj plánované zastarávanie je všade...
poskladaj pojazdi ešte pokial nebude uplne KO a vymeniť.
väčšina ludí už dávno jazdí ložikové
Ďakujem za odpoveď.
Jazdím ležérny treking, takže preto slabšie komponenty, ale keď je diel už načatý, okamžite vymieňam.
Náboj o ktorom sa bavíme ide rádovo okolo 20€. Nevieš len tak od pasu streliť, koľko stojí s ložiskami? Ako sa servisujú takéto? Na výmenu takýchto ložísk treba špeci sťahováky a nabíjaky?
Ďakujem.
.
Ďakujem za odpoveď.
Jazdím ležérny treking, takže preto slabšie komponenty, ale keď je diel už načatý, okamžite vymieňam.
Náboj o ktorom sa bavíme ide rádovo okolo 20€. Nevieš len tak od pasu streliť, koľko stojí s ložiskami? Ako sa servisujú takéto? Na výmenu takýchto ložísk treba špeci sťahováky a nabíjaky?
Ďakujem.
.
ak to má len malu vydrtú dráhu zorevisuj a jazdi.. nerieš výmenu...posluži ti ešte 5000km....
ložiskové nesevisuješ len jazdíš, ked chytia volu, vyklepnes von naklepnes orechom z goly nové a zas jazdíš.... náradie na to nemám žiadne.
lacne ložiskače su moc neni, jedine tak tažšie novatec... tam ložiská vydržia +/- rovnako ako na tom SH náboji s konusmi...
na treking jazdenie to stačí...
alebo po rosypaní toho tvojho tam daj zase Sh ale vyššiu radu...
mne vydržali niečo cca 3000km zažili niekoľko dažďov pár brodov cez potoky a samozrejme aj vapku. Naposledy som však dával Japonské ložiská KOYO 6902 2RS a mám na nich najazdené tiež niečo cez 3000km a zatiaľ držia ani som ich nemazal. Asi budú lepšie ako pôvodné.
Ja mam na svojich novatecoch SB041 a SB042 , cez 15 000km, loziska su povodne a su v poriadku, ale od nova som vymenil tesniace O-kruzky za X-kruzky a mam uz 3tie tesnenie v orechu (35centov kus)
caute, mozno blba otazka, ale ako vyberiem osku z formula naboja boost, mam ho na scotte sparku, orech robil divne zvuky, tak som kontroloval a jedine, co som nasiel je riadna ryha na oske, je to vidno na foto a ked som chcel vybrat osku, tak ani panovi som nevedel ako. navody na formulu nie su k dispozicii, naboj je tc14811. a este jedna otazka, je to normalne,aby bola taka ryha po 2000 km?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.bike.bikegremlin.com/2015/06/23/the-best-bicycle-bearing-grease/
Každý rok o tomto čase si robím servis nábojov - demontáž kónusov, vyčistenie dráhy guličiek (DG) v náboji aj na kónuse, kontrola DG, nanesenie novej vazelíny, výmena guličiek a spätná montáž. Okrem guličiek vždy mením aj kónus, ak už bola DG dzignutá.
Tento rok sa mi prvý krát stalo, že bola dzignutá DG nie v kónuse, ale v náboji
Koleso má za sebou 2 sezóny, t.j. cca 10 tkm (FH M-615).
Stáva sa vám, že poškodenie DG bolo skôr v náboji, ako na kónuse? Je to normálne?
Ďakujem za odpovede
poskladaj pojazdi ešte pokial nebude uplne KO a vymeniť.
väčšina ludí už dávno jazdí ložikové
Ďakujem.
.
Ludia ich jazdia, len Shimano ich stale nevyraba
Ďakujem.
.
ak to má len malu vydrtú dráhu zorevisuj a jazdi.. nerieš výmenu...posluži ti ešte 5000km....
ložiskové nesevisuješ len jazdíš, ked chytia volu, vyklepnes von naklepnes orechom z goly nové a zas jazdíš.... náradie na to nemám žiadne.
lacne ložiskače su moc neni, jedine tak tažšie novatec... tam ložiská vydržia +/- rovnako ako na tom SH náboji s konusmi...
na treking jazdenie to stačí...
alebo po rosypaní toho tvojho tam daj zase Sh ale vyššiu radu...
http://www.loziskaelm.sk/e-shop/lozisko-6902-2rs-koyo-15x28x7/