Zdravím, známy mi doniesol reťaz,ktorú mal kompletné zanesenu v takej čiernej hmote, ktorá podľa jeho slov vznikla, keď nechal reťaz ponorenu asi 4 dni v coca-cole a následne ju nechal na stole.Keďže reťaz začala chytať hrdzu, dal ju do odhrdzovaca a takto nejak mi ju doniesol.Jediné čo ma napadlo, bolo vycistit ju riedidlom,ze možno to čierne svinstvo zíde dole.A takto nejako reťaz ostala.Vytvoril sa na nej biely povlak,ktory po čase stvrdol a reťaz sa teraz už skoro vôbec nedá ohybat.Dá sa to ešte nejak očistiť? Alebo rovno objednať novu?
Vopred vďaka za odpovede.
Tomu už nepomôže, ani H2SO4. Neviem síce koľko mala reťaz natočené a v akom stave bola, ale lepšie spravíš, ak objednáš novú, ako sa s týmto čudom crcať.
Skus ju dat este do flase a nalej tam benzin pripadne naftu, alebo cistic brzd. Uz len skusaj co zaberie. Je otazne ci mu nahodou nova retaz nebude preskakovat a ci nebude potom treba menit aj kazetu pripadne prevodnik.
to znie ako sranda ale ak to myslíš vážne, tak kúpiť novú.. z tejto už nič nebude možno tak bič na demontáž kazety by sa z nej dal spraviť... aj to škaredý
4 dni v cole naleptali povrchovku samozrejme potom chytila hrdzu a to biele na povrchu je vysledok boja odhrzovaca s hrdzou povrch vycistis drotenou kefou ale co capy a vnutro clankou?A to nehovorim o tom ze ta cola aj ten odhrdzovac odobrali mikrovrstvu kovu cize aj ta retaz sa trosku natiahla( vecsie vole na capoch)kup novu toto je zbytocna robota
Ja mam iny problem kmc retaz na 10kolo je asi sirsia lebo mi trie o bocnu stranu druheho pastorku.skusal som nastavit dolny doraz ale nepomohlo retaz ide pekne stredom na zub a vidiet ze to trie aj citit ked rukou otacam dozadu aj na retazi ta bocna strana je osuchana a je to nova retaz.bike novy ma najazdene 400km a povodna kmc co tam bola kaput no co dodat same blato dnesne bicykle aj komponenty clovek zeby tisicku minimalne dal za bike a viac a aj tak menit dokola komponenty je to svinstvo zdieranie ludi.
hmmm tak podla mna nieje ved novy bike nic som nechytil zatial do prehadzovacky ani neopieram o nic bike tak uz neviem skusim potom nahodit sramku 10kolovu a uvidim ako to bude sediet potom
čím čistíte reťaz v práčke? máte nejaký špeci prípravok, degreaser alebo iba klasika technický benzín?
Technický benzín na pračku NIE!! Môže ju to veľmi ľahko zničiť! ... Stačí original prípravok alebo napenená voda z vedra vyčistí ju to podľa mňa dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.