Omluvam sa za tému pokiaľ tu už niekto podobné riešil.Potrebujem poradiť ohľadne pedálov SPD SL 105 PD-5800 Shimano.Mam vôľu na obydvoch pri oske kde je matica na pedale.Vola je hore dole na pedal aj do strán na ťah ruky cca1mm nie velka.Neviem posúdiť či je povolení niaky konus alebo zodrane ložiská vnútri.Alebo či treba vymeniť osku komppet víz foto alebo stačí len rozobrať a dotiahnuť.Pedale dve sezóny jazdené od kúpi.Pokial niekto to rozoberal alebo mal podobné dik za info.Pedale sú tuším identické s ultegra 6800.Alebo nechať to tak jak to je je to bežné po čase.
Skúsim jak píšeš neviem kolko na týchto pedálov vydržia tie ložiská kukučky opotrebenie.Je pravda že večinov času jazdym kopce večia sila ako rovinky kto jazdy.
pridam otazku do tejto temy - oska je asi podobna - moje Shimano XT PD-M8000 maju po sezone trosku volu - je to normalny stav alebo to treba nejak riesit? daju sa bezbolestne rozobrat a nasledne zlozit? maju mat nejaky pravidelny servis? Mam aj PD-M520 ktore maju najazdene podstatne viac a su bez vole - servis na nich neriesim
tak som to rozobral - pekne video je tu https://www.youtube.com/watch?v=Ft6R0k1Lz4I
vo vnutri bol dost bordel tak som to rozobral na komplet a vycistil. zaujimave je ze druhy pedal som len dotiahol - vo vnutri bolo celkom cisto - matica na konci mala ale zlte lepidlo a valcek mal ten tmavsi koniec len na jednej strane (ako na obrazku na zaciatku temy). ten spinavy pedal mal modre lepidlo a sedu plosku na oboch koncoch valceka. asi ina zmena alebo co
no a nesiel mi povolit - tak som pouzil 18 kluc (17 by bol lepsi len druhy som uz nemal) na kraj pedalu a slo to v pohode.
moje M520 po niekolkych rokoch (uz si ani nepamatam od kedy ich mam a jazdim) chytili miernu volu. tak rozborka - vo vnutri bola celkom cista vazelina co ma vzhladom na stav M8000 jazdenych jednu sezonu v predoslom prispevku prekvapila.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
vo vnutri bol dost bordel tak som to rozobral na komplet a vycistil. zaujimave je ze druhy pedal som len dotiahol - vo vnutri bolo celkom cisto - matica na konci mala ale zlte lepidlo a valcek mal ten tmavsi koniec len na jednej strane (ako na obrazku na zaciatku temy). ten spinavy pedal mal modre lepidlo a sedu plosku na oboch koncoch valceka. asi ina zmena alebo co
no a nesiel mi povolit - tak som pouzil 18 kluc (17 by bol lepsi len druhy som uz nemal) na kraj pedalu a slo to v pohode.
zaujimave video na rychlu vymenu vazeliny