No a môj problém spočíva vtom, že mi tieto brzdy zo starého bajku prehadzovali na novy a od tej dobi je pravá (zadná) brzda taka gumová alebo má proste slabý záber. Jedný prstom ju bez problému stlačím až ku gripu.
Skúsil som brzdy kompletne nanovo odvzdušniť s originál sadou Shimano a podla návodu čo má na youtube MTBiker, všetko prebiehalo v poriadku bez problému no problém stále pretrváva...
Nahodil som aj nové platničky (nebavíme sa tu potom o brzdnej sile ale o "gumovom-špongiovom" chovaní páky), ľavá brzdy je po stlačený už v cca štvrtine záberu krásne tvrdá a tuhá.
Brzdy majú cca 600km najazdené.
posledný komentár: 22. 10. 2023 o 6:51
Pri DIY udrzbe vlastnej brzdy (co je asi pripad vacsiny foristov) to problem nebude, pokial teda nerobis nestandardne veci a zaroven si zabudlivy.
Asi som tu už dávnejšie linkoval nasledovné video, ale odporúčam každému, kto má problém s odvzdušňovaním, skúsiť nasledovný postup:
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Ako spomínal tomtom7 membrána je príčina.
Ale, dá sa na to čiastočne obísť, ak zatláčaš piestiky jednotlivo jak vo videu.
Keď zatláčaš druhý piest a prvý zatlačený pri tom vylezie von, treba expanzku určite otvoriť.
Zlá oliva a ešte aj zle nalisovaná.
Čo sa týka toho ovzdušnenia pokial nikde nieje problem tak ti štandardne stači pretlaciť olej od strmeňa smerom hore k lieviku a žiadne špecialitky tam netreba ak to nefunguje tak niekde problem je určite v systeme !