Vďaka vo pred za každú radu alebo info.
Edit:
Tak piestiky som znovu rozobral a problém bol mnou opačne dané tesnenia kedže je to typ kedy tlakom brzd. kvapaliny sa rozťahujú. Zložil som to odvzdušnil a všetko suché a žiadne slzenie!!
ked pozeram podla obrazkov koncovky na strane packy tak hadica BH63 a BH90 ich maju ine a asi mi ta nova pasovat nebude ...zatial som nikdy nerozoberal brzdy tak ani neviem ci sa to len srobuje alebo nejako specialnymi nastrojmi nasadzuje na packu?
takze obj na banjo pre istotu stornujem a skusim sa opytat v obchode co mi poradia
asi nakoniec skoncim ako som nechcel a to kupou celej zadnej brzdy ( a samozrejme skusim predat xt prasa )
Otázka ešte je ci vopcham tuto novú hadicu do starej paky...idem radšej rýchlo zostornovat obj na banjo a supho zajtra do obchodu
Sucastou je aj spominana skrutka...
tiekla mi zadna XT brzda ...kupoval som je pred par rokmi ako bazar a kedze 2 roky jazdim len do roboty tak mi stacila aj predna
teraz som kupil nove prasa ...ale ked som isiel vymenit hadicku do noveho tak som zistil ze ten stary srobik(s dierkou) je kratky ..resp. iny typ
stare prasa je XT 765 a nove 785
je mozne kupit len novy srobik ..dlhsi? ...ci musim kupit celu sadu srobov na hadice ... ci jako ?
v pondelok sa zastavim v nejakom cyklo obchode v meste ale ci mi tu tiez niekto neporadi
A vedel by tu niekto fundované ozrejmiť prečo sa nesmie bike otáčať tiež ho bežné otáčam na riadidla napríklad keď ho čistím alebo mažem atď.. Može sa niečo stať alebo pokaziť?
Tých dôvodov môže byť viacej.
Takže bicykel môžeš kľudne otčiť. Tá dierka slúži na to aby nad membránou nevznikal pretlak/podtlak.
Ak cez tú dierku vyteká olej, tak je tá membrána deravá.
pod plastovým krytom je ešte taká gumenná membrána tak by som sa nebál ho otočiť. Ale celkovo nieje moc dobré otáčať bike hore kolesami na dlhší čas - predsa len vzduch stúpa nahor
Asi nejaká novinka. To aby som ho nedával hore kopytami.
Shimano používa otvorený systém vo svojich brzdách takže, keď je ho tam prebytok vytečie dierkou na expanznej nádržke alebo, keď sa rozpína. A zas naopak,keď derieš platničky a máš plnú expanzku tak cez tu dierku si naberá vzduch a ako tak sa samé nastavujú voči kotúču. Samozrejme tvoj problém bude asi v nejakej inej netesnosti.