Ahojte, viete mi prosím poradiť, v čom môže byť problém, keď sa mi nedarí nastaviť zadnú prehadzovačku shimano (1x12) - buď idu ok spodné prevody, alebo horné prevody, ale nejde to zosúladiť. Teda bud nevládze reťaz prejsť z najmenších pastorkov na väčšie, alebo to na najväčších šúcha o vedľajšie pastorky. Limity aj B skrutka sú nastavené správne. Viem, že toto je typický dôsledok ohnutej pätky, ale minimálne opticky sa mi zdá byť rovná a neviem o žiadnom náraze, ktorý by ju mohol ohnut. Tomuto problému predchádzalo vybratie zadného kolesa, odinštalovanie reťaze a čistenie všetkého (reťaz, prevody, brzdy...) po daždivom, zablatenom traile. Vopred vďaka za rady
isto prihnutá pätka.Riešil som teraz presne to isté......buď išli horné dobre a dolné prevody zle alebo opačne.Dal som to týpkovi do servisu,pozrel od oka na prehadzku, a on hned povedal že pätka.
"jemne pošponoval" prehadzovačku do boku,pohral sa so skrutkami a za 5 min bolo všetko ok.
Čítal som dnes, že by to mohlo byt aj poškodenym/špinavým bowdenom prehadzovacky. Pätku som mal medzičasom aj odmontovanu v ruke a fakt sa vôbec nejavila byť krivá. Predpokladám, že by to aspoň trochu bolo vidno.
Predpokladas zle. Ked je na odmontovanej patke vidno, ze je kriva, tak je kriva tak, ze ju pravdepodobne nezrovnas bez poskodenia. Nie nadarmo sa rovnost patky kontroluje k rafiku.
Čaute, dnes som mal na stojane bike a zistil som že sa zrejme zadrhlo ramienko prehadzovačky. Prehadzovačka radí normálne, len ramienko prehadzovačky sa akoby zadrhlo. Pri vypnutej napínacej brzde by sa malo dať rukami v pohode otočiť smerom dopredu, ale pohne sa len kúsok a ďalej nič. A pri radení sa zase nepohne ani dozadu. Prikladám video. Nevie niekto náhodou čím by to mohlo byť?
Nadväzujem na úplne prvú otázku v tejto téme...výmena pätky nepomohla. Prevody naďalej nejdú zosúladiť. Reťaz má problém prejsť z najmenšieho pastorka na druhý, ostatné pastorky sú ako tak ok. Keď sa preradí z 3. najmenšieho na 2., tak na ňom reťaz sedí bez zvukov, len z 1. na 2. nevládze prejsť. Ak lanko pritiahnem tak, aby reťaz spolahlivo prechádzala z najmenšieho pastorka na druhý, úplne sa "rozbijú" väčšie pastorky a šúcha/škrípe na nich reťaz...napadá niekoho čím to ešte môže byť? Vopred vďaka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
"jemne pošponoval" prehadzovačku do boku,pohral sa so skrutkami a za 5 min bolo všetko ok.