Používam na riadenie zadného prehadzovača systém riadenia Shimano Di2. Po celkom slušnom páde prestalo riadenie reagovať. Riadiaca jednotka ukazuje posledný zaradený prevod a všetky ostatné údaje. Po pripojení systému k PC vidím že všetky komponenty systému sú zapojené a sú ok, podľa tohto stavu usudzujem že kabeláž je v poriadku. Mám podozrenie na prepínač prevodu (shifter/switch) SW-M8050-R ktorý pri páde utŕžil asi najväčší náraz. Po jeho rozobraní so zistil, že je to (asi) nejaký magnetický prepínač, kde elektronika je zaliata do tela prepínača a prepínanie je dané polohou magnetu o ktoré sa stará mechanická časť prepínača. Vie mi niekto poradiť ako zistiť či je prepínač vadný alebo nie, alebo či sa niekto stretol s obdobným problémom?? Je samozrejme možné že problém je v niečom inom.
Ano. Skús zresetovať/obnoviť. Aj mne sa to stalo. Radenie bolo úplne hluché, nereagovalo. A to bicyk ani nepadol a po tej obnove zas funguje úplne štandardne.
inak tu v ZA teraz riešime taký oriešok, že ako Peťkovi nainštalovali na DA 9170 hydra páky sprint shiftery, keď tam na to chýbajú porty v dualoch....ak by niekto vedel, napr. Kristina tak budeme radi za pomoc
Ale aj hydraulické. brzdy majú elektronické radenie. Radení Di2 môžes napojiť koľko len chceš. Jedno pôjde z dual páčok, druhé bude nezávislé.
Áno, to je ten rozdelovací box.
no tak toto nám netreba...kukám manuál Shimana a tie 9170 páky majú len 2 porty...takže je to oriešok tie sprint shiftery majú očividne iný vstup ako ten zvyšok...
ale šprintérske radenie nezapojíš do portu dualpáčok, ale priamo do E-Tube portu SM-EW90-B 5x, ktoré nebude obsadené aero radením SW-R9160...
Edit: naozaj to vyzerá tak, že tie radenia majú iné zakončenie, s kolíkom. Potom treba hladať taký junction box, ktorý umožňuje takéto napájanie. Alebo odrezať kolík...
Edit2: takto sa to dá hacknúť
ten hack má nejaký týpek odskúšané... v komentároch pod videom píše:
"Hi i have just purchased the DI2 8070 hoods and hydrolic brakes. The hoods dont have the port for the sprint shifters only 2 normal ports each side. I have been using the hack you show above and its fantastic and i dont want to change it."
no len v tomto videu použil tie sprint koncovky...ako to zapojil ten z toho komentu mi nie je jasné, keď tam na to nemá dieru a nižšie sa pýta, či by nemohol vymeniť len tie koncovky za štandardné, čo by pasovali do toho 5-portu napríklad...tam mu odpísal, že si nie je istý, či by to vôbec fungovalo...
Najjednoduchšie riešenie je použitie y kábla (JC130 Di2 Y-Connector Cable) na prepojenie pák - potom ostane v každej páke jeden z dvoch portov voľný. Sám to tak mám.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ten Kristoff má Campu?
toto? ale to nie je na hydrauliku...či je aj niečo iné?
Áno, to je ten rozdelovací box.
tu je totožná otázka - https://weightweenies.starbike.com/forum/viewtopic.php?t=132780&start=45
Edit: naozaj to vyzerá tak, že tie radenia majú iné zakončenie, s kolíkom. Potom treba hladať taký junction box, ktorý umožňuje takéto napájanie. Alebo odrezať kolík...
Edit2: takto sa to dá hacknúť
"Hi i have just purchased the DI2 8070 hoods and hydrolic brakes. The hoods dont have the port for the sprint shifters only 2 normal ports each side. I have been using the hack you show above and its fantastic and i dont want to change it."