Nema to nic spolocne s pruzenim - lebo ked mam uplne zablokovane pruzenie, tak to vôbec nevydava ten zvuk. Ak idem dole kopcom a ak mam aktivovane pruzenie a neslapem, tak to nevydava ten zvuk.
Nema to nic spolocne so sedlovkou - lebo ked slapem, tak to vydava ten pukavy zvuk, aj ked nesedim na bicykli.
Nema to nic spolocne s pedalmi - lebo to vydava rovnaky zvuk, ci slapem iba pravou, alebo iba lavou nohou.
Nema to nic spolocne s prehadzovackou, lebo pri preradovani to nevydava ten zvuk. Aj ked rukou pracujem s presmykacom, tak o nevydava ziaden vrzgavy, ci pukavy zvuk.
Ked slapem bez toho, aby som vydaval nejaku vacsiu silu, tak to nevydava ten zvuk, napr. ked idem dole kopcom alebo po rovine s nizkou silou slapania.
Ked idem dole kopcom a neslapem, tak to nevydava ziaden zvuk. Bez ohladu na to, ci mam zapnute alebo vypnute pruzenie.
Co si myslite, v com to moze byt?
Problem je, ze nemam naradie, aby som rozmontoval stredove zlozenie....
posledný komentár: 19. 5. 2025 o 9:45
posledný komentár: 5. 11. 2016 o 14:56
Nie nie, práve pri zábere sa s uvoľneným upinákom koleso mierne kríži a vydáva zvuky, napríklad aj trením medzi rámom a pätkou....
Ale písal si niečo iné: "... ked mam uplne zablokovane pruzenie, tak to vôbec nevydava ten zvuk."
spravne malo byt takto: To, ci mam aktivovane zadne pruzenie, alebo nie, tak to nema vobec ziaden vplyv na ten pukajuci zvuk.
Čítal som jeden múdry článok, že 95% pazvukov majú na svedomí nečistoty. Či v sedlovke, uchytení kolesa, prehadzovačky. A je to pravda.
Dik.
Uz som kukol na :
stredove zlozenie - nove a namazane zavity - dotlacena vazelina do lozisk, kluky vs prevodnik namazane
Patka prehadzovacky zlozena premazane plochy , dokrutena
zadny naboj - konusy premazane tak isto aj orech pevna oska namazana, aj zavit aj dosadacie plochy
kazeta asi nepuka - tu som testoval pri nezalozenom kolese a zda sa byt ticho
Spice dotiahnute - pri normalnej jazde su ticho
Sedlovka - vycistena - puka aj v stoji
pedale premazane
co ostava skontrolovat :
skusim nahodit novu retaz - tato ma ale len 132,4 -132,5
a este skusim nahodit novy prevodnik ak nahodou