V shimano orechoch sa vôľa kónusov nastavuje tenkými podložkami. Možno postačí toto nastavenie. A samozrejme údržba. Tu máš video. Aj keď mi v ňom nesedí vazelína v zarážkach orecha. Môžu sa lepiť a teda nefungovať správne. Ja dávam hustý olej. https://www.youtube.com/watch?v=X9gIEG1db0s
Asi si to nerobil. Ide skutočne o nastavenie kónusov. V orechu nemá kókus kontramatku, ale sa zaťahuje len jednou maticou. Pod touto maticou sú podložky rôznej hrúbky (asi 3-4) na nastavenie vôle. Ja som zatiaľ na pár kusoch vyberal len tú najtenšiu, aby sa zmenšila vôľa vybehaného kónusu.
palo1707 to ja fakt nemôžem vedieť.
Pozrite to video, žo som dával vyššie. V čase 4:02 ich dáva dole (sú zlepené do jednej) a v čase 8:05 dáva jednu hrubú a jednu tenučkú späť pri montáži.
Kice no nemal som ich tam vôbec... Tie XTR orechy su asi spotrebak, urobi sa vola tak ho vyhodis a kupis novy yeah.. Inak je to strasna piplacka, dobrovolne to uz nikdy robit nebudem lebo miestami som prichadzal o nervy. Najhorsie bolo znovunasadenie tej utahovacej misky a spravne trafenie na zavit. Furt sa mi tam ***** tie poukladane gulicky a orech sa zasekol. Tvaril som sa ako moj avatar
robil som to asi na 10x plus kolko krat som to znovu cele rozobral lebo bud sa mi dodrbali tie predne gulicky, alebo som posunul celu osku a vyskakali mi tie zadne gulicky. Asi 3x som to cele cistil lebo sa mi premiesal mineralny olej ktory som dal na volnobezku s vazelinou ktoru som daval na gulicky...
palo1707 No ja netvrdím, že poznám všetko na svete. Môžu existovať aj iné konštrukcie orechov. Ja som asi doretaz robil všetko len Deore strednú triedu, žiadny XTR tak hovorím o tejto úrovni. Mne sa to až taká piplačka nezdá byť, ale ja za živím servisom trochu precíznejších zariadení, ako bucykel, tak som zvyknutý na takúto robotu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zvacsa je to sprievodny prejav orecha, ktory je ulozeny len na gulickach a nie na priemyslenych loziskach
https://www.youtube.com/watch?v=X9gIEG1db0s
Pozrite to video, žo som dával vyššie. V čase 4:02 ich dáva dole (sú zlepené do jednej) a v čase 8:05 dáva jednu hrubú a jednu tenučkú späť pri montáži.
robil som to asi na 10x plus kolko krat som to znovu cele rozobral lebo bud sa mi dodrbali tie predne gulicky, alebo som posunul celu osku a vyskakali mi tie zadne gulicky. Asi 3x som to cele cistil lebo sa mi premiesal mineralny olej ktory som dal na volnobezku s vazelinou ktoru som daval na gulicky...