Ahoj, som novacik v servisovani bicykla. Dnes som zene na bike nahodil nove komponenty len mam problem s prehadzovackou a s radenim. Este na okraj,
bowden a lanko je asi 12 rocne a jazdi cely rok, takze moze byt problem aj v tom? Ked preradim na volnokolecku na najmensie kolecko, tak sucha retaz o ram bicykla. Ked kus potocim srobom H na prehadzovacke, tak zase retaz neskoci na najspodnejsie kolecko. Na svojom
biku som mal rovnaky problem a v servise mi tam dali nejaku podlozku ci nieco take. Je to treba spravit aj v tomto pripade, alebo treba nieco nastavit? Ak podlozku, tak kde sa dava a o aku podlozku sa jedna? A druhy problem je, ze je tam Revoshift. Ale nejako cudne ukazuje. Vpredu su 3 prevody. Ked je na strednom kolecku, tak na ukazovateli ukazuje, ze je uz na najvacsom. Ked dam na najvacsie kolecko, tak uz ukazuje uplne mimo stupnicu. Ci som ja spravil chybu, ked som daval retaz, ze som mal nieco nespravne urobene, alebo v com moze byt problem. Vdaka za kazdu radu.
Retaz sa šúcha o rám zhora? aj počas kontinuálneho šliapania po rovnej ceste? môhla by byť vyťahaná reťaz, inak tomu nerozumiem ak su tam original komponenty (kazeta..).
Podla toho je možné že sa v tom revoshifte alebo s presmykacom niekto brblal, proste nesprávne nastavoval
prešmýkač.
Pri nasádzaní reťaze chybu? neviem, no pošli foto toho ako ti šúcha..
skrátka, daj nové bowdeny a lanká a tým pádom prešmyk i prehadtovačku pekne od piki nastav následne
Dal si naozaj všetky podložky a matky tak ako boli? Nedal si napríklad kónusy naopak (ak sú rozdielne)
Ložiská nie sú úplne súmerné, takže ani kónusy a matky nemôžu byť rovnaké
. Máš koleso vystredené, alebo je bližšie k jednej strane rámu?
Keď tá kratšia podložka, na ktorú sa pýtam naozaj na osku patrí, a viem, že mám hentaký problém ako ty, dokonca by som ju dal na druhú stranu (strana kde je prehadzovačka) bezprostredne vedľa tej dlhej podložky. Ak by si to takto zmontoval, a zistíš, že koleso je pekne na stred, nechaj to tak a nech žena jazdí..
A áno, radenie budeš musieť nastavovať tak či tak, keď budeš meniť bowden a lanko - odporúčam pozrieť aj na to servisné videá nech nerobíš blbosti.
Aky čudny zvuk ti vydávakoleso, netuším. A to že kazeta trochu pláva absolútne nerieš..