ahoj, potrebujem vymeniť ložiská alebo osku kedže sú už asi zodraté, no neviem ako vybrať osku a odmontovať orech aby som sa dostal ku ložiskám, tá oska je tam napevno, ani sa nepohne... pripájam fotky... nejaké tipy ako na to?
Palo TT - pri volnobehu pocut zvuk ktory vznika trenim materialu a po par sekundach sa koleso prestane (vo vzduchu) tocit...
osku mam teda nechat?
ten orech sa neda odmontovat cely?
Ak ho nestiahnes v tomto stave rukou, tak pravdepodobne nie. Zrejme to bude naboj - kolesa loziska, orech gulicky. Daj fotku zo strany orechu bez tej prachovky.
To koleso sa prestane tocit aj ked to skusis pri vybrati z ramu (=ked ho nebrzdi volnobeh orechu)?
Ahojte.. vyuzijem toto vlakno. Potrebujem orech premazat, praska pri volnobehu tak, ze v noci budim deti na sidlisku.. Dal som dole viackolecko ale dalej s tym neviem pohnut, vsetko je hladke, ziadny priestor na imbusak, kluc ci cokolvek, rukou to nejde.. nejaka rada? Je to DTswiss ratchet system 2013
Palo TT - pri volnobehu pocut zvuk ktory vznika trenim materialu a po par sekundach sa koleso prestane (vo vzduchu) tocit...
osku mam teda nechat?
Orech bude priskrutkovaný k telu náboja, mal by sa dať odmontovať celý.
Najprv musíš cez osku vyklepnúť ložiská ako píše Palo, aby si sa dostal k imbusu ktorým je orech chytený.
Ahojte.. vyuzijem toto vlakno. Potrebujem orech premazat, praska pri volnobehu tak, ze v noci budim deti na sidlisku.. Dal som dole viackolecko ale dalej s tym neviem pohnut, vsetko je hladke, ziadny priestor na imbusak, kluc ci cokolvek, rukou to nejde.. nejaka rada? Je to DTswiss ratchet system 2013
Ahoj, ano nakoniec hej, len som to nechcel nasilu.. nakoniec ale do zveraka a vytiahnut tu hornu cast a potom orech som opatrne vypáčil dvoma šrobovakmi.. premazane..problem s hroznym praskanim je prec
dal som dole prachovku, pripajam fotky... neviem ci sa mam tu osku skusat vytlacit silou (buchanim gumenym kladivom) alebo ako to cele rozobrat aby som mohol vymenit loziska ci gulicky
Mierny offtopic, ked uz tu riesite orechy. Naboj Felt R3 /na kolese a rafiku RSL3 Alexrims ci Felt/,potrebujem zhodit orech, neviem ako. Plastovu krytku loziska sa mi podarilo odstranit. Je tam parmilimetrova medzera medzi loziskom a telom orecha /na oboch stranach/. Nejaky kluc? Aky? A potom tocit v smere hodinových ručičiek?
Dovod zhadzovania je locker, vola medzi kazetou a orechom, odskusane na 2 kazetach, jedna z nich uplne nova. I ked drazky orecha vyzeraju ok.
Vdaka Palo TT, aj ked odpoveď nebola primarne pre mna, pomohlo, som v podobnej faze demontaze. ?
Oska jemne vyklepnuta,
vnutri orecha mam imbus, asi 12mm, a tiez cakam na ten kovys kluc.
Akurat ze moj problem s kolesom bol iny /nie zadrhavanie ani zle zvuky/,vakel kazety voci s*****m.
Este pozor na to, ze tento typ naboja nema fixnu sirku - moze sa zmenit, ked z vnutra orechu vyberiete vnutorne podlozky - napr. ak ma orech vakel.
A moze to byt odflaknuto zlozene uz od vyroby.
Ak vzdialenost lozisk na oske nesedi s dlzkou naboja a vtedy treba doplnit velmi tenke podlozky - podla potreby bud mensie na osku (ak je oska kratsia, co je horsi pripad, lebo dotiahnutie matic znici lozisko), alebo vacsiu k obvodu loziska (ak je oska dlhsia).
Netusi niekto ako dat dole orech z tohto naboja?
Ja som na to neprisiel. Nie je vnutri ani imbus ani zvonka na kluc nic. Nenasiel som ani navod.
Kolesa su Ursus Miura TS47 EVO galuskove. Potrebujem zistit preco orech striela. Myslel som ze je to retaz ale nie je. Robi to orech aj ked ho tocim rukou v urcitych bodoch taky kovovy vystrel.
@scarinko presne ako pisem vyssie, toto je ako moj naboj... ono sa to nezda, ale staci to vsetko vybrat.. tym ze to moze byt zapecene, ja som si to uchytil do maleho zveraka (vid miesto na foto kde som si to uchytil), a potom ked tahas hore cele koleso, tak sa to vytiahne.. A potom aj cely orech, ja som si ho uz netrufol dat do zveraka, mohli by sa poskodit drazky.. Takze len zospodu opatrne dvoma malymi plochymi srobovakmi subezne, ho pekne povytiahnes hore, a potom pojde sam..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Z orecha vybrat/vylupnut prachovku a loziska jemne vyklepnut cez osku gumennym kladivom/cez drievko.
osku mam teda nechat?
To koleso sa prestane tocit aj ked to skusis pri vybrati z ramu (=ked ho nebrzdi volnobeh orechu)?
osku mam teda nechat?
Orech bude priskrutkovaný k telu náboja, mal by sa dať odmontovať celý.
Najprv musíš cez osku vyklepnúť ložiská ako píše Palo, aby si sa dostal k imbusu ktorým je orech chytený.
Malo by to ist stiahnut bez naradia.
Dovod zhadzovania je locker, vola medzi kazetou a orechom, odskusane na 2 kazetach, jedna z nich uplne nova. I ked drazky orecha vyzeraju ok.
Po internete som hladal, intenzivne, neuspesne.
Ako som pisal, loziska jemne vyklepni cez osku. Dali by sa aj vylisovat cez podlozky, ked si jednu stranu zakontrujes (=potrebujes pri tom 1 matku na osku navyse).
Na rozobratie orechu (mozes ho nechat na kolese) potom potrebujes toto:
https://www.mtbiker.sk/shop/servis-a-trening/naradie/stahovaky-na-kazety/kovys-kluc-na-demontaz-bubnu-shimano-hg-8484.html
Pozor na !opacny zavit a vysypane gulicky
Oska jemne vyklepnuta,
vnutri orecha mam imbus, asi 12mm, a tiez cakam na ten kovys kluc.
Akurat ze moj problem s kolesom bol iny /nie zadrhavanie ani zle zvuky/,vakel kazety voci s*****m.
A moze to byt odflaknuto zlozene uz od vyroby.
Ak vzdialenost lozisk na oske nesedi s dlzkou naboja a vtedy treba doplnit velmi tenke podlozky - podla potreby bud mensie na osku (ak je oska kratsia, co je horsi pripad, lebo dotiahnutie matic znici lozisko), alebo vacsiu k obvodu loziska (ak je oska dlhsia).
Ja som na to neprisiel. Nie je vnutri ani imbus ani zvonka na kluc nic. Nenasiel som ani navod.
Kolesa su Ursus Miura TS47 EVO galuskove. Potrebujem zistit preco orech striela. Myslel som ze je to retaz ale nie je. Robi to orech aj ked ho tocim rukou v urcitych bodoch taky kovovy vystrel.