ahoj, potrebujem vymeniť ložiská alebo osku kedže sú už asi zodraté, no neviem ako vybrať osku a odmontovať orech aby som sa dostal ku ložiskám, tá oska je tam napevno, ani sa nepohne... pripájam fotky... nejaké tipy ako na to?
Ak si správne domyslím tak ten tvoj výčnelok-kryt na orechu je prachovka ktora ktorá sa len vsunie-jemne nalisováva na telo. Ak je trochu nakrivo to ale nemá žiadny vplyv na vôlu v orechu či v celom náboji takže problém je inde. Samozrejme je nežiadúce ak máš vôlu v náboji alebo väčšiu vôlu na orechu a treba ju odstrániť.
Orech y31s98020 neviem, ci sa da kupit samostatne. Zvycajne beriem cely novy naboj, pouzijem a vymenim, co treba a ostanu konusy,oska,prachovky do rezervy.
Priatelia ďalšia dilema.....
Objednal som ten nový náboj, komplet, nakoľko mi jedna firma bola ochotná cez eschop dodať orech, ale bol iba s komplet nábojom. Cenový rozdiel bol minimálny. Takže som to bral. Sedí to. Len .... dnes keď som sa k tomu konečne dostal aby som to rozobral a skúsil vymeniť, prišlo k tomu že keď som vybral osku, a guličky, a prachovku, tak som nevedel odstrániť hornú misku v tele orecha. Ano, objednal som si k tomu samozrejme aj kľúč na sťahovanie, ale nepustí mi ho telo orecha dovnútra úplne a neviem zachytiť tie dva zuby. Aj kónusy sú trošičku opotrebované, takže som už fakt dumal či sa to neoplatí vymeniť radšej celé - prehodiť celý výplet na nový náboj ???!!!!!
Poraďte čo by bolo lepšie.......
Priatelia ďalšia dilema.....
Objednal som ten nový náboj, komplet, nakoľko mi jedna firma bola ochotná cez eschop dodať orech, ale bol iba s komplet nábojom. Cenový rozdiel bol minimálny. Takže som to bral. Sedí to. Len .... dnes keď som sa k tomu konečne dostal aby som to rozobral a skúsil vymeniť, prišlo k tomu že keď som vybral osku, a guličky, a prachovku, tak som nevedel odstrániť hornú misku v tele orecha. Ano, objednal som si k tomu samozrejme aj kľúč na sťahovanie, ale nepustí mi ho telo orecha dovnútra úplne a neviem zachytiť tie dva zuby. Aj kónusy sú trošičku opotrebované, takže som už fakt dumal či sa to neoplatí vymeniť radšej celé - prehodiť celý výplet na nový náboj ???!!!!!
Ak sa ti nepodarí vymeniť len orech,tak na prepletanie naboja,vzhľadom na tu pracnost nepouži znovu tx505.Vzhladom na neutesnene loziska jednoducho nemá šancu prežiť...
Mno dobojované, konečne po mesiaci snaženia a prebdených neskorých piatkov a objednávania vhodných súčiastok a náradia som už konečne svoj kellys gravel doklepal podľa svojich predstáv (prechod na 2x9, výmena orecha, servis nábojov, stredu, výmena plášťov).
Na úkor veľkého hrešenia a hrubej sily sa mi podarilo uvoľniť starý orech z náboja a aj nový a vymeniť ich, zároveň som vymenil aj guličky v ložiskách a kónusy aj osku z novej sady. Toho vypletania na vaše rady som sa teda vzdal. Zaujímavé je to že celé telo orecha sa mi podarilo dať dole imbusom číslo 12! nie 10 ako je všade v návodoch. Ale je to asi typom orecha/náboja. Osky som nastavoval dovtedy, kým nevykazovali iba malilinkú vôľu ale sa ešte nezadrhávali. Takže znova o niečo skúsenejší čo sa týka servisu
caute, skusim to sem hodiť možno niekto poradi. Pastorky kazety by sa nemali zrejme hýbať na orechu po dotiahnuti že? lebo menil som orech za ocelovy na novatec naboji, lebo na predchodzom AL sa mi pastorky pozakusovali do neho. Ale po výmene za ten oceľový sa mi hýbu. Zdá sa mi že matica kazety sa oprie o orech skorej než sa dostatočne dotiahne. Kazetu mám sunrace 11s.
Podlozkou to zrejme nebude. Mam na mtb tiez Sunrace 11s kazetu a vsimol som si, ze sa mi hybu pastorky. Ale nebolo to od novoty. Vsimol som si to iba preto, lebo mi zacalo blbnut radenie a pri preradeni to rachotilo. Matica bola ale dotiahnuta na fest. Skusal som aj ine matice s nizsim zavitom, pretoze som si tiez myslel, ze prave v matici je chyba, ale problem pretrvava. Po dotiahnuti ok, ale casom sa to nejak uvolni, nie matica a je zle. Nedotiahnuta kazeta ma asi 1mm volu v smere pohybu, ale to ma myslim kazda. Pozeral som aj vyrezy na kazete, ci niesu nejak poskodene, ale su pekne. Naboj mam stary xt s qr, orech bude ocelovy, ale presny typ netusim.
Tak cólštokom odmerať sirku kazety a dĺžku orecha, teda ci matica dokáže zovrieť,pri zasrobovani nadoraz do orecha, sponlminanu kazetu. To nem raketova veda...
Neviem, ako to ma proxys ,ale u mna vidiet volnym okom, ze je kazeta nad urovnou orecha a ziadnu podlozku netreba. Preto som na neho reagoval, lebo mam tiez Sunrace kazetu, podobny problem a chyba zrejme nebude v orechu.
no ja už vážne uvažujem nad tým že zbrusim trocha tie vystupky na orechu, lebo sa mi zdá že posledný pastorok sa oprie skorej a tým sa dobre nedotiahne kazeta. Podložka by tam nemala ísť na 11s, ta je na 10 a 9s.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak sa ti nepodarí vymeniť len orech,tak na prepletanie naboja,vzhľadom na tu pracnost nepouži znovu tx505.Vzhladom na neutesnene loziska jednoducho nemá šancu prežiť...
Na úkor veľkého hrešenia a hrubej sily sa mi podarilo uvoľniť starý orech z náboja a aj nový a vymeniť ich, zároveň som vymenil aj guličky v ložiskách a kónusy aj osku z novej sady. Toho vypletania na vaše rady som sa teda vzdal. Zaujímavé je to že celé telo orecha sa mi podarilo dať dole imbusom číslo 12! nie 10 ako je všade v návodoch. Ale je to asi typom orecha/náboja. Osky som nastavoval dovtedy, kým nevykazovali iba malilinkú vôľu ale sa ešte nezadrhávali. Takže znova o niečo skúsenejší čo sa týka servisu
Podložky sa dajú zohnať v rôznych hrubkach, nemusí tm ísť rovno ta naj hrubšia aká sa robí....