skusal som hladat ci tu nieco taketo je, ale neuspesne, tak som si dovolil zalozit.
mozno blba otazka, ale vsimol som si ze moje V brzdy maju uz trochu volu (v klbe), ako sa to da riesit? Sroby su dotiahnute na fest. Staci vymenit (pridat) podlozky, alebo kaslat na to a kez to bude uz moc tak kupit nove brzdy?
dik
laco dik, ale ani v jednom odkaze sa neriesi to na co som sa pytal, nastavit brzdy a vymenit spalky viem . Skusim popozerat nejake distancne krusky, mozno sa to tym spravi
caute, trochu offtopic, neviete poradit, kde by som zohnal funkcne brzdy na detsky bicykel? Lebo tieto co tam su namontovane, tak su zufale - dieta ich nevladze stlacit a vobec nebrzdia... 14" kolesa, uchytenie na 1 srob
caute, trochu offtopic, neviete poradit, kde by som zohnal funkcne brzdy na detsky bicykel? Lebo tieto co tam su namontovane, tak su zufale - dieta ich nevladze stlacit a vobec nebrzdia... 14" kolesa, uchytenie na 1 srob
nabudúce skús fotky v lepšom rozlíšení a nie ako z nokie 3310
ale ku problému.. tak ako píše tesák... lanko má v bowdene privelký odpor.... tj. vymeniť lanká aj bowdeny...a ak nebrzdia tak aj brzdové špalky...
misopetrovic sorry, fotky som si neotvoril, pri zmensovani doslo k omylu, kde namiesto rozlisenia 1000px na vysku boli odklepnute 100px skusim poradeny postup.
Tie podkovy bude problém nastaviť dieťaťu tak, aby ich dokázalo stlačiť a aby to aj brzdilo.
Na 14" bicykle, by mali výrobcovia dávať radšej protišlapnú brzdu, resp. to malo byť poradené pri kúpe bicykla.
Dá sa tam nahodiť aj V-brake, ale je to taká zábavka.
Ahojte. Nechcem zakladať novú tému.
Kotúč prednej brzdy (brzda kotúčová, lanková, nie hydraulika) mi šúcha o brzdové platničky. Ako by som tomu mohol zamedziť?
Poprosím o laické vysvetlenie, niektoré výrazy mi moc nehovoria.
Ďakujem.
Najčastešia závada u mechanických kotúčovkách. Špina v mechanizme, zadrhávajuce lanko, alebo pevná doštička nebola doštelovaná a kvôly veľkej vôly ohnutie kotúča. Asi tak.
z boku (od s*****v) by mal byt srob alebo nejake koliecko na nastavovanie vzdialenosti tej platnicky od kotuca. treba stym potocit. zaroven treba nastavit aj druhu platnicku - bud dotiahnutim/povolenom lanka priamo v uchyte na brzde alebo len jemne srobom na brzdovej pake alebo byval na niektorych brzdach aj dolu na prasati. a pri mechanikach toto budes robit par krat za sezonu postupne ako sa ti budu drat platnicky - aspon take mam skusenosti z pred par rokov s mechanickymi deore kotucovkami
Gusto0 áno, ale na niektorých brzdách je ešte poistný červík ktorý treba pred nastavovaním pevnej platničky uvoľniť a po nastavení s citom zaistiť, preto som písal nech brzdu odfotí z každej strany. Ak má ohnutý kotúč(prerušované šúchanie), ho stačí narovnať, ale ak je nepresne navarený úchyt brzdy možno sa mu to ani nepodarí bez zafrézovania nastaviť vôbec.
Šúchalo to stále. Tak som sa na to pozrel. Brzdy sú nakoniec hydraulické. Koleso som vytiahol a znova nasadil a pritlačil max. ako som vedel. Potom to už začalo šúchať na jednom mieste, tak som brzdový kotúč trocha dorovnal a už je to v pohodel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/servis-serizeni-v-brzd/
http://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/serizeni-rafkovych-v-brzd/
nabudúce skús fotky v lepšom rozlíšení a nie ako z nokie 3310
ale ku problému.. tak ako píše tesák... lanko má v bowdene privelký odpor.... tj. vymeniť lanká aj bowdeny...a ak nebrzdia tak aj brzdové špalky...
Na 14" bicykle, by mali výrobcovia dávať radšej protišlapnú brzdu, resp. to malo byť poradené pri kúpe bicykla.
Dá sa tam nahodiť aj V-brake, ale je to taká zábavka.
Kotúč prednej brzdy (brzda kotúčová, lanková, nie hydraulika) mi šúcha o brzdové platničky. Ako by som tomu mohol zamedziť?
Poprosím o laické vysvetlenie, niektoré výrazy mi moc nehovoria.
Ďakujem.
EDIT: prerušovane samozrejme, ooops ,písal som z telefónu
Ďakujem všetkým za rady. Problém odstránený.