mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Zrovna Pike ma dostupny velmi podrobny servisny manual, tak neviem preco sa do neho nepozries miesto aby si sa riadil roznymi bludmi co ludia na fore napisu.
* Kto nedáva vazelínu tak treba dať olej, nech gufero nie je suché, no to je jasné asi každému.
tak dnes som mal čas sa trochu lepšie pozrieť kde by mi mohol unikať olej v systéme mojej novej Rockshox reverb stealth. Pri ovladači som únik nespozoroval, rozobral som a opať zložil časť označenú na fotke modrou elypsou.
Nasledne som to zložil, systém odvzušnil. Už pri tlačení oleja do systému som si všimol mierne slizenie oleja na miestene medzi koncovkou a bowdenom označené červenou. Zjavne za IBA chvílkovú funkčnosť sedlovky môže tento problém, pretože po cca 5 spusteniach sa vytlak sedlovky spomaluje, až po nejakých 15 sedlovku ani nevytlačí a spúsť ovládača zostava zasunutá. Z tohto aj usudzujem, že s tlakom problém nebude, ale s tým olejom. Čo poradíte ? Sedlovku mám samozrejme v záruke ako som písal, nová bowdenová sada stojí 20 eur, čo radšej pošlem na reklamáciu, rozobratie spojky nejak nepomohlo, z bowdenu moc cvakať nechcem a neviem ci by to pomohlo...Prípadne nejak to v mieste tej koncovky utesniť ? Poradte pls...Nepredpokladam ze niekde v mieste druhej fotky by to unikalo, tam som nespozoroval nic...
Ďakujem za rady
mne sa moja chova podobne - ale kvoli tomu, ze "sfukne" (po nafukani na 250psi zas chvilu funguje ako ma) ...
mne sa moja chova podobne - ale kvoli tomu, ze "sfukne" (po nafukani na 250psi zas chvilu funguje ako ma) ...
Nafukana bola...je pravda ze ako som mal pumpu pripojenu pomalililinky isiel akoby tlak dole ale nvm ci to nebolo pripojenim pumpy... lebo ked som odvzdusnil olejom opat to chvilu islo...az do momentu kedy nie..potom ked som opat odvzdusnil tak to opat chvilu islo.....ale keby bola chyba v tlaku tak si myslim ze ovladac by sa nemal preco vcucnut... ci mylim sa ? a keby teoretick ybola chyba v tom co pises, co si potom urobil?
// edit - bol som pomaly a lapierre ma predbehol ...
To je pravda
Dam vediet ked pride ako dopadol servis, mam v reverbe aj jemnu volu dopredu/dozadu, tak mozno sa nevyhnem aj vymene celeho "Collaru". Zatial skusim takto
dofuknut ?
uz len z lenivosti by som to urobil skor ako najskor odvzdusnoval