Fúkam kolesá na cesťáku s plášťami MICHELIN, ktoré sa fúkajú do 8 barov, nafúkal som obe kolesá na 7 barov.
Je to v pohode, že ide tak ťažko to fúkanie, alebo bude chyba v pumpe, alebo niečo robím zle ?
Lebo čakal som, že sa bude s takou pumpou fúkať ľahko a pritom pumpa je nová.
Je to táto pumpa:
http://www.sks-germany.com/?l=en&a=product&r=floor%20pumps&i=2191753745&RENNKOMPRESSOR
Ďakujem.
posledný komentár: 1. 7. 2013 o 15:14
Mohol by sa niekto vyjadriť, kto má podobnú pumpu a fúka kolesá na cesťáku.
A ešte ako zasúvate ventil do hlavice pumpy pri fúkaní ? na doraz ako to ide ?
Pumpa nevie aké máš pneu... Ešte by to mohlo byť ventilmi. Niektorí ešte stále používajú na cesťákoch autoventily. S autoventilmi by mohol byť problém. Ja som mal, keď som používal klasickú pumpu so "šlajfikom"
Tak pumpou to zrejme nebude, rozmýšľam či nemôže byť chyba v dušiach, mám nejaké lacné Kendy a inak majú galuskový ventil.
Takže pumpa v tom je zrejme nevinne a problém bude inde hm, ale kde ? žeby duše ? Bojím sa už fúkať, aby som nepoškodil svoju pumpu.
A cítim že to ide tažko, to fúkanie a už mi to je podozrivé, cítiť že niečo nie je v poriadku a s tou požičanou pumpou až tak, že by vystrelilo hlavicu, keď nie iné niečo, lebo už sa nedalo s ňou fúkať, veľký odpor.
Asi neviem fúkať, alebo fakt neviem, žeby som zle nasadil hlavicu ? veď nie som debo, možno zlý rozmer duší, možno sú určené na širšie pneumatiky hm, neviem nič na nenapadá.
Tak mne to dalo cez 30 zatlačení 8 barov, s mojou pumpou a to mám vysoký valec, je veľká.
EDIT: Tak vybral som dušu je to Kenda nejaká lacná s rozmerom 700 x 18/23 takže rozmer je v pohode, skúšal som ju fúkať vybratú a ide to ľahko, takže ventil je v tiež v pohode. Hm...
Tak nakoniec som skočil do cyklo obchodu, nech mi vyskúšajú nafúkať koleso s ich servisnou pumpou, chlapík vytiahol SKS AIR X-PRESS pumpu do 10 barov, (takú akú mám požičanú) a začal fúkať, ale ako
V druhom cyklo obchode mi povedal predavač, že to tak tažko má ísť, že asi od 4 barov to už ide dosť tažko a že nafúkať na nejakých 8 barov to chce už dosť námahu.
Tak moja SKS RENNKOMPRESSOR 16 bar ide lahšie, ako tá čo mám požičanú SKS AIR X-PRESS 10 bar, tak zrejme to má tak ísť a pumpa je v poriadku, ja len som čakal, že to pôjde lahšie, keď ľudia vypisujú, ako mi to ide ľahúčko s mojou servisnou pumpou... proste len som čakal, že to pôjde ľahšie.
Cize urcite je ta tvoja pumpa v poriadku.
Pumpa je to parádna veď posúď: maximálny tlak 16 barov, telo z ušľachtilej ocele, liatinový podstavec, drevená rúčka s možnosťou výmeny, pogumované (oceľové pochrómované) nožné klapky, extra dlhá hadica 1,25 metra, precízny manometer, no skrátka kvalita, je vyrobená z poctivých odolných materiálov, žiadna umelina, tá pumpa získala kopec ocenení, a tento model (RENNKOMPRESSOR) sa vyrába od šesťdesiatych rokov, len akurát som predtým nefúkal so servisnou pumpou, tak som nevedel čo od nej očakávať, myslím tu silu, akú treba vyvinúť pri fúkaní, lebo aj ľudia po nete píšu, že sa ľahko fúka s takou pumpou, preto som sa spýtal, lebo som sa bál, aby som náhodou nepoškodil pumpu, ale mal som aj podozrenie, že môže byť chybná.
No a keď som vyskúšal tú požičanú SKS, tak tá moja (SKS RENNKOMPRESSOR) oproti nej išla ľahšie a to o dosť.