Takže po skúšobnej výmene takmer nových kufrov musím povedať, že vôľa sa vymedzila trochu len na pravej strane. Na ľavej noha lieta ako pred výmenou (som nielen ľavoruký ale očividne aj ľavonohý), čiže vlastne skoro nič nepomohlo. Na vyriešenie tohoto problému treba nové kufre, nové tretry a aj nové pedále, čo je už príliš veľká investícia, ktorá musí počkať
Klasické štandardné kufre SM-SH51 dodávané k pedálom by mali mať okolo 4° (SM-SH52 už viac a to 6°). Čo som čítal, tak kufre SM-SH56 by mohli byť bez vôle a odopínateľné vo všetkých smeroch, ale čo som pozrel obrázok, tak si nemyslím, že sú bez vôle. Za túto moju dedukciu ruku do ohňa nedám.
To je pravda, za tie roky aj ja mám menšiu vôľu, aj som ju už raz vymedzoval, ale pukanie nepozorujem/nepočujem. A to XT ti drží bez vôle dlhšie? (ale ich cena je šialená... to už radšej M540 čo bude asi konštrukčne podobné staršiemu XT)
Xt maju dlsiu zivotnost. mne 520po roku zacali pukat a mali volu na oske a nepomohla ani rozborka
EDIT: A málo používané kufre zatiaľ "ukradnem" a vymením bratovi, on aj tak málo najazdí, nebude mu to chýbať
predtym som mal 505 aj 520,...
posledný komentár: 9. 10. 2025 o 14:45