cez vikend znova - dost rychlo mi zacala piskat retaz, co bolo divne ale primazal som na vyjazde a siel dalej. po chvili znova piskot, na lahsich prevodoch rapkanie a uz sa mi aj akosi tazsie slapalo. napadlo ma vypnut brzdu.
po par preradeniach retaz prestala piskat - najazdil som este dalsich 60km do dalsieho mazania. a o dost lahsie sa mi zacalo slapat. radenie lepsie ako za nova.
tak som dosiel na vypnutej brzde - zapinal som len v rozbitejsich zjazdoch, potom uz ani to nie lebo to bolo otravne.
takze ak niekomu vydrzi mazanie podozrivo kratku, alebo mu rychlo odchadzaju retaze, prip. sa mu nedari nastavit radenie, odporucam vypnut najprv brzdu a povozit sa bez nej ci sa to nezlepsi.
pri probleme s brzdou tiez zle radi z najvacsieho pastorka na mensi.
budem ju musiet znova rozobrat a niecim napatlat (neviem cim) - na zimu novu prehadzovacku uz davat nebudem. na jar skusim kupit novu, kedze to par ludom pomohlo
to ze mi prestala piskat retaz ked som vypol brzdu ma prekvapilo - tym ze sa zadrhava po preradeni neuvolni ramienko tak ako by malo, prehadzovacka sa neposunie o vzd. o ktoru by sa mala a je problem. to piskanie bolo mozno retaz-zuby a nie samotna retaz. aj pri toceni klukami dozadu je citit znacny odpor. pri vypnuti brzdy je vidiet ako sa prehadzovacka o malinko posunie.
ja mám brzdu na minimum, raz som to premazal, je citiť zlepšenú presnosť radenia pri vypnutej brzde, teraz to tak mám
XT šalter má 1,5 sezony cez 6000km
Na tom starom SLX sa mi totiz dnes totalne zasekol ten velky klb v strede, retaz len tak visela. Pred vikendom to samozrejme skusim aspon trochu rozhybat, dufam ze to este aspon tie dva vyjazdy vydrzi...
Tam tá spojka blbla, keď nemala dosť vazelíny
Od 1:30 cca
https://youtu.be/Ztf38cO2Ej4
Rozobrat, vycistit, namazat a ide ako nove
Od 1:30 cca
https://youtu.be/Ztf38cO2Ej4
Rozobrat, vycistit, namazat a ide ako nove
a takto sa robia videa
a ake mazanie do tej spojky treba pouzivat normalne? tu specialnu vazelinu co spomina vo videu?
staci ked tam teraz od nova streknem silikonovy sprej?
clxno1: ano , presne tak som si to predstavoval, .. a mal si tu novu 12sp ?