Zdar chlapi. Nemáte tip alebo trik na uvoľnenie matice kazety? Nechce povoliť. Dal som uvoľňovač skrutiek , zohrieval som a nič. Naposledy bolo utiahnuté predpisaným 40 Nm
Dovolím sa sem votrieť so svojou otázkou. Chcel by som na montáž/demontáž kazety a kotúčov bŕzd zabezpečiť náradie. Použiť by som chcel momentový kľúč na správne dotiahnutie. Ide mi teda hlavne o samotný sťahovák. Nejdem tu vypisovať, čo som všetko našiel. Skôr by som chcel vedieť, čo používate tí, ktorí používate momentový kľúč.
Kľúč na centerlock kotúče som si dal rovnako upraviť na sústruhu, lebo ako nový mal oblý okraj a z niektorých tenkých centerlock matíc sa zošmykoval.
A vzadu už používam vnútornú centerlock maticu, na ktorú ide kľúč na kazetu. Lepšie sa s ňou robí.
Apropo momenťák na 40Nm nemám.... zatiaľ
Edit: Až dodatočne som si ešte všimol rozsiahlejšiu úpravu sťahováku od rs955i. Dobrý nápad 👍, škoda že ma to nenapadlo vtedy, keď som dával stiahnuť tú oblú hranu.....
Kľúč na centerlock kotúče som si dal rovnako upraviť na sústruhu, lebo ako nový mal oblý okraj a z niektorých tenkých centerlock matíc sa zošmykoval.
A vzadu už používam vnútornú centerlock maticu, na ktorú ide kľúč na kazetu. Lepšie sa s ňou robí.
Edit: Až dodatočne som si ešte všimol rozsiahlejšiu úpravu sťahováku od rs955i. Dobrý nápad ?, škoda že ma to nenapadlo vtedy, keď som dával stiahnuť tú oblú hranu.....
Ten stahovak na kazetu je čo zač? To ma štvorhranovy otvor?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No neviem akym sposobom to povolujes,ale mal som plno kaziet dotiahnutych na hulvata a nikdy sa nestalo ze by nesla povolit.
Ukaz cim povolujes
No neviem akym sposobom to povolujes,ale mal som plno kaziet dotiahnutych na hulvata a nikdy sa nestalo ze by nesla povolit.
Ukaz cim povolujes
Normálne Force bičík, kľúč na kazety SuperB TB-1010 a gola račna.
Ale už som to vyriešil rázovým uťahovákom to išlo
Ďakujem ti. Rázovým uťahovákom to išlo
Kovys sťahovák na kazetu
4,99 €
MOC 5,40 €Kľúč na centerlock kotúče som si dal rovnako upraviť na sústruhu, lebo ako nový mal oblý okraj a z niektorých tenkých centerlock matíc sa zošmykoval.
Edit: Až dodatočne som si ešte všimol rozsiahlejšiu úpravu sťahováku od rs955i. Dobrý nápad 👍, škoda že ma to nenapadlo vtedy, keď som dával stiahnuť tú oblú hranu.....
Edit: Až dodatočne som si ešte všimol rozsiahlejšiu úpravu sťahováku od rs955i. Dobrý nápad ?, škoda že ma to nenapadlo vtedy, keď som dával stiahnuť tú oblú hranu.....
Ten stahovak na kazetu je čo zač? To ma štvorhranovy otvor?
Píše sa ňom Bike Hand a nejaké čísla....
https://www.bikehand.com/en/product-506718/Cassette-Freewheel-Remover-YC-126-1A.html
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/stahovaky-na-kazety/shimano-tl-lr10-stahovak-kazety-poistneho-kruzku-p33204.html
savings Shimano TL-LR10 sťahovák kazety/poistného krúžku
13,39 € savings
MOC 22,99 €Oba si použiteľné s 3/8' račñou aj momentovým kľúčom (ten mám tiež, Proxxon mc60).
savings RockShox Top Cap sťahovák
9,39 € savings
MOC 15,59 €Park Tool PT-BBT-59-3 sťahovák stredového zloženia
25,99 €
MOC 28,99 €