cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
Prosím vás zhodil som dole s biku tlmič, mám RS Monarch RT a zistil som že spodný čap sa vôbec netočí a aj vybrať by išiel asi len kladivom, nejde s ním vôbec potočiť, vrchný čap sa v pohode dá točiť prstami, bude tam treba vymeniť ten čap a aj klzné puzdrá? majú tak cca rok.
Ahojte, robil som servis zadnej stavby na Spectrale 2017 (loziska, capy) Nedari sa mi vsak dotiahnut cap pri zadnej prehadzovacke (na foto). Viete nejaky tip, co s tym? Vdaka, uz si neviem rady
Caute, potreboval by som poradit. Potreboval by som na Giant trance 2 v zadnom naboji vymenit loziska. Mam original kolesa XC1. Neviete ake tam su loziska, aky rozmer? Nemal som to rozobrate este. Mam volu v zadnom kolese tak budu chytene loziska. Diky moc za rady
Vola je v naboji, dotiahnute vsetko je. V servise mi nato pozeral a hovoril ze su to loziska. Len sa mi nechce to davat robit do servisu tak chcem kupit loziska a skusit najst kto mi to vymeni. Len neviem ake tam su.
Pri bicykli je v podstate jedno aké plastické mazivo použiješ vobec nie je potrebné používať niekoľko násobne predražené mazivá, ktoré sa predávajú v bike obchodoch. Tie nie sú v podstate ničím výnimočné a dajú sa plnohodnotne nahradiť mazivami bežne dostupnými a používanými v rôznych odvetviach priemyslu. Tieto mazivá sa dajú kúpiť za zlomok ceny ako že bike mazív.
Na bajk by som doporučil maziva na zaklade vápenatých mydiel alebo vápenatého komplexu. Tieto maziva vo všeobecnosti veľmi dobre odolávajú vode a vlhkému prostrediu sú odolné aj voči vypieraniu vodou. Ich nevýhoda je, že majú zníženú odolnosť voči vysokej teplote a po zohriati môžu degradovať. Začne sa rozkladať zakladový olej a vápenaté zahusťovadlo. Toto však v podmienkach aké sú na bajku nehrozí naopak odolnosť voči vode sa určite hodí.
Príklad lacného vápenateho maziva je napríklad Mogul A4, MOL Calton C3 , Total MULTIS MS 2, Shell Gadus S2 V220 AC 2
Síce to nebolo s AMS ale na mojom bývalom Fritzzovy áno, navŕtal som ju tuším 4 alebo 5mm vtákom a potom sa dostal k slovu vyťahovák na zlomené skrutky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
alebo sa skôr hodí nejaká z mtbikera orginal na bike?
Akurat ja mam este povodnu Slovnaftacku verziu s oznacenim Madit, nie tuto rebrandovanu MOL. A konecne sa uz ta 250 gramova doza aj mina.
Na bajk by som doporučil maziva na zaklade vápenatých mydiel alebo vápenatého komplexu. Tieto maziva vo všeobecnosti veľmi dobre odolávajú vode a vlhkému prostrediu sú odolné aj voči vypieraniu vodou. Ich nevýhoda je, že majú zníženú odolnosť voči vysokej teplote a po zohriati môžu degradovať. Začne sa rozkladať zakladový olej a vápenaté zahusťovadlo. Toto však v podmienkach aké sú na bajku nehrozí naopak odolnosť voči vode sa určite hodí.
Príklad lacného vápenateho maziva je napríklad Mogul A4, MOL Calton C3 , Total MULTIS MS 2, Shell Gadus S2 V220 AC 2
https://www.aliexpress.com/item/Mofaner-1-Set-Auto-Motocycle-Inner-Bearing-Puller-Tool-Remover-Kit-From-9mm-to-23mm-Diameter/32844634291.html
dufam, ze neodrovnam ram ...
vytahovak si pouzil s cim ?
teda cim si otacal ?