cavte idem menit komplet ložiská na ráme giant reign, a by ma zaujimalo ci je to mozne vymenit aj doma na kolene alebo to treba dat do servisu. Ci sa tie loziska z rámu daju nejako setrne vytiahnut a ci sa daju dat nove v pohode dnu.
zdravím, hľadám nejakú dobru dušu v BA ktorá by mi pomohla zalisovať ložisko späť do rámu. viď 1. foto je ložisko správne medzera medzi zadnou stavbou a vahadlom. na 2. foto medzera nieje v strede ale na konci takže predpokladám že ložisko treba zalisovať hlbšie do rámu. tu stranu som mal povolenú tak predpokladám že to vytiahlo ložisko. ak by sa našiel niekto to by mi bol ochotný pomôcť zalisovať bol by som veľmi vďačný, jasne že za pracu zaplatím. Nechce sa mi dávať bicykel do servisu na 3 dni
ja som ani nove ložiska nedaval, mam tam povodne od vyroby. ono to bolo rovnako lava strana aj prava mala v strede tu medzeru. no počas jazdy som počul divne zvuky zo zadu, chytil som zadne koleso pokyval zo strany na stranu a bola niekde vola tak som nakoniec našiel že bola prava strana na vahadle povolena tak som to s citom dotiahol a všimol si že ta medzera tam nieje. ale som si 100% isty že ta medzera tam bola
a na druhej strane mas medzeru ako?.... ak sa pohla jedna strana, malo by to nieco urobit aj na druhej strane
btw. ak jazdis casto, bajk treba raz za cas (2 tyzdne??) narychlo skontrolovat ci mas vsetko podotahovane
Potrebujem pomoct s vytiahnutim lozisk z vahadla. Problem je ze sa neda vylisovat,len chytit za vnutorny kruh a vybuchat. (Ctm scroll) . Mate na to niekto nastroj aby som to nemusel objednavat z aliho?
Potreboval by som poradiť, ako možno bez poškodenia dostať von skrutku čapu, ktorá je zapečená v ložisku. Vnútorný krúžok ložiska zhrdzavel a pri pokuse vyskrutkovať skrutku čapu von,povolila skôr ľavá strana vahadla (vahadlo je z troch časti zalisovaných do seba) , ako by pretlačilo skrutku cez ložiská von. Skrutka je hliníková a karbónový mostík vahadla sa zapiera o rám. Drevené kladivo nepomáha, WD40 tiež bez výraznejšieho úspechu. Zatiaľ som to neskúšal nahriať. Hlavne nechcem poškodiť hliníkovú skrutku,lebo s jej zháňaním by to bolo asi na dlho. Za každú rozumnú radu budem vďačný.
nastriekaj obe strany wd-40 a asi nic ine ti neostava len hruba sila srubovak do sruby nech si sadne na rucku aby si neznicil zaciatok zavitu a normalne kladivo alebo neaku desku po ktorej budes buchat .
Ten šrobovák, nie je zlý nápad, na noc som to utopil vo WD-čku, lebo ešte aj zvnútra je taký vymedzovací kus, v ktorom to tiež môže byť zakusnuté. Skúsim ešte trochu nahriať predtým a snáď to dobre dopadne.
len davaj pozor na lak a srubu nahrievat nieje dobry napad (netusim cim to nahrievas ci zapalaovacom alebo propanbutanovim horakom) ked tak lozisko alebo tu podlozku ale skor by som to skusil len nastriekat na vyrazit ta vymedzovacia podlozka podla mna nebude zakusnuta ta nieje taka tesna ako lozisko .
...hlavne sa nikam neponáhľať a nahrievaniu by som sa tiež vyhol; podľa mojich znalostí (a určite so mnou mnohí z Vás súhlasiť nebudú) WD 40 nie je tá najvhodnejšia voľba v tomto prípade - niektorí jedinci ho za penetračný olej ani nepovažujú; ja by som volil originálny prípravok na to určený, rám položil na stranu, aplikoval na postihnuté miesto, vyčkal a jedným elegantným ale zároveň aj razantným úderom sa pokúsil skrutku vyklepnúť von...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
btw. ak jazdis casto, bajk treba raz za cas (2 tyzdne??) narychlo skontrolovat ci mas vsetko podotahovane
Ďakujem za rady páni!
Bude vhodna ta s priemerom 16mm?