Mam tiez Shimano microspline a sprava sa tak, ako popisujes. To je aj hlavny dovod, preco som ho kupoval (neexistuje krajsi zvuk ako odvalovanie gum na traili, bez rusenia rapkanim orecha).
Jedna sa o “zrusenu” scylence” technologiu. Nie je to take tiche ako prve XTR naboje (tie nerapkali ani v pomalych rychlostiach), ale aj tak je to vo vacsich rychlostiach stale pekne tiche.
Ešte jedna vec na YouTube prezentuje nový rock machine blizz crb90 s týmto nábojom a keď to roztočí celkom rýchlo tak ma super zvuk ten orech,toto si neviem vysvetliť keď môj taký zvuk nemá.
V názve témy máš presný model náboja. Ale chápem, že nie všetci toto ovládajú.
K téme, mám tiež na HT tento náboj a chová sa rovnako. Pred pár dňami som písal za servis orechu do inej témy ale na toto mi nikto nevedel odpovedať.
Aha ano 🙂Dik.No tak to asi je v poriadku.Vyssie sa pise,ze tam je ten silent sistem,tak je to asi normalne.Vo videu to mozno neroztocili tak rychlo,aby to prestalo rapkat.
Je to tak ako sa pise vyssie - nove shimano orechy urcene na 12spd (Microspline) sa spravaju presne takto - pri nizsej rychlosti rapkaju, pri vyssich postupne utichnu.. vsetky shimano naboje, ktore maju v oznaceni na druhej pozicii z lava cislo 1 (napr 7110-B), su urcene na 12spd.. tie co tam maju 0 maju klasicky "stary shimano" orech urceny este na 11spd, mozno aj 10spd (to som si uz neni isty)
ahojte,
nechcem zakladať novú tému, skúsim sem. dnes mi nastal problém, zo zadného kolesa sa ozývajú zvuky podobné ako keď reťaz šúcha o klietku prešmyku, prejavuje sa to hlavne v stúpaniach keď je väčší tlak do pedálov, na rovinách menej. stretli ste sa s tým niekto? náboj, reťaz aj prehadzovačka 12s SLX, nájazd necelých 800 km. vymenil som aj reťaz pre istotu, stará mala 132,5 mm, asi by ešte niečo zniesla, ale problém nezmizol. kladky aj klietka na prehadzovačke vyzerajú byť v poriadku, nikde nič nedrie ani nešúcha. pôjdem s tým do servisu až v pondelok, ak by niekto pomohol radou budem vďačný
Pises, ze naboj ma 800km, cize cely vyplet ma 800km? Mal si dotahovane spice? Ono ja som mal podobny problem, zacalo mi to po cca 1500 km cele vzadu tak divne vrzgat, skusal som vsetko (rozobratie orecha, vymena kazety, ...), ale nakoniec to robil vyplet. Myslim, ze viaceri tu na fore opisovali podobny problem a vyriesili to dotiahnutim s*****v.
bol som na skok v servise, chalan mi trochu špice narýchlo dotiahol, žiadna zmena. ale robí to len pri šlapaní, keby to bolo výpletom robí to stále, či?
nie úplne ale bol to podobný zvuk, u mňa ako keď šúcha reťaz o klietku prešmyku, toto je viac také vŕzganie. ako som sa neskôr dočítal, aj mi bolo poradené, má to na svedomí nejaká podložka pod orechom či kazetou. vyriešil som to nakoniec prepletením kolesa na iný náboj
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/shop/kolesa-a-rafiky/naboje/mtb-kotucove/shimano-naboj-zadny-slx-m7010-32d-9-10-11-k-12mm-oska-old-148-mm-cierny-center-lock.html
No nie.Ved si ani nespominal ze sa ma jednat o 12.Ci som to prehliadol?
K téme, mám tiež na HT tento náboj a chová sa rovnako. Pred pár dňami som písal za servis orechu do inej témy ale na toto mi nikto nevedel odpovedať.
nechcem zakladať novú tému, skúsim sem. dnes mi nastal problém, zo zadného kolesa sa ozývajú zvuky podobné ako keď reťaz šúcha o klietku prešmyku, prejavuje sa to hlavne v stúpaniach keď je väčší tlak do pedálov, na rovinách menej. stretli ste sa s tým niekto? náboj, reťaz aj prehadzovačka 12s SLX, nájazd necelých 800 km. vymenil som aj reťaz pre istotu, stará mala 132,5 mm, asi by ešte niečo zniesla, ale problém nezmizol. kladky aj klietka na prehadzovačke vyzerajú byť v poriadku, nikde nič nedrie ani nešúcha. pôjdem s tým do servisu až v pondelok, ak by niekto pomohol radou budem vďačný
https://www.youtube.com/watch?v=7i8534rlCMs&t=5s&ab_channel=vladimirzavyalov