Ahojte, vedeli by ste mi, prosím poradiť ohľadom rýchloupináka pevnej osi zadného kolesa? Pri jazde v teréne sa mi povolilo zadné koleso. Išiel som ho pritiahnuť, ale nedarilo sa mi to resp. nešlo to utiahnuť tak, aby mi to po otrasoch/skokoch sa opäť neuvoľnilo. Priznám sa, že som trochu stratil nervy a skúšal to silnejšie zatiahnuť, avšak rýchloupinák mi ostal v oske a už nejde vytiahnuť.
Ide o rýchloupinák z nižšie uvedeného videa (tzn. Focus Rapid Axle Technology).
Je možné tento nespoľahlivý systém vymeniť za iný typ rýchloupináku?

Btw. keď som mal osku vonku, tak si matne pamätám, že tam boli také 2 polmilimetrové výstupky resp. dierky, tak je možné, že jeden výstupok blokuje vytiahnutie celého rýchloupináka.
Vďaka za každú radu.

https://gravelcyclist.com/videos/video-demonstration-of-focus-rat-rapid-axle-technology/
https://picclick.com/Focus-RAT-Thru-axle-front-12-x-100-184304290771.html#&gid=1&pid=1
06.06.2020 - 21:58:19
00
S tým ako ho vybrať ti neporadím, ale náhrada existuje. Neviem, ktorý bajk používaš, ale náhradu R.A.T. pre FOCUS vyrába Project Robert Axle (americká firma). V Európe to predáva napr. Bike24.de, len musíš vybrať správnu veľkosť, kód položky musí mať na konci veľké F (robia aj pre Cérvelo). A robi aj špeciálny úchyt na cyklotrenažér, ktorý si chcem objednať ja. Btw, sorry za neskoré rady, keby si mal v popise POTKAN oska, tak sa ozvem hneď ? a aj mne sa podarilo minulý týždeň ohnúť prednú osku, ale ostanem verný R.A.T., zohnali chalani vo Velocity ?
23.07.2020 - 21:51:41
00
keyboard_arrow_up