nenasiel som tu na to ziadnu specialnu temu, len to bolo spominane v niektorych inych vlaknach.
Ti co ste absolvovali bikefitting ake s tym mate skusenosti?
Jazdim niekolko rokov na svojom biku aj dlhe vzdialenosti a nemam ziadny problem. Stale vsak uvazujem ci dlhodobo nesedim zle a neodzrkadli sa to na chrbitci alebo niecom inom.
Tiez zarazky na tretrach mam pocit ze su fajn, ale mozno zmena dokaze zvysit moj vykon/komfort o cosi viac.
Zaujima ma ze ci ti co to skusili (a kde to skusili, ako to prebiehalo) pocitili nejaky efekt.
Z reachu sa zo 484mm stalo 508mm.
Tak mi teraz napadla rečnícka otázka na záver: Nemala by mi toto automaticky ponúknuť služba, za ktorú som platil?
canopus ja by som zase nepovedal, že ti to nič nedá. Len od toho netreba očakávať zázraky. A tú recenziu vyššie (najmä záver) som napísal tým štýlom preto, aby si ľudia vedeli lepšie vyhodnotiť, či sa im to v ich prípade oplatí absolvovať alebo nie (a prípadne sa spoľahnúť sa na samo-domo meranie a študovanie webov a aplikácií).
Tomáša som mal odporučeného od kamaráta, je veľmi milý, Tomáš fittuje vačšinu varga triatlon academy. Stálo to kedysi 150 euro teraz ak nemáš bicykel z velosprintu alebo specialized to stojí 250 euro, čiže je to veľmi drahé.
Doniesol som si tam bicykel pomeral pýtal sa ma na moju anamnézu a celé to trvalo asi 3-4 hodiny. Bol tam aj ten retul bicykel ale lepšie je ked si donesieš svoj, ktorý ti nahodí na trenažer a pripojí ti rôzne veci na telo kde sleduje pohyb na obrazovke a podla toho to upravuje. Ja som si tam doniesol rovno nový bicykel na ktorom som ani nesedel čiže tažko mi uplne hodnotiť rozdiel ale napríklad na endurence bicykli ma dosť bolel spodný chrbat po vela hodinách a krk ramená pod. Potom som kupil racový kedy okrem bolesti krku (je to asi môj problem nezvyk a asi aj spôsobené štýlom bicykla, za rok najazdim asi len 2000 km čiže možno len telo nieje zvyknuté) všetko bolo odstranené. Spodný chrbát ma vôbec neboli. Ja by som bike fitting hodnotil pozitivne. Kamarát čo si dal robiť bike fitting si to veľmi pochvaluje. Na mtb fitting niesu dobre ohlasy a potom následne chodia ku tomášovi na prefitovanie.
Kde mate skusenosti?
zaujímavý rozhovor s fitterom-nastavovačom.
https://sport.rozhlas.cz/snazime-se-priblizit-optimu-spravne-nastaveni-nefunguje-ze-dne-na-den-rika-bike-9580681