je to taka popularna urban legend medzi nemotorkarmi.
naopak, prave cyklisti su vhodni darcovia, lebo po smrtelnej nehode maju poskodeny casto len mozog a nejake kosti koncatin, zvysok tela a organov byva ok.
http://www.topky.sk/cl/100370/1328963/Bager-zrazil-cyklistu---69---zraneniam-na-mieste-podlahol
suhlas. Lenze kto si kvoli primitivom kupi kameru?
Policajti (slovenskí) zatiaľ boli so mnou v pohode, cajt-motorkár aj pozdravil.
Najprv ma v Dubravke v kopci potesil telefonat, rychlost mi klesla na 16km/h... (nastastie uz skoro pred horizontom)
Potom, v Dubravke a Karlovka ma nesmierne povzbudili asi 4x chodci, ktori nevedeli prezret, ze by pockali o 2 milisekundy dlhsie, a ja v 40-50km/h za autom musim zastat na 2m!!! A este tie vycudovane pohlady.. a jeden nesmierne drsny mladik na mna zahucal, ze ved to je prechod ci nevidim... Tak som mal stochuti zastat, otocit sa, a tretrou mu vysvetlit, ze nezabrzdim na mieste, ci ma nevidi...
Potom to boli chodci v Starom meste, kvoli ktorym som si spravil paradnu obchadzku cez tie 1000rocne smyklave dlazdicky, este teraz mi vibruje v prstoch...
Neskor jeden mudrc, ktoreho som na krizovatke pustil pred seba, a on mi za odmenu dal davku z ostrekovacov rovno do xichtu! Mal som chut mu trochu napoja nastriekat na celne sklo...
Dalej uz pri Mileticke to boli 2 za sebou iduci viedenski nesmierne namakani taxikari (teda pokial este stale plati, ze auta s PZ W ----TX patria taxisluzbam). Ja som isiel v pravom pruhu rovno cca. 38 km/h, obmedzene je 40. Bol tam rovno-odbocovaci pruh, a oni ma cez lavy museli obehnut uz tak, ze ma rezal skoro pravouhlo, a cez obrubnik!.. proste mi paradne skrizili cestu.
Idealny den.
Od zaparkovaných áut je vždy lepšie si udržiavať odstup 1-1,5m (keď sa dá), hlavne kvôli týmto mudrcom čo otvoria dvere; ale občas sa nájde aj chodec, ktorý vybehne spoza dodávky a to tiež nie je nič príjemné.
A pri návrate domov v jednosmerke okolo prístavu mi zaparkovaný pánko otvoril dvere rovno do jazdnej dráhy...ho pozdravujem, len len som stihla...
Pred pár týždňami zrazil mikulášťan bystričana, terazky to bolo naopak.
A poľovačka na cyklistov pokračuje
jedine ze by mu tam ten cyklista vliezol do cesty ale to neprepokladam
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14