-- cut
Komentář ze dne: 25.08.2010 13:01:09 Reagovat
Autor: Petr86 - Petr86
Titulek:komentář účastníka závodu
Výklad z pozice účastníka závodu:
V daný moment jsem jel ve skupince pozadu. 8 lidí po pravé straně ve dvojicích. Za námi ford transit s označením konec cyklistického závodu. Nás předjížděli motorkáři, rychle, ale bezpečně s odstupem. Někteří bez poznávaček. Nic zvláštního. Sice kdyby se potkali s takovou skupinou v zatáčce, tak by asi vznikla vyhrocená situace, ale v naší pozici poslední skupiny se s tím počítá a podle toho se jedná.
Tato skupina dojela za konvoj doprovodných vozidel a snažila se dostat přes peloton dopředu. Peloton hlídal policejní motocykl a ford mondeo. V danou situaci tam skupina motorkářů neměla co dělat. Tato skupina ale nehodu nezpůsobila
Takže si to sypeme vzádu a najednou vidíme stojící cyklisty a zmatek. Okamžitě, poté co jsem zjistil co se stalo v důsledku nedostatečného zabezpečení závodu jsem si sundal čísla. Nikdo z mého týmu neměl nejmenší ochotu dál pokračovat. Ti cyklisté kteří pokračovali jsou bandou idiotů, prodejných kur_v. Idioty najdete všude. Tím apeluji především na hradecké negramoty. Jejich "leader" pi_čus Petr Benčík řekl, že ho nezajímá co se stalo, že si přijel pro peníze. Jestli tohle někdo z hradeckých čte ať si sáhne do svědomí co se stalo cca měsíc zpět v Rokytnici při závodech. Rád jim to připomenu.
Nechci hanit motorkáře, ten z toho byl otřesen, měl krásnej starej stroj z roku 1976 a určitě neměl amibici závodit v provozu.
Určitě se těším na jeho video, zajímá mě jestli policejní mondeo, které jelo před pelotonem bude vystříhnuté nebo ne. Po pádu jsem se bavil s jeho posádkou. Ti řekli že motorkář nejel rychle - jinak by to celé taky dopadlo jinak, ale říkali že odkláněli protisměrný provoz a instruovali řidiče k zastavení. Veškerá auta v protisměru jedoucí vždy stála. Nechápu proč motorkář jel. Pokud policista nařídí stůj, tak musíš stát. Tečka. Pokud jedeš, jedeš protiprávně.
a reakcia
Komentář ze dne: 25.08.2010 13:16:58 Reagovat
Autor: Pat Bateman - georgetown
Titulek:Re: komentář účastníka závodu
Díky za rozumný pohled z druhé strany, ale nemůžu si odpustit reakci na nesmyslné zakončení.
Prohlášení "odkláněli protisměrný provoz a instruovali řidiče k zastavení" je nesmyslné - sražený motorkář jasně psal, že jeli policajti a rukou ukazovali "obecně známé" gesto pro snížení rychlosti - dlaní dolů. Policie nemůže "instruovat k zastavení" - může pouze zastavovat. Zákony jí jiné nástroje nedávají.
Nikoho nezastavovali, tudíž ostatní mohli pokračovat v jízdě. Bohužel vám to dávalo falešný pocit jistoty, sucha a bezpečí a nějak jste zapomněli, že i vy musíte dodržovat pravidla silničního provozu alespoň do té míry, abyste neohrožovali sebe a ostatní.
-- cut
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14