Nedá mi neprispieť do tejto témy, keďže ja jem jedenkrát denne (od rána do večera).
Takže niečo z mojich very obľúbených jedál:
studená kuchyňa: pečivo s čerstvým maslom a šunkou (kupujem bio) a k tomu čerstvá, väčšinou šalátová alebo koreňová zelenina, alebo knäckebrot s nátierkovým maslom, bašta je syr balkánskeho typu (taký slaný, o vyzerá ako tehla z tvarohu), gervais, kozí alebo ovčí prírodný či hrudka...parenička tiež môže byť, ale tú používam ako výnimočný dezert, keďže dlho "sedí" v bruchu. Ako občasník slaninka, alebo...mňammm...husacia masť s pečeňou a cibuľa....
a vára: zemiačky v šupe (pečené alebo varené), posolené, s masielkom a petržlenom a kyslým mliečkom... alebo ryžová panvička so zeleninou, veeeľa hríbov a trocha mäska... ryby (na dovolenke pri mori aj morské plody)...a najväčšie mňamo je vianočná polievka z kaprej hlavy, dochutená citrónom a sladkou smotanou...
a zo sladkostí: biela čokoláda, kondenzované sladené mlieko a bublanina
nápoje: čaj, čaj, čaj
...a zbožňujem sezónne ovocie a zeleninu a pečené gaštanyyyyy
Stravu sa snažím deliť podľa ročných období a "ladenú na cyklistiku", zatiaľ sa mi darí.
....uvidíme, čo nám na tohtoročných akciách občerstvovačky ponúknu...