Lto minimálne o jednej "kauze" by som vedel. Keď mu zoperovali črevo, mal držať prísnu diétu. Ale keďže prezidentovi nemá co sestricka rozkazovať, po 3 dňoch sa natrepal bryndzovych halusiek a črevo prasklo. Ked mu vo vojenskej nemocnici zachránili život, stabilizovaneho ho poslali do Rtllakúska. Následne žiadal od personálu ospravedlnenie. Keďže žiadne neprišlo, niektorý personál dostal výpovede, iný odišli. V ten deň rozbil jedno s najlepších oddelení na Slovensku.
Najkrajšie bolo keď poslal prezidentsku ochranku natierať plot, alebo rylovat záhradu. Ale hold každý sme nejaký :)
27.12.2020 - 16:36:57
013
Tak prvý z našej trojice je už zaočkovaný. 😉

Prílohy:

20161223_150457.jpg
20161223_150457.jpg 407.54 KiB thumb_up0thumb_down

27.12.2020 - 16:39:50
06
Inak ta ruska vakcina nie je Sputnik 5, ale V ako vakcina. Sputnik 5 bola nejaka druzica ci co.
27.12.2020 - 16:40:37
11
tino888 napísal:
Zaujímalo by ma ze aký je rozdiel v "ochrane" organizmu pred vírusom medzi vakcinaciou a prekonanim choroby. Laicky mi príde ze to je rovnaké ale zrejme to tak nebude.

Nooo to máš tak. Imunitný systém človeka je v podstate idiot splácaný náhodnými procesmi, preto reálne hrozí, že si nevie vybrať z celého "protivníka" na čo zareagovať. Niekedy volí systematicky blbo, preto po prekonaní ochorenia nenastáva trvalá imunita (zvolí si antigény, ktoré najrýchlejšie mutujú - čo samozrejme nemá odkiaľ vedieť).
A nájdenie dostatočne evolučne stabilných antigénov je najväčší problém pri pokusoch o očkovanie proti napr. malárii alebo borelióze. Čiže tam v konečnom dôsledku nájdeme, čo tomu blbcovi organizmu podať, aby si to láskavo všimol, na zlatej tácke, lebo keby to dostal aj s kosťami, prílohou a oblohou, zmašíruje síce tanier aj kosti, ale to najlepšie si nevšimne.
On dí adr sajd väčšinou nastáva priaznivejší scenár pri prekonaní ochorenia (dezoláti: nie je to žiadna večná a nemenná pravda, ktorú máte šíriť pri borovičke s bromhexinom), keď organizmus si odpamätá niekoľko (desiatok) antigénov daného patogénu, dôsledkom čoho je dlhodobejšia imunita. Preto s ústupom od celobunkových vakcín (alebo "celovírusových", keďže nemajú bunku :D) ktoré vlastne urobia to isté - vrazia do vás celého toho "kamaráta", len post mortem alebo K.O. - nastala situácia pýtajúca častejšie preočkovania. Inak povedané, keď má organizmus odpamätané 4 antigény, koľko potrvá, kým sa objavia kmene s pozmenenými všetkými 4 tak, že ich imunitný systém nerozozná, vs koľko to potrvá, ak si organizmus zapamätal zo 20 po tom, čo sa zrazil s celou bunkou/viriónom?
Teraz sa samozrejme objavia vrtáci, v horšom prípade dezoláti, ktorí nanesú otázku, prečo bolo "lepšie" nahradené "horším"?
Nuž práve preto, aby ste, mäkotinky, necancali o "vedľajších účinkoch". Asi jediný reálny adversák očkovania môže byť alergická reakcia. No a alergická reakcia je čo? Prehnaná reakcia na antigén (alebo na niečo, čo sa mu tvarom a rozložením elektrónovej hustoty na povrchu molekuly podobá - pre dezolátov: neexistuje vo vám dostupnom vesmíre nijaká mysteriózna "nechémia" a všetko okolo vás sú "chemikálie"). Takže ak do vás ďobnem vybrané 4 je menšia pravdepodobnosť, že sa niečo zemele. Len tak lunochodom, alergická reakcia je možná len na antigén, ktorý ste už stretli (alebo sa tomu, ktorý ste práve stretli, poprdeli podobá, viď vyššie).
27.12.2020 - 16:55:43
06
rajcziovamaria pri očkovaní po prekonaní ochorenia je najhorším následkom zbytočné vyhadzovanie prostriedkov daňových prdplatníkov resp. platiteľov zdravotného poistenia

mimochodom, ďalšia kontraindikácia očkovania je prebiehajúce ochorenie s teplotou, a tam tiež nie je kontraindikované očkovanie preto, že by sa snáď chorému zaočkovanému urobilo zle-zle, ako hlásajú dezoláti, ale preto, že keď má imunitný systém dosť roboty inde, nemusí si všimnúť ten prd do hliny, čo mu podsunieš, aby sa mu láskavo uráčilo si niečo naštudovať
takže očkovanie môže byť v takom prípade neúčinné a opäť sa dostávame k oným prostriedkom daňových prdplatníkov
27.12.2020 - 17:05:13
02
Tulenik
Hromadne testovanie stalo 100 mega eur....
Talze argumentacia o setreni verejnych zdrojov pri ockovani?
Zrazu?
27.12.2020 - 19:02:06
04
Nemecký pilot nakreslil svojim letom vakcínu na oslavu začiatku očkovania proti covid 19
https://www.flightradar24.com/blog/pilot-draws-syringe-in-the-sky-to-celebrate-covid-19-vaccine/
27.12.2020 - 19:38:36
00
valecek napísal:
Lto minimálne o jednej "kauze" by som vedel. Keď mu zoperovali črevo, mal držať prísnu diétu. Ale keďže prezidentovi nemá co sestricka rozkazovať, po 3 dňoch sa natrepal bryndzovych halusiek a črevo prasklo. Ked mu vo vojenskej nemocnici zachránili život, stabilizovaneho ho poslali do Rtllakúska. Následne žiadal od personálu ospravedlnenie. Keďže žiadne neprišlo, niektorý personál dostal výpovede, iný odišli. V ten deň rozbil jedno s najlepších oddelení na Slovensku.
Najkrajšie bolo keď poslal prezidentsku ochranku natierať plot, alebo rylovat záhradu. Ale hold každý sme nejaký :)

No, to je aspon take mile slovenske :lol: .. halusky, natieranie plotu, rylovanie :D .. nebol inak Schuster ten s 2platnickou :D :D ?
Ja ho ako cloveka nepoznam, ale podla mna nikto normalny do politiky ist nemoze. A tych par normalnych to casom vzda, ked pochopia, co je to za hnus. Alebo tomu prepadnu tiez. Ostatne na tej pani advokatke /co sa tu spominalo/, co zalozila stranu, to krasne vidno, co za ludia sa tam pchaju. Najprv si najde nestastnikov, ktorych o niecom presvedci a slubi nieco a potom ich kopne do zadku. Vsade je to tak, vzdy to tak bolo a furt tomu ludia naletia. Moc, to je velke lakadlo. Prepadli tomu obcas aj moderatori tuna :lol:

Inak Rusi maju myslim 2 rozne vakciny .. jedna z nich je prerobena japonska proti adenovirom. Tu si tusim kupili Madari. Cinania maju tiez nejaku vlastnu, ta by mohla byt najlepsia, ked je virus od nich :D .. ale asi na aliexprese nejde kupit :D
27.12.2020 - 19:41:42
05
jurot napísal:
Tulenik
Hromadne testovanie stalo 100 mega eur....
Talze argumentacia o setreni verejnych zdrojov pri ockovani?
Zrazu?

100mega stojí 1deň tvrdého lockdownu ktorému sme sa vtedy vyhli, tak si to spočítaj či sa to oplatilo
27.12.2020 - 19:44:57
01
Nejaký novy dezolatny “ mysliteľ “ nám tu vyrástol 🧐 ...
27.12.2020 - 19:55:13
00
laco napísal:
Tak prvý z našej trojice je už zaočkovaný. 😉


Myslíš Petra Marcina ? ... 😂
27.12.2020 - 19:56:58
00
jurot nepochopil si, ale pomozem ti - lebo tu zasa vznika diskusia onicom

"Otázka na odborníkov, čo hrozí keď prekonám koronu bez príznakov(nebudem vedieť, že ju mám) a dám sa zaočkovať dajme tomu 5 dní po tom. Nehrozí niečo?
Keď tvrdia, že po prekonaní kovidu by sa nemal človek zaočkovať 90 dní..."

"rajcziovamaria pri očkovaní po prekonaní ochorenia je najhorším následkom zbytočné vyhadzovanie prostriedkov daňových prdplatníkov resp. platiteľov zdravotného poistenia"
27.12.2020 - 20:02:05
01
tulenik napísal:
Nuž práve preto, aby ste, mäkotinky, necancali o "vedľajších účinkoch". Asi jediný reálny adversák očkovania môže byť alergická reakcia.


https://fnnitra.sk/ockovanie-covid-19/
Aké očkovacie reakcie sa môžu vyskytnúť po očkovaní?
Po očkovaní mRNA vakcínou môžu nastať lokálne a všeobecné reakcie ako prejav interakcie tela s vakcínou. Tieto reakcie sa zvyčajne vyskytujú do 2 dní po očkovaní a zriedka trvajú viac ako 1 až 2 dni. Tak ako všetky vakcíny, aj Comirnaty® môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého. Veľmi časté vedľajšie účinky: môžu postihovať viac ako 1 z 10 ľudí: bolesť a opuch v mieste vpichu, únava, bolesť hlavy, bolesť svalov, bolesť kĺbov, triaška, horúčka. Časté vedľajšie účinky môžu postihovať najviac 1 z 10 ľudí: začervenanie miesta vpichu a nevoľnosť. Menej časté vedľajšie účinky: môžu postihovať najviac 1 zo 100 ľudí: zväčšené lymfatické uzliny, nespavosť, bolesť v končatine, malátnosť, pocit nepohody, svrbenie v mieste vpichu. Zriedkavé môžu postihovať najviac 1 z 1000: akútne dočasné jednostranné ochrnutie tváre.

:)

Nie je dobre, ked sa siria rozne dezionformacie o ockovani, ale nie je dobre ani ked sa siria dezionformacie o neexistencii vedlajsich ucinkov. Ale take problemy ako boli s jednou vakcinou proti tusim detskej obrne /a zopar dalsich/ myslim tuna nehrozia. Problem je, ked sa zoberie nejake konkretna informacia a aplikuje vseobecne na vsetko :/
27.12.2020 - 20:04:05
03
to je pekne ze "len" 1 zo 100 ci 1 z 1000 ... ale prenasob to milionom ockovanych a dostanes takmer 10tis ludi so zvacsenymi lymf. uzlinami a takmer 1000 ludi s docasnym (ako dlhym ?) ochrnutim tvare :-) to bude poprask v mediach a palivo proti ockovaniu ... ibaze by na info o realnych vedlajsich ucikoch bolo vyhladsene embargo ...
zakon velkych cisel ... ako pri plocnom testovani ... specificita 99,6% je famozna, ale pri 3,6mil. testov vzniklo takmer viac falosne pozit. vysledkov ako skutocne pozitivnych :-)
27.12.2020 - 20:15:14
01
Podľa analytika pod 1/3 falošné pozitívnych ... ale 25K +/- pozitívnych ľudí je dobre nechať 10 dni doma . Imho

Ale posledné dáta z TN hovoria ešte niečo iné . Približne len okolo 10% bolo falošné pozitívnych u bezpriznakovych pozitívne Ag testom odhalených PCR následne kontrolovaných . A to je dosť dobrý údaj ...


Naposledy upravil Ramon1 dňa 27.12.2020 - 20:32:40, celkovo upravené 1 krát.

27.12.2020 - 20:28:38
01
keyboard_arrow_up